E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αγωγή για δυσφήμηση κατά Σκουρλέτη από τον πρόεδρο της Eldorado Gold

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», είχε δηλώσει ο Σκουρλέτης

Δημοσίευση 25/2/2016 | 12:09

Αγωγή για δυσφήμηση κατά Σκουρλέτη από τον πρόεδρο της Eldorado Gold

Την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ελληνικός Χρυσός», «o κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του υπουργού κ. Σκουρλέτη, με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα».

Ο Πάνος Σκουρλέτης στη συνέντευξή του στο Bloomberg είχε κατηγορήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold ότι σορτάρισε μετοχές της εταιρείας.

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωνε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου –και του το είπα όταν ήταν εδώ– έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. "Είπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές"».

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως «η αμοιβή του συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με την τιμή της μετοχής, και παίζει με αυτήν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα 20.09.2025
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα 20.09.2025
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα 20.09.2025
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα 20.09.2025
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα 20.09.2025
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα 20.09.2025
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα 20.09.2025
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος 20.09.2025
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος 20.09.2025
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης