E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανίβαλοι παγίδευσαν ζευγάρι τουριστών

Έζησαν έναν εφιάλτη όταν συνάντησαν την άγρια φυλή στην Παπούα

Δημοσίευση 13/1/2016 | 13:48

Κανίβαλοι παγίδευσαν ζευγάρι τουριστών

Ο Βρετανός Matthew Iovane και η Αμερικανίδα σύντροφός του Michelle Clemens ταξίδεψαν στον προορισμό των ονείρων τους, στην Παπούα της Νέας Γουινέας, όμως το όνειρο έμελλε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης για το ζευγάρι, που γλίτωσε από μία άγρια φυλή ιθαγενών που κατοικούν στη ζούγκλα. 

Δύο ντόπιοι χτύπησαν με μαχαίρια το τρομοκρατημένο ζευγάρι και αφού τους έδεσαν τα μάτια, τους οδήγησαν στην ζούγκλα. Το ζευγάρι είπε ότι οι ιθαγενείς –ο ένας από αυτούς φορούσε μάσκα– ήταν τόσο πρωτόγονοι, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με γρυλίσματα, αλλά όπως τόνισαν, ήξεραν αρκετά αγγλικά ώστε να τους προειδοποιήσουν πως θα τους σκοτώσουν. 

Ο Μatthew, που προσπάθησε να ξεφύγει, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους ιθαγενείς, ενώ εκείνη έκοψε τα δάχτυλά της σε μαχαίρι καθώς προσπαθούσε να δραπετεύσει. «Γελούσαμε για τους κανίβαλους της Νέας Γουινέας, αλλά δεν είχε καθόλου γέλιο όταν ξεπρόβαλαν από τους θάμνους», είπε ο Matthew και συμπλήρωσε: «Φαίνονταν τρομακτικοί, με αυτά τα παραδοσιακά κοστούμια που φορούσαν καθώς μας περικύκλωναν. Ο ένας μου έσκισε το μπλουζάκι μου και μου έδεσε τα μάτια. Τότε πέρασε μια φοβερή σκέψη από το μυαλό μου, ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στο μενού τους».

«Ήταν άγριοι και ήμασταν στο έλεός τους. Σκέφτηκα ότι θα με εξαφανίσουν μέσα στη ζούγκλα», τόνισε και εξήγησε πως στην αρχή προσπάθησαν να τους καλμάρουν, ενώ μέσα του πίστευε πως ίσως να τους κάνει κάποιος φάρσα. Όμως στην πορεία κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. 

Όπως λέει ο Matthew, κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια και βέλη και ο ίδιος νόμιζε πως ήθελαν να τους ληστέψουν. «Αφήσαμε κάτω τις τσάντες μας και τους είπαμε ότι μπορούν να πάρουν ότι θέλουν. Εκείνοι όμως αντί να ηρεμήσουν, άρχισαν να μας σπρώχνουν και να μας απειλούν». 

Ο 31χρονος λέει πως νευρίασαν ακόμη περισσότερο και δεν έδειχναν να τους ενδιαφέρουν τα αντικείμενά μας. «Ένας ήρθε προς το μέρους μου και με το μαχαίρι μου ξέσκισε τα ρούχα μου και με άφησε γuμνό. Έδειχνε να φοβάται κάτι, αλλά ήμουν και εγώ πολύ τρομαγμένος για να του επιτεθώ». 

Ο Matthew είπε πως τον έδεσαν σε έναν θάμνο, του έκλεισαν τα μάτια και άρχισαν να τον βασανίζουν. Κάποια στιγμή άκουσε τη Michelle να παλεύει, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει, γιατί δεν έβλεπε. Όταν τους έφεραν κοντά, του είπε κλαίγοντας: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ. Πρέπει να πάω στο νοσοκομείο». Η Michelle τους είπε να πάρουν ότι θέλουν από τα πράγματά τους και παρά το γεγονός ότι έμοιαζαν πρωτόγονοι, αναγνώρισαν το iPhone της. 

«Μου έβγαλαν το μαντίλι από τα μάτια και μου είπαν: "Κάντο να δουλέψει"», εξηγεί η 31χρονη και συνεχίζει: «Τ' ορκίζομαι, άκουσα έναν από αυτούς να ψιθυρίζει τη λέξη "κωδικός", που πραγματικά θα μπορούσα να βάλω και τα γέλια αν δεν κινδύνευα να πεθάνω».

Το ζευγάρι τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από τους ιθαγενείς μέσα από ένα μονοπάτι. Ο Matthew λέει πως προχωρούσε γuμνός στη ζούγκλα και δίπλα του η Michelle αιμορραγούσε, αλλά, όπως εξηγεί, «τίποτα δεν είχε περισσότερη σημασία από το να δραπετεύσουμε».

Ωστόσο, ούτε και αυτό ήταν εύκολο, γιατί στον δρόμο τους επιτέθηκαν κάποια άγρια σκυλιά και ακούμπησαν σε δηλητηριώδη φυτά. Όμως, για καλή τους τύχη έπεσαν πάνω σε κάποιους χωρικούς, που τους βοήθησαν να φτάσουν στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί, πως το 2012 είχαν αναφερθεί κάποια περιστατικά κανιβαλισμού στη Νέα Γουινέα, στον νότιο Ειρηνικό 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το κράτος δεν λειτουργεί» ‑ Νέο εξώδικο στον Αρειο Πάγο από συγγενή θύματος στα Τέμπη

Ελλάδα 19.09.2025
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 55 ετών, κατέθεσε σήμερα εξώδικο στον Αρειο Πάγο.

Τέμπη: Σε απεργία πείνας καλούν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, μπροστά από τον Αρειο Πάγο.

Ελλάδα 19.09.2025
«Η Δικαιοσύνη στέκεται περισσότερο δίπλα στους θύτες παρά στα θύματα» δηλώνουν οι οικογένειες

Τέμπη: 5η μέρα στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι – Ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά

Ελλάδα 19.09.2025
«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα»

Το πρόγραμμα της Stoiximan GBL: Η πρεμιέρα και το πρώτο ντέρμπι αιωνίων

Αθλητικά Νέα 19.09.2025
Την Κυριακή 12/10 θα γίνει στο ΣΕΦ το πρώτο ντέρμπι αιωνίων για τη Stoiximan GBL, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πειραιάς: «Τρέχα με σκοτώσανε» ‑ Αγριος ξυλοδαρμός 81χρονης μέσα σε σχολή οδηγών

Ελλάδα 19.09.2025
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής

Μπρετ Τζέιμς: Νεκρός ο βραβευμένος με Grammy τραγουδοποιός σε αεροπορικό δυστύχημα

Κόσμος 19.09.2025
Μαζί του επέβαιναν άλλα δύο άτομα, που επίσης έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή, αλλά η ταυτότητά τους δεν έγινε γνωστή

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας

Κόσμος 19.09.2025
Κλιμάκωση στη Βαλτική, σε συναγερμό το ΝΑΤΟ - Λίγες ημέρες νωρίτερα ρωσικά drone είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Κομισιόν:Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού LNG για τα κράτη μέλη

Κόσμος 19.09.2025
Νέες κυρώσεις με το βλέμμα στον Τραμπ

Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ προβλέπει το τρομακτικό του τέλος

Κόσμος 19.09.2025
Πώς θα τελείωνε ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος; Ο Βρετανός στρατηγός ε.α. και πρώην αναπληρωτής διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, σερ Ρίτσαρντ Σίρεφ προβλέπει με κάθε λεπτομέρεια το τρομακτικό σενάριο στη Daily Mail

Εκκενώνεται το εμπορικό κέντρο River West μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Ελλάδα 19.09.2025
Έχει σπεύσει κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών