Πώς είναι να ζεις 2 χρόνια μέσα στη μεγαλύτερη μαφία του κόσμου;
Την απάντηση τη δίνει ένας φωτογράφος που (επ)έζησε την εμπειρία του να συμβιώνεις με τη Yakuza
Δημοσίευση 13/1/2016 | 00:20

Έγκλημα. Ναρκωτικά. Ποpvεία. Πάνω σε αυτά τα τρία στοιχεία πάτησε η Yakuza και κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση στον κόσμο, έχοντας αυτήν τη στιγμή στη δούλεψή της περίπου 80.000 άτομα, που την υπηρετούν πιστά.
Ακριβά αυτοκίνητα, τατουάζ σε όλο το σώμα, για να δείχνουν πού ανήκουν, και χρήμα που ρέει με το τσουβάλι. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό έχει βγει από το εμπόριο ναρκωτικών, της ποpvείας και άπλετου ποpvογραφικού υλικού, του οποίου κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τη διαρροή.
Το αν μπορεί κάποιος να ανακόψει την παράνομη δραστηριότητά τους δεν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά, ωστόσο όποιος το τόλμησε, δεν είχε αίσιο τέλος. Είναι χαρακτηριστικό, πως αν κάποιο μέλος της οργάνωσης υποκύψει σε οποιοδήποτε παράπτωμα, τότε υποχρεούται να κόψει το ίδιο του το δάχτυλο, ως ένδειξη σεβασμού και υπακοής.
Όλο αυτό το παρανοϊκό και παράνομο πλαίσιο το βίωσε από κοντά ένας Βέλγος φωτογράφος, ο Anton Custers. Για την ακρίβεια, το βίωσε από μέσα. Μετά από το πράσινο φως που του έδωσε η ίδια η οργάνωση, κατάφερε να περάσει μαζί τους 2 ολόκληρα χρόνια, απαθανατίζοντάς τους να εκτελούν όλα τα προαναφερθεντα εγκλήματα.
Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα
Ο κανόνας ‑ παγίδα που κρίνει τη ζωή σου στη φυλακή ‑ όπως τον εξήγησε ο πιο σκληρός άντρας του Χόλιγουντ
Η ιστορία του πρώτου δισεκατομμυριούχου της Gen Z – πώς έστησε εταιρεία στο μπάνιο του
Πώς η Ιαπωνία ανέτρεψε όλους τους κανόνες της εκπαίδευσης και πέτυχε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 01.01.2026






