E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε πολιορκία το Βελίδειο ‑ Ψάχνουν τον υπουργό Γεωργίας

Eνταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 28/1/2016 | 18:53

Σε πολιορκία το Βελίδειο ‑ Ψάχνουν τον υπουργό Γεωργίας

Eνταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη όπου ο υπουργός Αγροτικης Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ήταν προγραμματισμενο να εγκαινιάσει την έκθεση Agrotica.

Πανω από 15.000 αγρότες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ λίγο μετά τις 6μμ παραγωγοί προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών.

Οπως έγινε γνωστό, ο υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση, ωστόσο πολλοί από τους αγρότες πιστεύουν ότι μπορεί ο υπουργός να είναι μέσα στο Βελλίδειο, γι' αυτό και εξακολουθούν να το πολιορκούν.

H ανακοίνωση της ΔΕΘ - HELEXPO

Η ΔΕΘ – HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»

Οι αγρότες κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ανάρτησαν πανό που έγραφαν «Μας στέλνετε στην Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ . Κάποιοι ύψωσαν ένα σκιάχτρο, ενώ μετέφεραν και ένα...φέρετρο με τον Τσίπρα.

Οι αγρότες έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «Μας στέλνετε στην Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ τους

Την ίδια ώρα οι αγρότες στον κόμβο των Τεμπών, παρά το γεγονός ότι στη χθεσινοβραδινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να μη μεταβούν οργανωμένα στη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 16.00 έως τις 21.00 .Συζητούν μάλιστα το ενδεχόμενο να καλέσουν το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο άλλο μεγάλο μπλόκο στη Νίκαια οι συνάδελφοί τους οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης χθες, αποφάσισαν την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο τελωνείου του Προμαχώνα όπου παραμένει ανοιχτό μόνο για τα Ι.Χ. ενώ χθες έκλεισε για πολλές ώρες κάτι που θα επαναληφθεί και σήμερα από τις 12 και για έξι τουλάχιστον ώρες.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Αττικής από τις περιοχές της Παιανίας και των Σπάτων.

Οι παραγωγοί έβγαλαν τα τρακτέρ στην διασταύρωση της λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου με την Αττική Οδό, σε σημείο που να μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση προς τον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο Κρήτης: «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Ελλάδα 30.04.2024
Ένας βαριά τραυματίας

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει χερσαία επίθεση στη Ράφα ακόμα και αν συμφωνηθεί εκεχειρία

Κόσμος 30.04.2024
«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου

Λονδίνο: Νεκρός 13χρονος από την επίθεση με σπαθί στο σταθμό του μετρό

Κόσμος 30.04.2024
Ο 13χρονος ήταν ένας από τους πέντε τραυματίες, που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα

Πρωτομαγιά: Νέα ανατροπή στην απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς

Ελλάδα 30.04.2024
Από 9:00 μέχρι 16:30 θα κινηθούν μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Ζευγάρι ιδιοκτητών ξενοδοχείου στη Χαλκιδική ήταν Ρώσοι κατάσκοποι

Ελλάδα 30.04.2024
Τι αναφέρει το ρωσικό μέσο The Insider

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Nεκρός έπεσε Τούρκος που μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από τμήμα

Κόσμος 30.04.2024
Ο ένστολος φέρει τραύματα, ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στην Ιερουσαλήμ, τουρκικής υπηκοότητας, έπεσε vεκρός από αστυνομικά πυρά

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε ποιοι λαχνοί κερδίζουν 50.000 ευρώ, 20.000 ευρώ και 1.000 ευρώ

Οικονομία 30.04.2024
Πραγματοποιήθηκε η Φορολοταρία Μαρτίου 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του μετά τη διάγνωση του καρκίνου

Κόσμος 30.04.2024
Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε σήμερα στα δημόσια καθήκοντά του

Συναγερμός στο Σύνταγμα ‑ Εκκενώθηκε βαγόνι του Μετρό που γέμισε καπνό

Ελλάδα 30.04.2024
Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους

Θεσσαλονίκη: Αιματηρό επεισόδιο σε οικισμό Ρομά ‑ 19χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι 34χρονο

Ελλάδα 30.04.2024
Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν και τα άλλα δύο άτομα, ηλικίας 34 και 26 ετών, που ήταν μαζί με το θύμα