E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Τα σενάρια που τον εξόργισαν

Δημοσίευση 11/2/2016 | 19:33

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Με μία αυστηρή επιστολή προς την εφημερίδα Εθνος, την οποία και δημοσιοποίησε, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διαψεύδει εμφατικά παραπολιτικό σχόλιο σύμφωνα με το οποίο συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με το στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.

Στην επιστολή, ζητείται η πλήρης ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Η επίκληση της δικαστικής οδού αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, από το 2009, ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή – επίσημη διάψευση δημοσιεύματος που τον αφορά δείχνουν και την οργή με την οποία αντιμετώπισε το σχετικό δημοσίευμα, ειδικά σε μία συγκυρία που το πολιτικό παρασκήνιο βοά από σενάρια ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς και, συνολικά, του πολιτικού σκηνικού. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγα 24ώρα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, είχε προαναγγείλει για άλλη μία φορά τη συγκρότηση ενός καθαρά δεξιού κόμματος, στα πλευρά της Ν.Δ., προκρίνοντας μάλιστα για την ηγεσία του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο.

Εν μέσω αυτών των σεναρίων και των συνειρμών που θα μπορούσαν να προκληθούν, ο κ. Καραμανλής ο οποίος δειπνούσε σε άλλο όροφο της Λέσχης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους Μαριέττα Γιαννάκου και Δημήτρη Σιούφα, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει με τρόπο ηχηρό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελένη Γλύκατζη‑Αρβελέρ: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της για το τελευταίο αντίο

Ελλάδα 20.02.2026
Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε η σορός της Αρβελέρ, άρχισε το λαϊκό προσκύνημα πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ντόναλντ Τραμπ: Διατάζει άνοιγμα των φακέλων για τα UFO

Κόσμος 20.02.2026
Αποκαλύψεις για εξωγήινους;

Σε σοκ η Βρετανία από την «άνευ προηγουμένου» σύλληψη του Αντριου – Η εικόνα του στο πίσω κάθισμα που περνά στην ιστορία

Κόσμος 20.02.2026
Ειδικός περιέγραψε τα γεγονότα της Πέμπτης ως τον «χειρότερο εφιάλτη»

Τουρκία: Χειροπέδες σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle – Κατηγορείται για «προσβολή» του Ερντογάν

Κόσμος 20.02.2026
Στο στόχαστρο έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Επίδομα Πάσχα 2026: Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ – Όλα τα κριτήρια

Οικονομία 20.02.2026
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Grey’s Anatomy: Πέθανε ο Έρικ Ντέιν στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τη νόσο ALS

Κόσμος 20.02.2026
«Πάλεψε με θάρρος», αναφέρει η οικογένειά του

Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πρωτιά για Καραλή στη Γαλλία

Αθλητικά Νέα 20.02.2026
Πέρασε τα 6 μέτρα στο Λιεβέν, βίντεο

Νέο πλάνο ελέγχων από την ΑΑΔΕ πριν το τέλος του 2026: Ποιες υποθέσεις μπαίνουν πρώτες στη λίστα

Οικονομία 20.02.2026
Πώς γίνεται η επιλογή με αυτοματοποιημένη μοριοδότηση και ανάλυση κινδύνου

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης