E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τώρα οι ντράμερ θα μπορούν να παίζουν τη μουσική τους με τρία χέρια!

Μια νέα εφεύρεση ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα

Δημοσίευση 20/3/2016 | 00:14

Τώρα οι ντράμερ θα μπορούν να παίζουν τη μουσική τους με τρία χέρια!

Έναν ρομποτικό βραχίονα κατασκεύασαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να φορεθεί από τον κάθε ντράμερ στο ένα του χέρι, ώστε να μπορεί πλέον να παίζει τη μουσική του, με τρία άκρα!

Το τρίτο χέρι, στερεώνεται στον ώμο και το μήκος του φτάνει περίπου τα 65 εκατοστά, ενώ ανταποκρίνεται τόσο στις ανθρώπινες κινήσεις, όσο και στη μουσική που ακούει. Αντιλαμβάνεται τη μελωδία που παίζει ο ντράμερ με τα δυο χέρια και κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται. Επιπλέον, το ρομποτικό χέρι, επιταχύνει και επιβραδύνει ανάλογα με τον ρυθμό του μουσικού και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή βρίσκονται και τι κάνουν τα χέρια του.

Η εν λόγω εφεύρεση αποτελεί μια δημιουργία των μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια στην Ατλάντα, με επικεφαλής της ομάδας τον καθηγητή Gil Weinberg, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Μουσικής Τεχνολογίας. Όπως δήλωσε, στόχος της ομάδας είναι η διεύρυνση των ορίων του τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που μπορεί να φορεθεί.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα, αποτελείται από μουσικούς, πληροφορικάριους και φυσικούς, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία ενός τρίτου χεριού τους ήρθε, μετά από την επιθυμία ενός ντράμερ, για την κατασκευή ενός ρομποτικού προσθετικού χεριού, καθώς εκείνος είχε χάσει το ένα του χέρι σε ατύχημα. Χάρη σε αυτό το τεχνητό άκρο, ο ντράμερ κατάφερε να γίνει ο γρηγορότερος παγκοσμίως στην κατηγορία του.

Πλέον αυτό το τρίτο χέρι θα μπορεί να φορεθεί από κάθε ντράμερ, ο οποίος θα το νιώθει σαν μέλος του σώματος του.

Σύμφωνα με τον Weinberg, από τη στιγμή που το μηχάνημα αυτό αντιλαμβάνεται κάθε ανθρώπινη κίνηση, θα μπορεί να συμπληρώσει και να επαυξήσει τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να γίνει μέρος του.

Το επόμενο βήμα, θα είναι να συνδεθεί το ρομποτικό χέρι, απευθείας με τον εγκέφαλο του ντράμερ. Τα πειράματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση μιας ειδικής κάσκας, που φοριέται στο κεφάλι και πιάνει τα εγκεφαλικά σήματα του μουσικού. Οι Αμερικανοί ερευνητές οραματίζονται ότι αυτή η εφεύρεση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ειδικότητες, όπως στην ιατρική, στην χειρουργική, σε τεχνικά επαγγέλματα κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων