E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Τα σενάρια που τον εξόργισαν

Δημοσίευση 11/2/2016 | 19:33

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Με μία αυστηρή επιστολή προς την εφημερίδα Εθνος, την οποία και δημοσιοποίησε, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διαψεύδει εμφατικά παραπολιτικό σχόλιο σύμφωνα με το οποίο συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με το στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.

Στην επιστολή, ζητείται η πλήρης ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Η επίκληση της δικαστικής οδού αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, από το 2009, ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή – επίσημη διάψευση δημοσιεύματος που τον αφορά δείχνουν και την οργή με την οποία αντιμετώπισε το σχετικό δημοσίευμα, ειδικά σε μία συγκυρία που το πολιτικό παρασκήνιο βοά από σενάρια ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς και, συνολικά, του πολιτικού σκηνικού. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγα 24ώρα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, είχε προαναγγείλει για άλλη μία φορά τη συγκρότηση ενός καθαρά δεξιού κόμματος, στα πλευρά της Ν.Δ., προκρίνοντας μάλιστα για την ηγεσία του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο.

Εν μέσω αυτών των σεναρίων και των συνειρμών που θα μπορούσαν να προκληθούν, ο κ. Καραμανλής ο οποίος δειπνούσε σε άλλο όροφο της Λέσχης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους Μαριέττα Γιαννάκου και Δημήτρη Σιούφα, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει με τρόπο ηχηρό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή με τις συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά: Θα γίνουν κανονικά στο Ομάν την Παρασκευή

Κόσμος 04.02.2026
Με ανάρτησή του στο Χ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, επιβεβαίωσε τις συνομιλίες στο Ομάν, που θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από την Αλμπαθέτε και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Οι Καταλανοί επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας, αποφεύγοντας την έκπληξη και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την τετράδα.

Η Αρσεναλ νίκησε ξανά την Τσέλσι και πέρασε στον τελικό του League Cup

Αθλητικά Νέα 04.02.2026
Με γκολ του Χάβερτς στο φινάλε, οι Gunners εξασφάλισαν την πρόκριση στο «Γουέμπλεϊ» με δύο νίκες επί των Μπλε

Το μήνυμα της Lufthansa στην ΕΛΑΣ για την 16χρονη Λόρα: «Ταξίδεψε μόνη της για την Γερμανία, δεν έχουμε άλλες πληροφορίες»

Ελλάδα 04.02.2026
Οι Αρχές ρώτησαν πέντε φορές την αεροπορική εταιρεία, πριν απαντήσει εν τέλει για τη τύχη της ανήλικης που έχει εξαφανιστεί από τη Πάτρα

Χορεύτρια κατήγγειλε ότι εξαναγκάστηκε σε τρίο με Επστάιν και πρίγκιπα Αντριου

Κόσμος 04.02.2026
«Υπήρχαν και άλλες κοπέλες, προκλητικά ντυμένες, με την ηλικία τους να φαίνεται ακόμη και 14 ετών»

Ιταλία: Σκότωσε την αδελφή του γιατί άκουγε δυνατά μουσική

Κόσμος 04.02.2026
Την άφησε έξω από το νοσοκομείο και εξαφανίστηκε

Συλλαμβάνεται ο Μαροκινός από το ναυάγιο της Χίου, τον αναγνώρισαν ως διακινητή των μεταναστών

Ελλάδα 04.02.2026
Οι μετανάστες που μετέφερε είναι Αφγανοί - Εντολή για τη σύλληψη του Μαροκινού από τον εισαγγελέα του νησιού

Οι Ρώσοι ζώνουν Αφρικανούς με νάρκες και τους στέλνουν στο μέτωπο

Κόσμος 04.02.2026
Αφού τους εξαπάτησαν με υποσχέσεις για δουλειά - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Τι είπε ο Παύλος Ντε Γκρες για το πολιτικό του μέλλον

Πολιτική 04.02.2026
Διαψεύδονται από το γραφείο της πρώην βασιλικής οικογένειας τα σενάρια που διακινούνται