E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ

Από δότρια που πέθανε

Δημοσίευση 26/2/2016 | 17:52

Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ

Η Cleveland Clinic, ένα νοσοκομειακό κέντρο του Οχάιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε την Τετάρτη την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ σε μια νεαρή γυναίκα 26 ετών.

Η επέμβαση διήρκεσε 9 ώρες και η κατάσταση της 26χρονης, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, κρίθηκε χθες Πέμπτη "σταθερή".Η μήτρα που μεταμοσχεύθηκε προήλθε από μια δότρια που πέθανε, διευκρίνισε το κέντρο αυτό σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με την επέμβαση, αλλά σημειώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Κλίβελαντ με την ιατρική ομάδα. Η επέμβαση αυτή μπορεί να γίνει σε γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς μήτρα ή έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή και η έλλειψη του οργάνου αυτού δεν τους επιτρέπει να τεκνοποιήσουν. Η έλλειψη αυτή αφορά παγκοσμίως το 3 με 5% των γυναικών, σύμφωνα με το νοσοκομειακό κέντρο.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας θα πρέπει να περιμένουν για έναν χρόνο προτού προσπαθήσουν να κάνουν παιδί, ώστε να έχει παρέλθει ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάρρωσή τους μετά την εγχείρηση και οι γιατροί να έχουν προσαρμόσει τις δόσεις του φαρμάκου που τους χορηγείται για να μην απορριφθεί το μόσχευμα. Η μεταμόσχευση μήτρας είναι μόνον προσωρινή. Το μόσχευμα αφαιρείται μετά τη γέννηση ενός ή δύο παιδιών επιτρέποντας στη γυναίκα να σταματήσει τη θεραπεία που λαμβάνει για να μην απορριφθεί το μόσχευμα.

Το Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Γκέτεμποργκ ήταν το πρώτο στον κόσμο που πραγματοποίησε το 2013 με επιτυχία μια μεταμόσχευση μήτρας, η οποία επέτρεψε σε μια γυναίκα να γεννήσει ένα παιδί τον Σεπτέμβριο του 2014, το οποίο ήταν το πρώτο που γεννήθηκε ποτέ με τη μέθοδο αυτή.Η σουηδική ομάδα πραγματοποίησε συνολικά 9 μεταμοσχεύσεις μήτρας, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν 5 εγκυμοσύνες και 4 γεννήσεις, είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο η Cleveland Clinic. Ένα από τα προβλήματα αυτών των μεταμοσχεύσεων είναι κυρίως η απόρριψη του μοσχεύματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στη Βρετανία μια ομάδα ερευνητών έλαβε τον Σεπτέμβριο το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών της χώρας για να προχωρήσει ήδη από φέτος στην πρώτη κλινική δοκιμή της μεθόδου αυτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα αφορά 10 γυναίκες. Επίσης στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2015 η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής τάχθηκε υπέρ της συνέχισης ενός ερευνητικού προγράμματος για τη μεταμόσχευση μήτρας, ενώ δύο ιατρικές ομάδες αναμένουν να πειραματιστούν πάνω σε αυτήν την ριψοκίνδυνη και γεμάτη αβεβαιότητες επέμβαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Αννας Ψαρούδα – Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών

Παραλία Κατερίνης: Η θάλασσα «βγήκε» στον δρόμο, πλημμύρισαν μαγαζιά και δρόμοι

Ελλάδα Χτες
Οι θυελλώδεις άνεμοι έσπρωξαν τα νερά στη στεριά – Προβλήματα στην κυκλοφορία και ζημιές σε καταστήματα

Ηράκλειο: Δέντρα καταπλάκωσαν πέντε αυτοκίνητα στον Μασταμπά λόγω θυελλωδών ανέμων

Ελλάδα Χτες
Από την πτώση των δέντρων προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα οχήματα ενώ από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός

Περιστατικό κακοποίησης παιδιού με εγκεφαλική παράλυση από φυσικοθεραπεύτρια καταγράφηκε σε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Το καταγγελλόμενο περιστατικό, το οποίο συνοδεύεται κι από σχετικό βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, φέρεται να έγινε πριν από έξι χρόνια

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ από την Μαρινάκου στον Ημιμαραθώνιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Αναστασία Μαρινάκου με χρόνο 1.11.37 στον αγώνα της Βαρκελώνης πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ

ΠΑΟΚ: Πένθος στον μπασκετικό «δικέφαλο» για τον Αλέκο Παρασκευά

Αθλητικά Νέα Χτες
Σε ηλικία 79 ετών ο άλλοτε μπασκετμπολίστας του ΠΑΟΚ άφησε την τελευταία του πνοή

Η Ζιζέλ Πελικό θέλει να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή και να τον κοιτάξει κατάματα

Κόσμος Χτες
Να κοιτάξει στα μάτια τον πρώην σύζυγο και κακοποιητή της και να μάθει αν κακοποιούσε την κόρη τους, σχεδιάζει η Ζιζέλ Πελικό

Ήχησε το «112» στη Χίο: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»

Ελλάδα Χτες
Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν την μετακίνηση τους στις παράκτιες περιοχές

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθη 40χρονη με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Ελλάδα Χτες
Με 900 πακέτα λαθραία τσιγάρα στη βαλίτσα της πιάστηκε μια 40χρονη Ουκρανή

Πέθανε η Αννα Ψαρούδα Μπενάκη

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής έφυγε από τη ζωή

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για συμπλοκές έξω από δύο νυχτερινά κέντρα στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ατόμων που ενεπλάκησαν στα επεισόδια

Αφρικανική σκόνη «έκρυψε» ακόμη και την Ακρόπολη – Πότε θα υποχωρήσει

Ελλάδα Χτες
Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα