E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού

Στο 1-0 το ντέρμπι

Δημοσίευση 13/2/2016 | 22:20

Τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού

Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπήρχε μόνο για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός όντας πρωταθλητής (οχι μαθηματικά ακόμα...) ήθελε τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Να διατηρήσει το αήττητο και ουσιαστικά να φύγει από την πιο δύσκολη έδρα που θα μπορούσε να βρει μπροστά του αλλά και για το γόητρο.

Γόητρο όμως είχε και η ΑΕΚ (εκτός από βαθμολογικό ενδιαφέρον). Κυρίως για να ικανοποιήσει τους οπαδούς της που πέρσι... στεναχώρησε στον θεσμό του Κυπέλλου αλλά και για να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που θα έσπαγε το αήττητο του Ολυμπιακού.

Και τα κατάφερε. Με το γκολ του Βάργκας στο 76'. Σ' ένα σχετικά κακό (ποιοτικά) ντέρμπι που θ' απασχολήσει περισσότερο για τις φάσεις του Καλογερόπουλου (τρεις αποβολές, ένα πέναλτι που δόθηκε κι ένα που δεν δόθηκε) παρά για την ποιότητά του.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ενα παιχνίδι κυρίως τακτικής το οποίο το καθόρισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι προπονητές των δύ ομάδων. Ο Γκουστάβο Πογιέτ πήγε σ' ένα πιο σφικτό 4-3-3 με τους Σιμόες, Ζουκουλίνι και Γιόχανσον στον άξονα και τους Μάνταλο (αριστερά) και Μπαρμπόσα (δεξιά) στις πτέρυγες. Ο Αραβίδης ήταν ο φορ με τον Αρθο να είναι ο παρτενέρ του Κωλοβέτσιου (Γκάλο, Ντιντάκ τα μπακ).

Από την μεριά του ο Σίλβα πήγε με την γνωστή 11αδα. Ο Κασάμι πήρε την θέση του (τιμωρημένου) Ζντιέλαρ και οι υπόλοιποι δέκα ήταν οι γνωστοί των τελευταίων αγωνιστικών. Η κόκκινη κάρτα όμως του Μποτία στο 47' άλλαξε τις ισορροπίες και την λογική των προπονητών. Ο Σίλβα πήγε αμέσως σ' ένα 4-4-1 με τον Ντα Κόστα να μπαίνει στην θέση του Φορτούνη και ο Πογιέτ σ' ένα ξεκάθαρο 4-4-2 με τον Πέκχαρτ να παίρνει την θέση του Ζουκουλίνι και να παίζει δίπλα στον Αραβίδη.

ΣΒΗΣΤΟ ΜΑΤΣ, ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ηταν το ματς που όλοι περίμεναν να δουν στο πρώτο ημίχρονο. Κλειστές γραμμές, σφικτές άμυνες, μάχη κέντρου. Οπότε το 0-0 του πρώτου μέρους το λες και αναμενόμενο. Η ΑΕΚ έδωσε γήπεδο και μέτρο στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους να έχουν την κατοχή της μπάλας να είναι η μοναδική ομάδα που απειλούσε δίχως όμως με ορθολογικό τρόπο.

Οι πρώτες φάσεις ήταν από εκτελέσεις φάουλ (ένα μακρινό σουτ του Ντουρμάζ και μια κεφαλιά του Σιόβα που κόντραρε) και η πιο σημαντική ευκαιρία ήταν στο 43' όταν ο Μιλιβόγεβιτς έβγαλε την σέντρα ο Ντουρμάζ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπαρόχα απομάκρυνε. Από την μεριά της η ΑΕΚ δεν βγήκε στο μισό του αντιπάλου πέρα από μια φάση στο 29' όταν ο Ζουκουλίνι τσίμπησε την μπάλα (οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι) ο Μάνταλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ κατέληξε άουτ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ... ΡΟΝΤΕΟ
Κι εκεί που το ντέρμπι πήγαινε σβηστό ήρθε η αποβολή του Μποτία στο 47'. Μία απόφαση που αμφισβήτησαν έντονα οι «ερυθρόλευκοι» με τον Καλογεροπούλο να δίνει φάουλ στον Αραβίδη και να τιμωρεί τον αμυντικό του Ολυμπιακού με απευθείας κόκκινη ως τελευταίο παίκτη.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άνοιξε. Και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο στο γήπεδο πήρε την κατοχή της μπάλας κι άρχισε ν' απειλεί περισσότερο την εστία του Ρομπέρτο. Αρχικά με το φάουλ του Μπαρμπόσα (στο 49') και στην συνέχεια με την κεφαλιά του Μάνταλου σε πλεονεκτικότατη θέση στο 68'.

Ομως και ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους για να κάνει κι αυτός φάσεις. Η ποιότητα του ρόστερ του, του έδωσε αυτή τη δυνατότητα και με σημαντικότερη φάση αυτή του Κασάμι στο 64΄που έδιωξε ο Μπαρόχα.

ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Κι εάν έγινε ροντέο το παιχνίδι μετά την πρώτη κόκκινη φανταστείτε τι έγινε μετά την δεύτερη κόκκινη που είδε παίκτης του Ολυμπιακού ο οποίος υπέπεσε και σε πέναλτι. Στο 75' είναι η φάση που έκρινε τον αγώνα μιας και ο Ντίντακ έπιασε το σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μιλιβόγεβιτς.

Ο Καλογερόπουλος έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σέρβο.

Ο Πογιέτ αποφάσισε να εκτελέσει το πέναλτι ο Μπουονανότε ο οποίος μόλις είχε μπει στο ματς και δεν είχε προλάβει ν' ακουμπήσει την μπάλα. Ο Ρομπέρτο τον νίκησε (με την βοήθεια του δοκαριού) αλλά ο Βάργκας ήταν ο πρώτος που ακολούθησε την φάση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα) με τον Ρομπέρτο να προσπαθεί να σώσει κι αυτό το πλάσε.

ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ηταν δύσκολο μετά τα όσα έγιναν να δούμε ποδόσφαιρο στο υπόλοιπο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις). Ο Ολυμπιακός με εννιά παίκτες δεν μπορούσε να πιέσει, η ΑΕΚ έκανε διαχείριση του αγώνα και παρά την είσοδο του Τσόρι δεν άλλαξε κάτι.

Η ΑΕΚ έμεινε κι αυτή με δέκα παίκτες (δεύτερη κίτρινη του Γκάλο) ο χρόνος πέρναγε αλλά φάση δεν γινόταν. Οι γηπεδούχοι δεν έψαξαν το δεύτερο γκολ παρά τους αρκετούς χώρους ο Ολυμπιακός με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσε ν' απειλήσει κι έτσι το ματς έληξε στο 1-0 με την ΑΕΚ να είναι η πρώτη ομάδα φέτος που σπάει το αήττητο του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και μετά από 21 αγωνιστικές!

Διάβασε περισσότερα στο: AEK- Ολυμπιακός 1-0 | Superleague | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παλαιό Φάληρο: Γιατί δεν αποκλείεται η δολοφονία της 3χρονης ‑ Οι φωτογραφίες με εξαφανισμένα παιδιά

Ελλάδα 29.07.2025
Το κοριτσάκι φορούσε ολόσωμο μαγιό και αυτό δείχνει ότι αυτοί που ήταν μαζί του, το είχαν πάει για μπάνιο

Έκανε χρόνο για πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ακυρώθηκε και έμεινε εκτός ημιτελικών ο Σίσκος

Αθλητικά Νέα 29.07.2025
Η ελληνική αποστολή αποφάσισε μάλιστα να μην κάνει ένσταση

Πέφτουν....βροχή τα πρόστιμα ‑ Ντελιβεράδες και επιβάτες μαζεύουν κλήσεις

Ελλάδα 29.07.2025
Πάνω από 2.600 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την τέταρτη εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Έρχεται το γαλάζιο τιμολόγιο με προσυμφωνημένη τιμή ρεύματος

Οικονομία 29.07.2025
Το νέο τιμολόγιο, εφόσον θεσμοθετηθεί, θα προβλέπει ένα προσυμφωνημένο ποσό χρέωσης κάθε μήνα, ανάλογα με τον όγκο κατανάλωσης

Πάρτι «porta potty»: Σε αμαξίδιο η Ουκρανή influencer

Κόσμος 29.07.2025
Η Μαρία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και η καθημερινότητά της έχει αλλάξει ριζικά

Ο νέος ΚΟΚ... θα βλέπει τα πάντα: Ψηφιακό μπλόκο στους παραβάτες – Τι προβλέπει το νέο σύστημα

Ελλάδα 29.07.2025
Ραχοκοκαλιά του νέου σχεδιασμού θα είναι το Ενιαίο Ηλεκτρονικό Σύστημα

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο με δικαίωμα Challenge για τους προπονητές

Αθλητικά Νέα Χτες
Η La Liga φέρνει το “Challenge” στο ποδόσφαιρο – Έως δύο ανά αγώνα για κάθε προπονητή

Σοκ στη Σέριφο: Κλείδωσαν 27 πρόβατα σε αποθήκη για να πεθάνουν – Τι αναφέρει καταγγελία

Ελλάδα Χτες
Πέθαναν «οδυνηρά από δίψα, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο»