E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Τα σενάρια που τον εξόργισαν

Δημοσίευση 11/2/2016 | 19:33

Οργισμένη επιστολή Καραμανλή προς Έθνος

Με μία αυστηρή επιστολή προς την εφημερίδα Εθνος, την οποία και δημοσιοποίησε, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής διαψεύδει εμφατικά παραπολιτικό σχόλιο σύμφωνα με το οποίο συνέφαγε στην Αθηναϊκή Λέσχη με το στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο και τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.

Στην επιστολή, ζητείται η πλήρης ανασκευή του σημερινού δημοσιεύματος ενώ σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Καραμανλής επιφυλάσσεται να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης. Η επίκληση της δικαστικής οδού αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά, από το 2009, ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή – επίσημη διάψευση δημοσιεύματος που τον αφορά δείχνουν και την οργή με την οποία αντιμετώπισε το σχετικό δημοσίευμα, ειδικά σε μία συγκυρία που το πολιτικό παρασκήνιο βοά από σενάρια ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς και, συνολικά, του πολιτικού σκηνικού. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγα 24ώρα, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρ. Γραμματέας της κυβέρνησης του Αντ. Σαμαρά, είχε προαναγγείλει για άλλη μία φορά τη συγκρότηση ενός καθαρά δεξιού κόμματος, στα πλευρά της Ν.Δ., προκρίνοντας μάλιστα για την ηγεσία του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο.

Εν μέσω αυτών των σεναρίων και των συνειρμών που θα μπορούσαν να προκληθούν, ο κ. Καραμανλής ο οποίος δειπνούσε σε άλλο όροφο της Λέσχης, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τους Μαριέττα Γιαννάκου και Δημήτρη Σιούφα, δεν θα μπορούσε παρά να αντιδράσει με τρόπο ηχηρό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ
Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»
Κύριον Μπάμπη Παπάδακη
Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Συναρπαστική 2η αγωνιστική με γκολ, ανατροπές και ένταση (17/9)

Αθλητικά Νέα 18.09.2025
Η δεύτερη στροφή της League Phase πρόσφερε δυνατές μάχες, καθοριστικά αποτελέσματα και σημεία που αλλάζουν τις ισορροπίες

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος Χτες
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα Χτες
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος Χτες
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος Χτες
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα Χτες
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ