E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Motel στο metamatic: taf

Μια ζωντανή εγκατάσταση για τη λατρεία του άλλου

Δημοσίευση 3/3/2016 | 00:13

Motel στο metamatic: taf
ΑΘΗΝΑ - T.A.F. The Art Foundation
Ημερομηνίες: από 10/3/2016 έως 31/3/2016
ΜΑΡ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 19:30

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Στον ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό χώρο των δωματίων του metamatic:taf, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη δημιουργεί με τη συνέργεια 5 περφόρμερ και του αβαν-γκαρντ μουσικού καλλιτέχνη Biomass (Πάνος Κυβελέας), ένα εφήμερο «Motel» στην καρδιά της πόλης, μια ζωντανή εγκατάσταση αφιερωμένη στην τελετουργία της λατρείας και της πίστης στον άλλο.

Ο θεός, η μητέρα, ο αγαπημένος, η αγαπημένη, ως αρχέτυπα πίστης και λατρείας, μπλέκονται μεταξύ τους με αναπάντεχες συνδέσεις σε μια πρωτότυπη χωρική αφήγηση. Η δημιουργός της περφόρμανς στήνει έναν αστερισμό προσωπικών αφηγήσεων, εν απουσία λέξεων και μας καλεί να περιδιαβούμε στον κόσμο αυτό αφήνοντάς μας να οργανώσουμε με το δικό μας τρόπο τη σειρά και την αλληλουχία των εικόνων.

Έχοντας ως μήτρα τον Alessandro Moreskie και το Ave Maria, οι εικόνες, η ίδια η αφήγηση είναι μια σύνθεση κειμένων, τραγουδιών, σκέψεων, συνειρμών, καθημερινοτήτων. Εικόνες στις οποίες συναντιούνται ο Ζεάμι με τον Μπατάιγ, τον Τζελαλαντίν Ρουμί, τον Μαζόχ, τον ¶γιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, τον Βάλτερ Σούμπαρτ. Δημιουργώντας τις τελετουργίες λατρείας των ηρώων μέσα σε ένα εμμονικό σύμπαν επαναληπτικότητας.

Κάθε δωμάτιο και μια ιστορία, μια αφήγηση, μια εξομολόγηση. Τέσσερα δωμάτια με τέσσερις διαφορετικές δράσεις των 15 λεπτών οι οποίες παρουσιάζονται σε επανάληψη. Ο θεατής καλείται να βρίσκεται στο metamatic:taf αυστηρά στις 19.45 στιγμή κατά την οποία ξεκινάει η περφόρμανς, να ανεβεί στα δωμάτια και να περιηγηθεί με το χρόνο που εκείνος ορίζει, την παραμονή του στον κάθε χώρο.

Το «Motel» θα παρουσιάζεται από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 19.45 στο metamatic:taf με ελεύθερη συνεισφορά, ενώ οι κρατήσεις είναι απαραίτητες εξαιτίας περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Παίζουν ο Αντώνης Βούλτσος, ο Ορφέας Γεωργίου, η Λία Αγλαΐα Καράμπελα, η Ελισάβετ Λουμπαρδιά, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, η Λήδα Τουλουμάκου.

Το «Motel» δε θα μπορούσε να έχει πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη στήριξη ορισμένων ανθρώπων για το λόγο αυτό η δημιουργική ομάδα ευχαριστεί ανοιχτά την Έλενα Αγγελοπούλου, τη Βάσια Βαλκανιώτη, τον Κώστα Βενέτη, τη Σοφία Γεωργίου, τη Ράνια Καπετανάκη, τη Μέλπω Κασαπίδου, την Κυριακή Μπουμπούκη, τον Γιάννη Πάσχο, τον Γιάννη Ρουμελιωτάκη, την Κατερίνα Σκουλουδάκη, τον Δημήτρη Σταμάτη, την Κατερίνα Χατζησπύρου, τον Dean Manning και το βιβλιοπωλείο «Ναυτίλος» για την ανυπολόγιστη συμβολή τους.

Για την Ειρήνη Ρουμελιωτάκη:
Γεννημένη το 1983 στα Χανιά, η Ειρήνη Ρουμελιωτάκη σπούδασε παιδαγωγικά στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ) και θέατρο στην Αθήνα (Σχολή Θεάτρου «Δήλος»). Μαθήτευσε κοντά στους Στάθη Λιβαθινό, Περικλή Μουστάκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Λένα Φιλίπποβα, Γιώργο Παλούμπη, και Σωτήρη Χατζάκη.

Στο θέατρο ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τη Γεωργία Μαυραγάνη («Chat», 2009), με την Alexandra Waierstall και την Ευαγγελία Ράντου («Locus Solus», 2010), καθώς επίσης και το Λύσανδρο Σπετσιέρη και την ομάδα Θέατρο του Πανικού στις παραγωγές «Η φάρμα των ζώων», «Ο θάνατος του Αντονέλο», «Μια τριλογία για το παρελθόν». Στον κινηματογράφο ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την Κωνσταντίνα Βούλγαρη, τον Αλέξανδρο Δρακόπουλο και τη Μαρία Αγγελή. Το 2011 με την ομάδα ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ δημιούργησαν την site-specific performance «Bloody Mary» η οποία εκτυλισσόταν στους υπόγειους χώρους της στοάς του Booze Cooperativa.

Για τον Biomass:
O Biomass είναι o Πάνος Κυβελέας, μουσικός και παραγωγός δυστοπικών ηχοτοπίων. Ξεκίνησε να παίζει το 1996 στην Ιταλία ως dj σε clubs, καταλήψεις και αυτόνομους χώρους. Από το 2003 ασχολείται με την παραγωγή ενός μινιμαλιστικού μουσικού σχεδίου, χρησιμοποιώντας ήχους και visuals στις δικές του οπτικοακουστικές δομές. Δημιουργεί post industrial ανακατασκευές blues και jazz ήχων και οι live εμφανίσεις του αποτελούνται από μια μίξη αναλογικών και ψηφιακών ηχητικών μέσων συνοδευόμενα από video που δημιουργεί ο ίδιος. Το 2005 κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά (“Miledrops“ Quetempo 02 cd). Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου κυκλοφορεί και το “Market” (Quetempo 04 cd/dvd). Τέλος το 2009 κυκλοφορεί το “Electrozali” από τη Low Impedance, ενώ το πιο πρόσφατο άλμπουμ του κυκλοφόρησε από την Modal Analysis με τίτλο “M.D.O.F. EP”. Έχει εμφανιστεί live σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το I.C.A London– Institute of Contemporary Arts (Λονδίνο), C/O POP festival (Γερμανία), SINTESI festival (Ιταλία), X–BASS festival (Ιταλία), LINK (Ιταλία) και στην Αθήνα στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, Bios, Synch festival, και MIR festival.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ρουμελιωτάκη
Μουσική: Biomass
Καλλιτεχνικός Συνεργάτης: Ράνια Καπετανάκη
Φωτογραφία: Μαρία Αγγελή, ¶νυ Παρνασσού
Teaser: Μαρία Αγγελή

Παίζουν: Αντώνης Βούλτσος, Ορφέας Γεωργίου, Λία Αγλαΐα Καράμπελα, Ελισάβετ Λουμπαρδιά, Ειρήνη Ρουμελιωτάκη, Λήδα Τουλουμάκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Thessaloniki Pride 2025: Pride Forum

Cityλάιφ 18.06.2025
Στο καθιερωμένο πια Pride Forum του Thessaloniki Pride ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για τη βασική θεματική του φεστιβάλ

Anilio Park Festival

Φεστιβάλ 18.06.2025
Σου θυμίζουμε γιατί πρέπει να είσαι και εσύ στο Anilio Park Festival

Έναρξη 13ου Thessaloniki Pride

Φεστιβάλ 18.06.2025
Θεσσαλονίκη, 17/6/2025

Francis Mercier & Nitefreak στο Official Pre‑Primer Event

Μουσική Προχτές
ΑΘΗΝΑ26/06

Thessaloniki Pride 2025

Φεστιβάλ 15.06.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗαπό 16/06 έως 21/06

Μην χάσεις την ευκαιρία να γίνεις μέρος του Official Pre‑Primer Event

Cityλάιφ 13.06.2025
Πέμπτη 26 Ιουνίου. Ιnternational co-headliners, σε μια βραδιά γεμάτη big reveals, exclusive content & uplifting music.

11ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Θέατρο+Χορός 13.06.2025
ΑΘΗΝΑαπό 27/06 έως 29/0615

Το ΑΤΙΤΛΟΝ finale της Αντωνίας Οικονόμου στο Σύγχρονο Θέατρο

Θέατρο+Χορός 12.06.2025
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟαπό 12/06 έως 15/0610

10ο Edessa Short Film Festival

Φεστιβάλ 11.06.2025
ΕΔΕΣΣΑαπό 05/07 έως 06/07

Η Νατάσσα Μποφίλιου live στο Θέατρο Γης

Μουσική 11.06.2025
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ30/0620