E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπαρ στην Αυστρία απαγορεύει την είσοδο σε αιτούντες άσυλο

Θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις

Δημοσίευση 14/1/2016 | 10:49

Μπαρ στην Αυστρία απαγορεύει την είσοδο σε αιτούντες άσυλο

Ένα μπαρ στην Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει κλειστό για «όλους τους αιτούντες άσυλο», πυροδοτώντας μια θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η διεύθυνση του καταστήματος, που βρίσκεται στο θέρετρο Μπαντ Ισλ, στις αυστριακές ¶λπεις, γνωστοποίησε ότι έλαβε αυτό το μέτρο πριν από μερικές ημέρες αφού καταγράφθηκαν περιστατικά κατά τα οποία μετανάστες παρενόχλησαν νεαρές γυναίκες, μεταξύ αυτών μια σερβιτόρα.

«Δεν θα το ανεχθώ πλέον και αποφάσισα να τους απαγορεύσω την είσοδο στο μπαρ μου» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ιδιοκτήτρια, Κάριν Ζίμπρεχτ-Γιάνις, η οποία προσέθεσε ότι προσέλαβε σωματοφύλακες με στόχο την εφαρμογή του μέτρου.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στις αρχές της εβδομάδας στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το οποίο κατόπιν απέσυρε, η επιχειρηματίας είχε ανακηρύξει το κατάστημά της «Asylantenfrei» (απαλλαγμένο από αιτούντες άσυλο) μια ορολογία που παραπέμπει στο «Judenfrei» που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για τους Εβραίους.

Το τοπικό γραφείο του εισαγγελέα διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απαγόρευση ενός μπαρ σε αιτούντες άσυλο δεν εμπίπτει στην αυστριακή νομοθεσία, κάτι που καταδίκασε η μη κυβερνητική οργάνωση Zara.

«Είναι παράνομο να υποκινεί κανείς το μίσος εναντίον των «ξένων», ωστόσο το να προβαίνει σε διακρίσεις εναντίον των «προσφύγων» ή των «αιτούντων άσυλο» δεν επισύρει τιμωρία βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας» τόνισε μία εκπρόσωπος τύπου αυτής της οργάνωσης δικαστικής αρωγής, η Κριστιάνα Σέφερ.

Η αστυνομία του Μπαντ Ισλ είπε ότι δεν έχει λάβει καμία καταγγελία σχετικά με τους 120 αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται στο κέντρο υποδοχής της περιοχής.

«Καλούμαστε συχνά να επέμβουμε σε περιστατικά (σε αυτό το μπαρ) που σχετίζονται με καβγάδες ή με κορίτσια που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους από το αλκοόλ, ωστόσο κανείς δεν έχει κατηγορήσει τους πρόσφυγες» διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος τύπου στην εφημερίδα Die Presse.

Πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες διήλθαν από την Αυστρία στη Γερμανία το 2015 και περίπου 900.000 αιτήθηκαν άσυλο τον περασμένο χρόνο σε αυτήν την χώρα των 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γυναίκα που δεν έμαθε κανείς το όνομά της – και την έχουν «φιλήσει» εκατομμύρια άνθρωποι

Stories 13.08.2025
Η μυστηριώδης πνιγμένη του Σηκουάνα που έγινε… «η πιο φιλημένη γυναίκα στην ιστορία» και έσωσε 300 εκατομμύρια ζωές

Η απίστευτη βιβλιοθήκη που κρύβεται μέσα σε ανεμόμυλο στο πιο όμορφο νησί του Αιγαίου

Stories 13.08.2025
Ένας από τους εμβληματικούς μύλους της Χώρας κρύβει μια βιβλιοθήκη-θησαυρό που ενώνει κουλτούρες και ανθρώπους.

Η χώρα που έμαθε στους Ιάπωνες να τρώνε σολωμό σε sushi

Stories Χτες
Κι όμως, οι Ιάπωνες δεν τον είχαν στην παραδοσιακή τους κουζίνα, αν και σήμερα είναι παγκόσμιο hit

«Στείλτε τους σπίτια τους»: Βράζει η Βρετανία, η κοινωνική ένταση στο κόκκινο

Stories Χτες
Σε ένταση η χώρα μετά τα επεισόδια σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο

Γιατί χτίζουν ξύλινα σπίτια στις ΗΠΑ;

Stories Χτες
Μια ξύλινη κληρονομιά

Τι είναι η ψευδαίσθηση παρουσίας στον εργασιακό χώρο

Νέα Εποχή Προχτές
Ένα καφεδάκι και φεύγω...

Τρομάζουν οι πνιγμοί στην Ελλάδα: Για ποιο λόγο κάθε καλοκαίρι θρηνούμε θύματα;

Focus On Προχτές
Ποιανού ευθύνη είναι η πρόσληψη ναυαγοσώστη στην παραλία; Τι πρέπει να κάνουμε αν βρεθούμε κοντά σε άτομο που πνίγεται;

Η κακιά συνήθεια που είχε ο Μπιλ Γκέιτς και έκοψε για να φτάσει στην κορυφή

Πρόσωπα Προχτές
Και την έχουμε και οι περισσότεροι από εμάς

Στοιχειωμένα σπίτια της Αθήνας: Τα φαντάσματα των κτιρίων της πόλης

Stories 10.08.2025
Τα σπίτια που κάποιοι δεν χορταίνουν να κοιτάζουν, ενώ άλλοι αλλάζουν πεζοδρόμιο

Σε ποια χώρα τρως πρόστιμο αν οδηγείς μόνος

Νέα Εποχή 10.08.2025
Νέες ρυθμίσεις σε Ευρώπη και Αμερική για το περιβάλλον και καλύτερη καθημερινότητα

Οι 5 πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου για το 2025

Stories 10.08.2025
Ποια είναι η διαδρομή τους μέχρι την κορυφή;