Πρόγραμμα συναυλιών του ωδείου Φίλιππος Νάκας
Δημοσίευση 27/1/2016 | 00:01


http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.as
Δευτέρα 1/2
Ώρα 20:30
Τιμή εισιτηρίου 10¤ - φοιτητικό 5¤
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος φλάουτο
Αστέριος Πούφτης βιολοντσέλο
Ελένη Νικολαΐδη πιάνο
Οι ρομαντικοί Charles-Edouard Lefebvre και Louise Farrenc συναντιούνται με τους Vincent d' Indy και Philippe Gaubert των αρχών του 20ού αιώνα σε μια
βραδιά γαλλικής μουσικής υπό τους ήχους του φλάουτου, του βιολοντσέλου και του πιάνου.
Συνοδοιπόροι δύο μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος - Αστέριος Πούφτης) και η πιανίστα καθηγήτρια του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Ελένη Νικολαΐδη.
Ο Βαγγέλης Σταθουλόπουλος και ο Αστέριος Πούφτης έχουν εμφανιστεί ως σολίστ με όλες τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες και έχουν διατελέσει μέλη συνόλων μουσικής δωματίου με σημαντική συναυλιακή δραστηριότητα.
Η Ελένη Νικολαΐδη έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι συνεργαζόμενη πιανίστα της Camerata Europea και της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens και έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών, κυρίως με έργα μουσικής δωματίου.
Παρασκευή 5/2
Ώρα 20:30
Τιμή εισιτηρίου 10¤ - φοιτητικό 5¤
Ρεσιτάλ Omicron Duo
Γιώργος Σκριβάνος φλάουτο
Alessandro Soccorsi πιάνο
Το Omicron Duo δημιουργήθηκε μετά τη γνωριμία του φλαουτίστα Γιώργου Σκριβάνου και του πιανίστα Alessandro Soccorsi στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία της Χάγης, όταν θέλησαν από κοινού να εξερευνήσουν ολόκληρο το φάσμα του ρεπερτορίου για φλάουτο και πιάνο από την baroque μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Έχουν πραγματοποιήσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία.
Στο πρόγραμμα της βραδιάς θα ακούσουμε το Andante σε Ντο μείζονα KV 315 του W.A. Mozart, τη Σονάτα του R. Muczynski, τη Σονατίνα του H. Dutilleux και τη Σουίτα του Ch. M. Widor.
Σάββατο 6/2
ΩΡΑ 19:00
OI ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 28ος ΚΥΚΛΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ρεσιτάλ τραγουδιού
Μαριλένα Στριφτόμπολα
στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης
Διανύοντας τον 28ο κύκλο της, η σειρά συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους" αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.
Η Μαριλένα Στριφτόμπολα είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας (¶ριστα, Πρώτο Βραβείο & Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης - τάξη Μάρθας Αράπη) και τελειόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια διακεκριμένων καθηγητών & σολίστ κλασικού τραγουδιού και στο "Φεστιβάλ Αιγαίου", έχει εμφανιστεί σε συναυλίες, gala όπερας και διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Εκτός από όπερα και ορατόριο, το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών όπως οπερέτα, σύγχρονη μουσική, μουσικοθεατρικά δρώμενα κ.ά. Τέλος, έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, συμμετέχοντας στην κωμική όπερα “Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει” (Ν. Κυπουργός, Νοέμβριος 2013 - Μάρτιος 2015, θέατρο “Ολύμπια”), καθώς και στην όπερα “Macbeth” (G. Verdi, Ιανουάριος 2014, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Στο ρεσιτάλ της η Μαριλένα Στριφτόμπολα θα ερμηνεύσει άριες από όπερες, όπως: Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, O Κουρέας της Σεβίλης, Ριγκολέτο, Τραβιάτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, ¶μλετ και πολύ γνωστά Lieder των F. Schubert, J. Brahms, L. Delibes.
Δευτέρα 8/2
Ώρα 20:30
Είσοδος ελεύθερη
The amazing Bud Powel
Αφιέρωμα από τον Παντελή Μπενετάτο
Ο Bud Powel (1924 - 1966) υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής bebop με εκπληκτική δεξιοτεχνία στο παίξιμό του και πρωτοτυπία στις συνθέσεις του.
Μια μορφή που σημάδεψε την ιστορία του Jazz piano.
Ο Παντελής Μπενετάτος ερμηνεύει τις συνθέσεις του με πολύ σεβασμό και αγάπη σε αυτό το «φαινόμενο» της jazz μουσικής.