E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Θάτσερ φοβόταν τη δημόσια συζήτηση για πpωκτικό σeξ

Η Σιδηρά Κυρία είχε αμφιβολίες για τον τρόπο που θα γινόταν η καμπάνια για τον ΗΙV

Δημοσίευση 31/12/2015 | 12:54

Η Θάτσερ φοβόταν τη δημόσια συζήτηση για πpωκτικό σeξ

Η Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας και πολλοί από τους υπουργούς της, στα μέσα της δεκαετίας του '80, είχαν συχνές επαφές, σε μία προσπάθεια να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις που θα είχε στην ηθική τάξη της αγγλικής κοινωνίας η αναγνώριση των κινδύνων που προέκυπταν από το πpωκτικό σeξ.

Η άφιξη της επιδημίας του AIDS στην Βρετανία είχε πείσει αρκετούς υπουργούς τη χρονιά του 1986 ότι χρειαζόταν άμεση δράση για να περιοριστεί η εξάπλωση του ΗΙV, κάνοντας μία μεγάλη δημόσια καμπάνια... εκπαιδευτικού ύφους.

Έγγραφα που ήρθαν πρόσφατα στο φως από τα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας δείχνουν ότι ο τότε υπουργός Υγείας, Νόρμας Φάουλερ, είχε προτείνει τον Φεβρουάριο του 1986 να προχωρήσει σε ολοσέλιδες καταχωρήσεις στις μεγάλες εφημερίδες της χώρας, που να εξηγεί ότι το πpωκτικό σeξ χωρίς προστασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη μετάδοση του ιού.

Η Θάτσερ πάντως, όπως καταγράφεται στα αρχεία, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι μια τέτοια καμπάνια θα μπορούσε να... διαφθείρει τα δημόσια ήθη. Σε ένα σημείωμά της, μάλιστα, γράφει: «Πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε στο επικίνδυνο σeξ; Μήπως προκαλέσει τεράστια ζημιά στους νέους αν το διαβάσουν;».

Η Θάτσερ ζήτησε να διερευνηθεί αν οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να παραβιάζουν τον κώδικα διαφήμισης, καθώς και του νόμου περί βωμολοχίας. Όταν πήρε την απάντηση ότι η εκστρατεία ήταν νόμιμη, είπε: «Εξακολουθώ να είμαι εναντίον ορισμένων μερών της παρούσας διαφήμισης. Διαφημίσεις όπου κάθε νεαρό άτομο θα διαβάσει και θα μάθει για πρακτικές που δεν χρειάζεται, και δεν θα γνώριζε ποτέ μάλλον, θα κάνουν κακό».

Εκεί παρενέβη σύμφωνα με τα έγγραφα ο Σερ Νόρμα, ο οποίος παρατήρησε ότι αν δεν αναφερθεί στην καμπάνια το πpωκτικό σeξ, το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες της εποχής ευθυνόταν για το 85% των κρουσμάτων του AIDS, τότε η διαφήμιση δεν θα είχε κανένα ιατρικό ή επιστημονικό κύρος και αξιοπιστία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοκίνητο «πέταξε» πάνω από δρόμο και καρφώθηκε σε σκαλωσιές στη Νέα Υόρκη – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Κόσμος 12.03.2026
Από καθαρή τύχη το όχημα δεν χτύπησε τρεις ανθρώπους που στέκονταν στη νησίδα εκείνη τη στιγμή

Χάος σε αεροδρόμιο στη Ρώμη – Ασπρισαν οι πίστες από το χαλάζι και οι οροφές μετατράπηκαν σε «καταρράκτες»

Κόσμος 12.03.2026
Εργαζόμενοι και επιβάτες απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας

Εμμανουήλ Καραλής: Με το «Ferto» του Akylas έγινε η παρουσίασή του «Μανόλο» ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 12.03.2026
Η παρουσίαση του Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ της Ουψάλα έγινε με το τραγούδι «Ferto» του Akylas.

Σύλληψη Πολωνού για κατασκοπεία στη βάση της Σούδας

Κόσμος 12.03.2026
Οι κινήσεις του παρακολουθούνταν διακριτικά από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ πριν τη σύλληψη

Φρίκη! Γυναίκα κρατούσε σκλάβα άλλη γυναίκα για 25 χρόνια – Της έριχνε υγρό πιάτων και χλωρίνη στο πρόσωπο

Κόσμος 12.03.2026
Η αστυνομία είπε ότι η δράστις «αποανθρωποποίησε» πλήρως το θύμα

Πέθανε ο Γιάννης Ευθυμίου του θρυλικού συγκροτήματος OPA

Ελλάδα 12.03.2026
Ο Γιώργος Γκικοδήμας, επίσης μέλος των O.P.A., με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του

Καιρός: Το «Super El Niño» έρχεται το φετινό καλοκαίρι ‑ Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Καιρός 12.03.2026
Η μεγάλη μετάβαση που ξεκινά τώρα - Τι δείχνουν οι χάρτες του ECMWF

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ ‑ Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής

Κόσμος 12.03.2026
Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα 12.03.2026
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Φρίκη στην Τουρκία: Σκότωσε την κόρη του και δήλωσε την εξαφάνισή της στις Αρχές

Κόσμος 12.03.2026
Δύο ημέρες μετά την υποτιθέμενη εξαφάνιση της 13χρονης κόρης του, έβαλε τέλος στη ζωή του