E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εσωκομματική μάχη της ΝΔ θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Φωτιά στα επιτελεία των δύο μονομάχων για την τελική ευθεία

Δημοσίευση 8/1/2016 | 10:43

Η εσωκομματική μάχη της ΝΔ θα κριθεί στις λεπτομέρειες

Η αντιπαράθεση καλά κρατεί στην Νέα Δημοκρατία και ένα ερώτημα που τίθεται είναι το τί ακριβώς θα γίνει την επόμενη μέρα. Τα επιτελεία των δυο υποψηφίων έχουν πάρει φωτιά καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία και η κόντρα έχει αποκτήσει πλέον και άλλες διαστάσεις. Μια από αυτές είναι η ταξική αντιπαράθεση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο της εγχώριας ελίτ ενώ από τους υποστηρικτές του Κου Μητσότακη υπάρχει η πεποιήθηση πως ο Κος Μεϊμαράκης είναι εκπρόσωπος του λαϊκισμού.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ισχυρό προβάδισμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με το Κο Μητσοτάκη να το αμφισβητεί. Τις τελευταίες ημέρες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους να έχουν μεγαλύτερη απήχηση σε συγκεκριμένα κοινά του εκλογικού τους σώματος, με σκοπό την εξασφάλιση της νίκης. Οι περισσότερες από αυτές τις μετρήσεις, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περιγράφουν-σύμφωνα με το Έθνος- μια εκλογική μάχη η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες και έναν νικητή που θα κερδίσει με βραχεία κεφαλή.

Χαρακτηριστική ήταν χθες η αντίδραση συνεργατών του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6%, άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β' γύρου», σχολίασαν.

Η νέα αυτή δημοσκόπηση για τον β' γύρο προέβλεπε καθαρή επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ωστόσο, η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους, πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ής Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει, ίσως περισσότερο από όσο θα έκανε αν το έλεγε τυχαία, ότι είναι «παλιός» στο πολιτικό κουρμπέτι, άρα έχει την εμπειρία που στερείται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες στο Mega είπε τρεις ή τέσσερις φορές «είμαι παλιός». Αρκετές για να το εμπεδώσει ακόμα κι ένας μη προσεκτικός τηλεθεατής.

Είπε, όμως, και κάτι άλλο, επίσης δύο ή τρεις φορές: Αφού απέκρουσε την εντύπωση ότι «ζεσταίνει τη θέση του προέδρου» για να επιστρέψει σε αυτήν ο Κώστας Καραμανλής («αν ήθελε να γίνει πρόεδρος, θα κατέβαινε σε αυτές τις εκλογές», είπε), πρόσθεσε -και επανέλαβε...- ότι ο Κώστας Καραμανλής «ίσως ξεκινήσει κάτι δικό του».

Με δεδομένη την εμπειρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τίποτα δεν λέγεται τυχαία και πάντως όχι τρεις φορές. Συνεπώς, για τους πολιτικούς σχολιαστές, αιωρείται το ερώτημα «τι θέλει να πει ο έμπειρος πολιτικός» όταν επαναλαμβάνει ότι ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να ξεκινήσει κάτι δικό του. Ουσιαστικά αντί να κλείσει τη συζήτηση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την άνοιξε, αφήνοντας ευθέως ανοικτό το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να προχωρήσει σε μια δική του πολιτική πρωτοβουλία, οπότε, «σε αυτή την περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να αναρωτηθεί εάν έχει λόγο ύπαρξης», σχολιάζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτές είναι οι συνθήκες της ζωής μας»: Διακοπές ρεύματος διακόπτουν δύο φορές συνέντευξη του Ζελένσκι στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Ο Ζελένσκι συνέχισε να μιλά στο σκοτάδι, περιμένοντας να επανέλθει το ρεύμα

Λιβανός στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είπαν ότι θα έρθουν με Κρήτες να μου πετάξουν πέτρες και ξύλα στο γραφείο

Πολιτική Χτες
Προσπάθησα ν’ αντιμετωπίσω την ασυδοσία, λοιδορήθηκα και απειλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου, είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Σεισμός» στο τουρκικό ποδόσφαιρο – Υπό κράτηση έξι διαιτητές, στο εδώλιο 1.024 ποδοσφαιριστές για παράνομο στοιχηματισμό

Αθλητικά Νέα Χτες
Σάλος στο τουρκικό ποδόσφαιρο από το μεγαλύτερο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού των τελευταίων ετών

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα Χτες
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων το BBC

Κόσμος Χτες
Η επιστολή της νομικής ομάδας του

Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών

Ελλάδα Χτες
Το χαμόγελο της μαθήτριας «έσβησε» σε ηλικία μόλις 14 ετών

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή στο διαμέρισμά της εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα της προσπαθούσε κάποιες μέρες να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς να τα καταφέρει

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Πώς μας αδειάζουν τους λογαριασμούς ακόμα και χωρίς κάρτα

Tech + Science Χτες
Το κόλπο με το NFC έχει προκαλέσει ανησυχία

Πάτρα: Ισχυρή ανεμοθύελλα σάρωσε το κέντρο της πόλης – Έσπασαν τζαμαρίες και δέντρα

Ελλάδα Χτες
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ισόβια ξανά στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Ελλάδα Χτες
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επανεξετάζοντας την υπόθεση είπε «όχι» στη αναγνώριση ελαφρυντικών στους δυο κατηγορούμενους, οδηγώντας τους και πάλι πίσω στις φυλακές