E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τώρα οι ντράμερ θα μπορούν να παίζουν τη μουσική τους με τρία χέρια!

Μια νέα εφεύρεση ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα

Δημοσίευση 20/3/2016 | 00:14

Τώρα οι ντράμερ θα μπορούν να παίζουν τη μουσική τους με τρία χέρια!

Έναν ρομποτικό βραχίονα κατασκεύασαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να φορεθεί από τον κάθε ντράμερ στο ένα του χέρι, ώστε να μπορεί πλέον να παίζει τη μουσική του, με τρία άκρα!

Το τρίτο χέρι, στερεώνεται στον ώμο και το μήκος του φτάνει περίπου τα 65 εκατοστά, ενώ ανταποκρίνεται τόσο στις ανθρώπινες κινήσεις, όσο και στη μουσική που ακούει. Αντιλαμβάνεται τη μελωδία που παίζει ο ντράμερ με τα δυο χέρια και κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται. Επιπλέον, το ρομποτικό χέρι, επιταχύνει και επιβραδύνει ανάλογα με τον ρυθμό του μουσικού και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή βρίσκονται και τι κάνουν τα χέρια του.

Η εν λόγω εφεύρεση αποτελεί μια δημιουργία των μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια στην Ατλάντα, με επικεφαλής της ομάδας τον καθηγητή Gil Weinberg, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Μουσικής Τεχνολογίας. Όπως δήλωσε, στόχος της ομάδας είναι η διεύρυνση των ορίων του τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που μπορεί να φορεθεί.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα, αποτελείται από μουσικούς, πληροφορικάριους και φυσικούς, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία ενός τρίτου χεριού τους ήρθε, μετά από την επιθυμία ενός ντράμερ, για την κατασκευή ενός ρομποτικού προσθετικού χεριού, καθώς εκείνος είχε χάσει το ένα του χέρι σε ατύχημα. Χάρη σε αυτό το τεχνητό άκρο, ο ντράμερ κατάφερε να γίνει ο γρηγορότερος παγκοσμίως στην κατηγορία του.

Πλέον αυτό το τρίτο χέρι θα μπορεί να φορεθεί από κάθε ντράμερ, ο οποίος θα το νιώθει σαν μέλος του σώματος του.

Σύμφωνα με τον Weinberg, από τη στιγμή που το μηχάνημα αυτό αντιλαμβάνεται κάθε ανθρώπινη κίνηση, θα μπορεί να συμπληρώσει και να επαυξήσει τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να γίνει μέρος του.

Το επόμενο βήμα, θα είναι να συνδεθεί το ρομποτικό χέρι, απευθείας με τον εγκέφαλο του ντράμερ. Τα πειράματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση μιας ειδικής κάσκας, που φοριέται στο κεφάλι και πιάνει τα εγκεφαλικά σήματα του μουσικού. Οι Αμερικανοί ερευνητές οραματίζονται ότι αυτή η εφεύρεση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ειδικότητες, όπως στην ιατρική, στην χειρουργική, σε τεχνικά επαγγέλματα κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η κοπέλα που χάθηκε σε κρουαζιέρα και έγινε θρύλος – Νέες αποκαλύψεις από το FBI

Stories 20.07.2025
27 χρόνια αγωνίας, θεωρίες, φήμες και ένα νέο ντοκιμαντέρ φέρνουν ξανά στο φως τη μυστηριώδη υπόθεση της Amy Bradley, της 23χρονης που χάθηκε χωρίς ίχνος από κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean

Μαμά, τι έχει το lunchboxάκι μου σήμερα; Η νέα εποχή του κολατσιού διχάζει, αλλά γιατί;

Απόψεις 20.07.2025
Το σχολικό ταπεράκι, δεν είναι πεδίο μάχης

Τα τραγικά συμβάντα στη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη που λίγοι γνωρίζουν

Πρόσωπα 20.07.2025
Η «Εθνική μας σταρ» είχε βιώσει πολλά χτυπήματα της μοίρας

Το παράξενο «club 300» της Ανταρκτικής δεν είναι αυτό που νομίζεις

Stories 20.07.2025
Ούτε να το σκεφτούμε δεν μπορούμε

Το νησί που δεν σταματά να τρέμει: Πάνω από 1.800 σεισμοί μέσα σε 3 εβδομάδες

Stories Χτες
Η γη τρέμει ασταμάτητα στο Ακουσεκίτζιμα: Μια κοινότητα σε διαρκή συναγερμό

Γιατί η νέα γενιά γυρίζει πλάτη στο Tinder

Νέα Εποχή Χτες
Τέλος οι οθόνες;

«Η νέα σεμνότητα»: Μόδα ή παγίδα για το γυναικείο σώμα;

Απόψεις Χτες
Όταν η ευπρέπεια έχει φύλο

H ιστορία της κοπέλας που δραπέτευσε από την κοινότητα των Αμις

Πρόσωπα Χτες
Η Kate Stoltzfus τα άφησε όλα πίσω της

Οι πιο διάσημες «φωνές» της ελληνικής TV

Retro Χτες
Χαρακτηριστικοί εκφωνητές που θυμόμαστε ακόμα και μετά από πολλά χρόνια!