Τερεζίν, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη
Δημοσίευση 3/2/2016 | 00:26

Σάββατο στις 21:30μμ και Κυριακή στις 20:30μμ.
15¤ Γενική Είσοδος |10¤ Ομαδικό (Για group των 10 ατόμων) | 8¤ Φοιτητικό | 5¤ Ατέλεια – Ανέργων
Τελευταίες παραστάσεις -με παράταση έως 7 Φεβρουαρίου μετά από τα sold out- για την μουσικοθεατρική παράσταση «Τερεζίν», που παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη από την ομάδα «Δήλος» σε συμπαραγωγή του θεάτρου Αργώ, Σάββατο στις 21:30μμ και Κυριακή στις 20:30μμ.
Το πρωτότυπο κείμενο της παράστασης είναι της ομάδας θεάτρου «δήλος», εμπνευσμένο από το θεατρικό κείμενο «Ούτε πουλιά πετάνε, ούτε λουλούδια ανθίζουν» της Σοφίας Αδαμίδου.
ΤΕΡΕΖΙΝ, Ένα φαντασμα-τικό καμπαρέ
Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης
Video παράστασης: https://www.youtube.com/watch?v=x94BLcr40Ok&feature=youtu.be
Λίγα λόγια για το έργο
Τερεζίν. Πόλη – γκέτο για χιλιάδες Εβραίους αλλά και τόπος συνάντησης των μεγαλύτερων Εβραίων καλλιτεχνών. Το γκέτο - βιτρίνα του Ναζιστικού κόμματος, συγκέντρωσε κατά την διάρκεια του ΒΆΠΠ πολέμου όλων των ειδών τους καλλιτέχνες. Αντιμέτωποι με τον βέβαιο θάνατο, οι άνθρωποί αυτοί καλούνται να δημιουργήσουν για μια τελευταία φορά πριν σταλούν στους θαλάμους αερίων. Μια ομάδα καλλιτεχνών ετοιμάζει ένα καμπαρέ για την επίσκεψη του Ερυθρού σταυρού. Το τέλος της παράστασης θα σημάνει και το τέλος της ζωής τους. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει, το έργο του όμως μένει και ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αιωνίως. Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, μια μουσικoχορευτική παράσταση ως απάντηση στην φρικαλεότητα των βασανιστηρίων.
Λίγα λόγια για τo γκέτο της Τερεζίν
Η Τερεζίν ή αλλιώς Theresienstadt χτίστηκε κατά την διάρκεια του 18ου αιώνα και λειτούργησε αρχικά ως στρατιωτικό οχυρό. Κατά την διάρκεια του ΒΆΠΠ χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί ως Εβραϊκό γκέτο. Συγκεκριμένα, η Τερεζίν αποτέλεσε ενδιάμεσο στρατόπεδο για πάνω από 150.000 Εβραίους, πριν επιβιβαστούν στα τρένα θανάτου που οδηγούσαν στο ¶ουσβιτς και την Τρεμπλίνκα. Μέχρι το τέλος του πολέμου, 35.000 Εβραίοι ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες παιδιά, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ιδιόμορφο αυτό γκέτο. Ιδιόμορφο γιατί δεν αποτέλεσε στρατόπεδο εξόντωσης αλλά προπαγάνδας. Χιλιάδες Εβραίοι καλλιτέχνες βρέθηκαν στην Τερεζίν και αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν έργα προς τιμήν του Γερμανικού κράτους. Ένα εικονικό πολιτιστικό κέντρο, ικανό να πείσει τους επισκέπτες του Ερυθρού Σταυρού και την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ευνοϊκή μεταχείριση της εβραϊκής φυλής.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - Δήμητρα Χατούπη
ΚΙΝΗΣΗ - Νικολέτα Ξεναρίου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Χρίστος Θεοδώρου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ - Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ - Νίκος Τουλιάτος
ΣΚΗΝΙΚΑ - Αντώνης Χαλκιάς
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ – Γιάννης Δαμίγος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ - Μάριος Ράμμος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – Βασίλης Καραργύρης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ - Γιώργος Αδαμαντιάδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ – Ομάδα θεάτρου «δήλος» | Θέατρο ΑΡΓΩ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – Art Minds
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Μιχάλης Αβρατόγλου, Μαρία Σωτηροπούλου
TRAILER/TEASER – Μιλτιάδης Χρηστίδης
ΠΑΙΖΟΥΝ – Πάνος Αποστολόπουλος, Κώστας Αλέξης, Γιούλη Αθουσάκη, Δήμητρα Δρακοπούλου, Δήμητρα Ζακάκη, Τρύφωνας Ζάχαρης, Θωμάς Καζάσης, Δήμητρα Μάμαλου, Μελίνα Μαστραντώνη, Ιάκωβος Μηνδρινός, Νώντας Μιχαλόπουλος, Γρηγόρης Μπαλλάς, Λευτέρης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παράσης, Χριστίνα Πετρολέκα, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Γιάννης Σίμος, Ιωάννα Σιμάτη, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Φωτεινή Τσούλη, Κλειώ Χαβγιέ, ¶ννα Χανιώτη, Αστέριος Χασάπης,
Πένυ Χρυσικού
Στην τρομπέτα ο Γιώργος Βασιλόπουλος.