The Notebook, από τους Forced Entertainment
Δημοσίευση 5/1/2016 | 00:04


http://www.bios.gr
https://www.facebook.com/pages/BIOS-exploring-urban-culture/113635776790
Ωρα προσέλευσης: 20:30
15,00¤
Οι Forced Entertainment παρουσιάζουν Το The Notebook, βασισμένο στην ομώνυμη βραβευμένη νουβέλα της ουγγρικής καταγωγής συγγραφέα Ágota Kristóf έρχεται μόνο για τρεις παραστάσεις στο Bios.Tesla.
H ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που καταφεύγουν στην ουγγρική εξοχή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και μένουν στην εξαθλιωμένη φάρμα της γιαγιάς τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.
Τα δύο παιδιά που δεν έχουν όνομα, είναι κοινωνικά αποκλεισμένα, παλεύουν να επιβιώσουν και μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από ένα σκληρό ιδιωτικό κώδικα. Όσο ο πόλεμος βαθαίνει, εμφανίζονται ως αγωνιζόμενοι ηθικολόγοι που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους ακολουθώντας ηθικούς κανόνες την ίδια στιγμή που η κεντρική Ευρώπη καταρρέει από τη διαφθορά, τη σκληρότητα και τον οπορτουνισμό.
Σε σκηνοθεσία του Tim Etchells, το The Notebook είναι ένας εκτυλισσόμενος κόμπος αφελούς λογικής που πλέκει το σκοτεινό και υποδόριο χιούμορ που αναδύεται από τις δυσχερείς συνθήκες πολέμου – θέτοντας ερωτήματα προσωπικής ηθικής και πολιτικής σε ένα ευρύτερο πολεμικό κλίμα, ερωτήματα που μας απασχολούν έντονα στον σύγχρονο σημερινό κόσμο.
Ο Tim Etchells και ο Richard Lowdon των Forced Entertainment αφηγούνται την ιστορία των διδύμων δίπλα - δίπλα σε μια ανησυχητική και αφύσικη διπλή δράση η οποία παγιδεύει δύο άτομα μέσα σε μία φωνή και σε κοινή αντίληψη. Ο αφηγηματικός λόγος της Kristóf – τολμηρός, κοφτός και συμπυκνωμένος – αποτελεί την τέλεια βάση για μια ακαταμάχητη Forced Entertainment παράσταση.
Ο Tim Etchells, καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης. Στην Αθήνα θα έχουμε την σπάνια ευκαιρία να τον δούμε επί σκηνής να πρωταγωνιστεί στην παράσταση, πράγμα που συμβαίνει για τρίτη φορά στην 32χρονη πορεία της ομάδας.
*Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει συζήτηση των Forced Entertainment με το κοινό.