E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving

Δημοσίευση 8/3/2016 | 00:25

Η ομάδα 4D παρουσιάζει στο L.A. Theater την παράσταση Problem Solving
ΑΘΗΝΑ - L.A Theater
Κωνσταντινουπόλεως 82 & Ιερά Οδός, Μετρό Κεραμεικός, Tηλέφωνο: +30 21 0578 933
http://www.latheater.gr
Ημερομηνία: 21/05/2016
ΜΑΙ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Ωρα προσέλευσης: 21:30

Μία περφόρμερ επί σκηνής απαντά σε 6 ερωτήματα του παραγωγού της παράστασής της. Σκοπός της, να τα απαντήσει με τέτοιο τρόπο ώστε η παράστασή της να κριθεί “έγκυρη” και “ευρείας αποδοχής”. Στο τέλος κάθε απάντησης, η παραγωγός , αόρατη, τη σχολιάζει από τα μεγάφωνα και τη βαθμολογεί. Χιούμορ και απόγνωση, εξειδικευμένη γνώση και αυθόρμητη έκφραση, έγκυρο και άκυρο, δυμιουργική ελευθερία και απαγορεύσεις, όλα σε αυτήν την παράσταση υπερβαίνουν την τεχνική φύση τους για να ταυτιστούν θεατρικά με κάθε μουσικόφιλο και χορόφιλο θεατή που βιώνει καθημερινά το πιεστικό παιχνίδι βαθμολογούμενου-βαθμολογητή. Μια πολυεπίπεδη performance-αλληγορία από την ομάδα “4D”, που συνδυάζει τεχνικές σωματικού θεάτρου, χορού, σύγχρονης μουσικής για φλάουτο, οπερατικού τραγουδιού και λογοτεχνικής γραφής.

Συντελεστές:

Ομάδα “4D”

Κείμενα-Σύλληψη: Ολίβια-Λήδα Καλούδη
Επιμέλεια κειμένων: Ελίνα Λογαρίδου
Χορογραφία: Ελίνα Λογαρίδου, Ολίβια Καλούδη
Μουσική ερμηνεία σε φλάουτο& φωνή /performance: Ολίβια Καλούδη
Κουστούμια: ομάδα “4D”
Φωτογραφία: Φώτης Φωτόπουλος
Management: Ελίζα Ησαΐα

Ερμηνεύονται τα έργα:
Look To This Day, για σοπράνο και φλάουτο, Michael Scherperel, 2012 (ηχογραφημένο το μέρος του φλάουτου, φλάουτο Ολίβια Καλούδη)
Ici, για solo φλάουτο, Pascal Dusapin, 1986, editions Salabert,
Θαλασσάκι, από το έργο "8 χοροί από ελληνικά νησιά" του Γ. Κωνσταντινίδη, 1954, μεταγραφή και επεξεργασία για φλάουτο με τεχνική κυκλικής αναπνοής, Ολίβια Καλούδη
Por Una Caveza, για σοπράνο και πιάνο , μουσική Carlos Gardel, στίχοι Alfredo Le Pera, 1935
The Entertainer, piano-rag του Scott Joplin, 1902, μουσική επεξεργασία για φλάουτο και χορογραφία , Ολίβια Καλούδη.
Die Gedanken sind frei, παραδοσιακό γερμανικό lied (αποκτά αντιστασιακό χαρακτήρα στα 1942 στη Γερμανία)
Μικρό απόσπασμα από το έργο Piece για σόλο φλάουτο, Jacques Ibert, 1916, ηχογραφημένο, φλάουτο Ολίβια Καλούδη

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται τα dance videos:

The bride, 18th International Solo Dance Theatre Festival Stuttgart, χορογραφία-performance Ελίνα Λογαρίδου

Lux Aeterna, χορογραφία-performance Ολίβια-Λήδα Καλούδη.
 
Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά

Η Ολίβια Καλούδη έχει σπουδάσει μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Παν/ου Αθηνών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου και Δέσποινα Γρηγοριάδου (Υπ.Πο). Επιπλέον έχει σπουδάσει μουσικολογία&πιάνο στο Παν/ιο Surrey στην Αγγλία και μουσική (αντιστιξη, αρμονία , πιάνο, φλάουτο, βιόλα και φωνητική) στο Ελληνικό Ωδείο , στο Ωδείο Κέρκυρας και στη Συμφωνική Ορχήστρα& Χορωδία Δήμου Κερκυραίων. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων χορού με γνωστούς καθηγητές στη Βιέννη, Βάρνα και Άθηνα. Έχει συμμετάσχει σε επαγγελματικές παραστάσεις ως χορεύτρια, χορογράφος, performer και μουσικός. Διδάσκει μουσική σε δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόσφατες συμμετοχές:

Φεστιβάλ Αρμάτα'14, Σπέτσες, με τη δημιoυργία του μουσικοχορευτικού δρώμενου “The Entertainer”  και την ερμηνεία συνθέσεων & αυτοσχεδιασμού στο φλάουτο.

Φεστιβάλ “Off-Off Athens '15”, Θεατρο Επί Κολωνώ, θεατρική performance “DogGame” (κείμενο, χορογραφία, μουσική ερμηνεία σε φλάουτο και φωνή, performance: Καλούδη Ολίβια, σκηνοθεσία Μελίνα Σκούφου, ομάδα συντελεστών “3D”)

Ως καλλιτέχνης ενδιαφέρεται για τη δημιουργία και ερμηνεία πολυδιάστατων δρώμενων που συνδιάζουν θέατρο-λόγο-χορό-μουσική και οπερατικό τραγούδι.

Η Ελίνα Λογαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή της Νίκης Κονταξάκη και μετά την αποφοίτηση της παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στην Κρατική Σχολή Χορού, ως ακροάτρια. Εχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στην Ελλάδα, το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ν.Υόρκη, έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ομάδες χορού και διδάσκει τα τελευταία 20 χρόνια μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια κίνησης και έχει συμμετάσχει σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Με την Ολίβια Καλούδη συνεργάζεται για τρίτη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ελίνα Λογαρίδου και στο www.danceteaching.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το 19ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest επιστρέφει για μια ακόμα μεγάλη γιορτή στη Χαλκίδα!

Σινεμά 03.11.2025
Η Χαλκίδα Υποδέχεται το 19ο Docfest: Ντοκιμαντέρ που Προκαλούν και Εμπνέουν

TYGA Live in Athens 2025

Μουσική 03.11.2025
ΑΘΗΝΑ27/12

Athens Halloween Festival: Το φεστιβαλ που έρχεται για να φέρει το Halloween στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 17.10.2025
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 30/10 έως 02/115

Open Secret Society Tour 2025: Dub Fx & Woodnote

Μουσική 15.10.2025
Support Act: SIGMATAF

Battle of the Best 2025

Φεστιβάλ 15.10.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

ΤOYCON: Το παγκόσμιο φαινόμενο ήρθε και στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 13.10.2025
ΓΗΠΕΔΟ TAE KWON DO ΦΑΛΗΡΟαπό 18/10 έως 19/108

«H συνάντηση» του Stephen Belber στο Θέατρο Μουσούρη

Σινεμά 13.10.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗαπό 01/10 έως 16/1116

INTERVIEW ‑ Η παράσταση φαινόμενο της ομάδας Εμείς επιστρέφει!

Θέατρο+Χορός 12.10.2025
ΑΘΗΝΑαπό 17/10 έως 10/01