E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μαζεύει για μπλοκάκια ο Κατρούγκαλος

Μασάζ» σε 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν

Δημοσίευση 8/1/2016 | 00:04

Τα μαζεύει για μπλοκάκια ο Κατρούγκαλος

Ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για λεπτομέρειες του ασφαλιστικού.

Εκστρατεία ενημέρωσης και για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αρχίζει η κυβέρνηση, με τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να λύνει τις απορίες των βουλευτών. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να επανδρώσει το δυναμικό της ΚΟ με όσο πιο ισχυρά επιχειρήματα γίνεται, προκειμένου οι βουλευτές να μπορούν να ανταποκριθούν από δω και στο εξής στις εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά πλατό και όχι μόνο. Δίχως λοιπόν να αφήσουν να χαθεί ούτε λεπτό, η πρώτη «ομάδα» από περίπου 20 βουλευτές ενημερώθηκε σήμερα για τα όσα περιλαμβάνει το σχέδιο της ελληνικής πλευράς και δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια.

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή ο κ. Κατρούγκαλος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο το ασφαλιστικό. Επίσης, στο Μαξίμου για σύσκεψη είναι και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη.

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για τα μπλοκάκια

Διευκρινίσεις σε σχέση με το ζήτημα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, και ιδιαίτερα για όσους αμείβονται με «μπλοκάκι», έδωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τονίζει ότι η εφαρμογή ομοίων κανόνων για όλους και στο θέμα των εισφορών, αποτελεί μία από τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Διευκρινίσεις για τα μπλοκάκια

«Ισονομία, όμως, δεν σημαίνει αδιαφορία ως προς τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το προσχέδιο του υπουργείου προβλέπει, στο άρθρο 52 παρ. 2 εδ. γ, ότι εξομοιώνονται με τους μισθωτούς "και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση"», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, προσθέτοντας ότι «για τα "μπλοκάκια" θα μελετηθεί περαιτέρω ο ιδανικός τρόπος συνυπολογισμού των εισφορών στα έξοδα, όπως και των άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, και θα υπάρξουν ειδικές προβλέψεις για τους νέους επιστήμονες, ούτως ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους, χωρίς να θιγεί ο κανόνας της ισονομίας ως προς τις εισφορές».

Ειδικότερα για το θέμα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών αποφασίστηκε στη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου με τους προέδρους των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων αποφασίστηκε  η σύσταση ομάδας εργασίας με εκπρόσωπους όλων των εμπλεκομένων που θα επεξεργαστούν την πρόταση της κυβέρνησης και θα προτείνουν αλλαγές που θα μειώνουν τις επιβαρύνσεις που σήμερα προβλέπονται.

Σκέψεις για όπισθεν ολοταχώς στα μπλοκάκια

Μετά τον πανικό που προκάλεσε στους ελεύθερους επαγγελματίες η πρόσθεση για αύξηση των εισφορών στα μπλοκάκια, τώρα η κυβέρνηση φαίνεται πως κάνει πίσω. Ετσι μετά της αντιδράσεις η κυβέρνηση φαίνεται να είναι έτοιμη να κάνει όπισθεν ολοταχώς. Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Α. Πετρόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως σκοπός «δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους. Είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς, να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα. Διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα. Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες».

Παπαδημούλης: «Να προσεχθούν ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης εστίασε την προσοχή του σε αυτά λέγοντας: «Πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η κατηγορία των εργαζομένων με μπλοκάκια».
Μιλώντας στον Realfm, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο της πρότασης θα πρέπει να κατατεθούν και από τους κοινωνικούς φορείς και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προτάσεις διορθωτικές, και εκτιμώ ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός ήδη έχουν πει ότι είναι ανοιχτοί σε βελτιώσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντρέ Σίλβα: Ποιος ήταν ο αδελφός του Ντιόγκο Ζότα που σκοτώθηκε μαζί του στη μοιραία Lamborghini

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο 25χρονος επιθετικός της Πέναφιελ, Αντρέ Σίλβα, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον αδελφό του, Ντιόγκο Ζότα, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν εξετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Αμόρα της Ισπανίας

Φρίκη στην Αττική: Τέσσερις άνδρες βίασαν ομαδικώς μία 14χρονη

Ελλάδα 03.07.2025
Το κορίτσι γνώρισε έναν νεαρό άνδρα μέσα από εφαρμογή και στη συνέχεια βγήκαν ραντεβού

Λίβερπουλ για Ζότα: Είμαστε συντετριμμένοι

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Η ανακοίνωση του συλλόγου

Σοκαριστικό βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματoς του Ντιόγκο Ζότα

Κόσμος 03.07.2025
Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τον τόπο του δυστυχήματος για τον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του, Αντρέ Σίλβα

Ντιόγκο Ζότα: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας – Παντρεύτηκε πριν λίγες μέρες

Κόσμος 03.07.2025
Με τη σύζυγό του έχουν τρία παιδιά, το τελευταίο από τα οποία γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες

Σκoτώθηκε ο Ντιόγκο Ζότα σε τρoχαίo

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε προπονητής κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού καμπ των Βαυαρών

Αθλητικά Νέα 03.07.2025
Ο Αφγανός έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υφυπουργός της κυβέρνησης ζήτησε να πληρωθεί επιδότηση σε νεκρό

Ελλάδα 03.07.2025
Οι νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Στις νέες δικογραφίες που έρχονται, γίνεται λόγος για συνολικά 30 βουλευτές

Φωτιά στην Ιεράπετρα: Σε τρία μέτωπα η μάχη

Ελλάδα 03.07.2025
Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια