E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η «Αυγή» στηρίζει Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ

Πώς χαρακτηρίζει τους άλλους υποψηφίους;

Δημοσίευση 8/1/2016 | 12:00

Η «Αυγή» στηρίζει Μεϊμαράκη για τις εκλογές στη ΝΔ

Θέση για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη Νέα Δημοκρατία πήρε και η «Αυγή» μέσω άρθρου της Μπέττυς Βακαλοπούλου. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της, ενδεχόμενη νίκη του Β. Μεϊμαράκη «θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

Η αρθρογράφος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία, χρησιμοποιεί τη φράση «οι τρεις σαμουράι και τα στομωμένα ξίφη τους».

Χαρακτηρίζει, δε, τον Κώστα Καραμανλή έναν από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας.

ΑΚολουθεί αυτούσιο το κείμενο της «Αυγής», με τίτλο «Οι τέσσερις σαμουράι και η 10η Ιανουαρίου»:

«Λίγα για τους τρεις πρώτους με τη σειρά της πρώτης ψηφοφορίας

Για τον κ. Γεωργιάδη:

Επιθυμία μου να αρχίσω από τα θετικά, ίσως επειδή συγκέντρωσε λιγοστές συγκριτικά ψήφους.
Ξέρει να μιλά ήρεμα, συγκροτημένα, λακωνικά, ακόμα κι αν η υβριστική επωδός κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη είναι ίδια κι απαράλλαχτη με του κ. Τζιτζικώστα και πιο σκληρή από του κ. Κ. Μητσοτάκη.
Έχω αναρωτηθεί, μετά την υπουργοποίηση για να συνεχίσει τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ, αν, παρά τη συνεχή υπόμνηση ότι «ανήκει στην ¶κρα Δεξιά», δεν φαντάστηκε κάποιες στιγμές τον εαυτό του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον κ. Τζιτζικώστα:

Μας «παραμύθιασε» τόσο με το πλούσιο κάθε φορά ακροατήριό του, εντός αλλά κι εκτός Μακεδονίας, όσο και με τις ατάκες για το έργο του που θα επιτελείται εξίσου λαμπρά όσο θα είναι ακόμα περιφερειάρχης. Η τελευταία κάθε φορά επωδός, αντίγραφο πιστό των επαναλαμβανομένων ύβρεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού και των εκκλήσεων διάσωσης της Ελλάδας από την «ανίκανη αριστερή παρένθεση και (προπαντός) από τον Τσίπρα, που μας έριξε στα βράχια».

Για τον κ. Μητσοτάκη:

Λιγότερες ύβρεις στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, περισσότερη έμφαση στις ικανότητές του να εξασφαλίσει μια δημοκρατική, ικανή κι έτοιμη να κυβερνήσει Ν.Δ. Όμως καμιά κριτική για την ενδοτικότητα της τελευταίας δεξιάς κυβέρνησης. Για τον πρόεδρό της που αποφάσισε επιτέλους στον τελευταίο ανασχηματισμό να κάνει υπουργό έναν Μητσοτάκη για να του αναθέσει, κάτω από αλλότριο υπουργικό τίτλο και «ρόλο», κάποια από τα πιο σκληρά, καταστροφικά, αυτοκτονικά μέτρα κατά εργαζομένων. Και που εφάρμοζε πρόθυμα, με την ίδια ηρεμία, το ίδιο ήπιο χαμόγελο των πρόσφατων προεκλογικών εμφανίσεων.

Ώς εδώ με τους τρεις σαμουράι και τα «στομωμένα ξίφη» τους.

Για τον κ. Μεϊμαράκη:

Τον παρακολούθησα ως πρόεδρο της Βουλής, ήταν άψογος, αντικειμενικός, ακούραστος. Διαπίστωσα ότι ακόμα και ύστερα από κοινοβουλευτικά νυχτέρια, προέδρευε εξίσου μελετημένος κι έτοιμος. Θυμάμαι ότι επιδοκίμασα την αντίδρασή του σε κριτική βουλευτή ότι «μεροληπτεί για το κόμμα του». Πώς κατέβηκε από τον προεδρικό θώκο, όχι στο βήμα αλλά στα έδρανα της Ν.Δ., για να δηλώσει ότι ως μέλος της Ν.Δ. είναι όντως «ακλόνητος» (ξεχνώ τη λέξη), αλλά ως πρόεδρος της Βουλής απολύτως αντικειμενικός.
Δυο μόνο φορές τον άκουσα να «στολίζει» πιο ήπια τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη φορά να αποσύρει με καθαρό πολιτικό κριτήριο την σχετική συμπόρευση με τους τρεις.
Τα πρώτα αποτελέσματα τον ευνοούν ουσιαστικά, επειδή δικαιωματικά του αναγνωρίζονται τόσο η θητεία του προέδρου της Βουλής, όσο κι η δεύτερη του προέδρου της Ν.Δ. («προσωρινού» μόνο κατά τον θλιμμένο κ. Σαμαρά).
Αγνοώ το μέγεθος των, υπέρ του, πρωτοβουλιών του κ. Κώστα Καραμανλή, αλλά χαίρομαι εξίσου για τη συγκεκριμένη επιλογή ενός από τους εντιμότερους και δημοκρατικότερους πρωθυπουργούς της χώρας μας. Που όταν αποτόλμησε τη δήλωση εκκαθάρισης του Δημοσίου από ανέντιμα προνόμια προς υμετέρους, κλοπές, ρουσφέτια, αισχροκέρδεια, πικράθηκα. Επειδή όσες-οι δουλεύαμε σκληρά για το ΤΕΕ, είχαμε πλήρη γνώση και αποδεικτικά στοιχεία των παραπάνω, στους δικούς μας εκτεταμένους τομείς. Κι άλλο τόσο ξέραμε πόσο είχε καταστεί αδύνατη, προπαντός επί της δεύτερης δεκαετίας του ΠΑΣΟΚ, η αντιμετώπισή τους.

Όντως, εκείνο το σημαντικό έργο εξυγίανσης που θα είχε αποτρέψει έστω εν μέρει την τραγωδία και την αισχρή επιχείρηση καταποντισμού της χώρας μας αποδείχτηκε τόσο απρόσιτο για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του όσο αναγνωρίστηκαν άλλες δημοκρατικές, δίκαιες, έντιμες πρωτοβουλίες του.

Ας μην ξεφύγομε περισσότερο από το θέμα του τίτλου. Κι ας αναμένομε τη νίκη του κ. Μεϊμαράκη, που θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει μια δημοκρατική, ωφέλιμη, συνεργάσιμη αξιωματική αντιπολίτευση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσάρλι Κερκ: Από ταράτσα η μοιραία σφαίρα στον 31χρονο ‑ Επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Κόσμος 11.09.2025
Οι δύο ύποπτοι που προσήχθησαν μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ αφέθηκαν ελεύθερος - Ψάχνουν παντού τον ένοπλο δράστη

Καιρός: Η απόλυτη ανατροπή ‑ Τι λέει το παλιό ημερολόγιο για τον φετινό χειμώνα

Καιρός 11.09.2025
Μια παραδοσιακή προσέγγιση του καιρού που «δείχνει» τι μας περιμένει για φέτος

Νέο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη στην εφορία

Οικονομία 11.09.2025
Πιέσεις προς τους οφειλέτες να ενταχθούν στις ρυθμίσεις

«Σοφία παίρνω 5.000 ευρώ, εσένα θα σου πάρω 3.000» ‑ Τι φέρεται να είπε ο γιατρός με το φακελάκι

Ελλάδα 11.09.2025
«Δεν ζήτησα χρήματα από κανέναν. Μου τα έδωσε ως δώρο και μου τα έβαλε στο παντελόνι», φέρεται να ισχυρίστηκε ο γιατρός του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ποιος ήταν ο Τσάρλι Κερκ που πυροβόλησαν και σκότωσαν στη Γιούτα

Κόσμος 11.09.2025
Ανησυχητική άνοδος περιστατικών πολιτικής βίας

Νεκρός ο Τσάρλι Κερκ μετά τους πυροβολισμούς στη Γιούτα

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον θάνατο του ακτιβιστή και συμμάχου του στο truth social

Δεν προπονήθηκε ο Όσμαν: Αμφίβολος για το παιχνίδι με την Ελλάδα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Τσέντι Όσμαν δεν προπονήθηκε και είναι αμφίβολος για τον ημιτελικό του Eurobasket κόντρα στην Εθνική μας ομάδα

Επιβάτης του τραμ από το τροχαίο στον Πειραιά ήταν και στη σύγκρουση των λεωφορείων με τους 47 τραυματίες στη Βούλα

Ελλάδα Χτες
«Αυτή τη φορά δεν χτύπησα, απλώς ένιωσα το αίσθημα του φόβου» είπε στις δηλώσεις του

Πού στοχεύει η Ρωσία με την εισβολή των drones στην Πολωνία: Η πρακτική του «τεμαχισμού του σαλαμιού» του Πούτιν

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα γνωρίζει πως η Πολωνία δεν είναι μία «εύκολη» υπόθεση και θέλει να μετρήσει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να της φανεί πολύτιμο