E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματικό SOS από Ρέντσι: Μία ήπειρος πεθαίνει λόγω της λιτότητας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προειδοποιεί

Δημοσίευση 30/12/2015 | 00:03

Δραματικό SOS από Ρέντσι: Μία ήπειρος πεθαίνει λόγω της λιτότητας

«Η Ευρώπη αναπτύσσεται λιγότερο απ' ό,τι πίστευε διότι κατά την άποψή μου επέλεξε εσφαλμένη οικονομική πολιτική», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Εξέφρασα αυτή την άποψή μου και στην πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδο», πρόσθεσε ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία "σέβεται όλες τις υποχρεώσεις της, αλλά θεωρεί συγχρόνως ότι αυτό το μοντέλο οικονομικής πολιτικής είναι αναποτελεσματικό».

«Από το 2008 και έπειτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις πολιτικές του Ομπάμα η ανεργία τελικά μειώθηκε και το ΑΕΠ αυξήθηκε. Στην Ευρώπη η ανεργία ανέβηκε και το ΑΕΠ δεν αυξήθηκε κατά σημαντικό τρόπο. Η Αμερική, με τις πολιτικές του Ομπάμα, βγήκε από την οικονομική ύφεση, ενώ η ευρωπαϊκή πολιτική δεν έφερε αυτό το αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ευελιξίας, της ανάπτυξης και των επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κρατηθεί υπό έλεγχο το δημόσιο χρέος, αλλά ότι αυτό πρέπει να επιτευχθεί υιοθετώντας μια γραμμή οικονομικής πολιτικής η οποία να προσανατολίζεται όσο γίνεται περισσότερο προς την ανάπτυξη και όχι μόνο προς την λιτότητα.

«Αποκλειστικά και μόνο με λιτότητα μια ήπειρος πεθαίνει», υπογράμμισε ο Ματέο Ρέντσι.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «αυτό ήταν και το αντικείμενο σύγκρουσης, συζήτησης και αντιπαράθεσης στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατά την οποία ο Ρέντσι τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία χώρα η οποία μπορεί να πει ότι έγινε δωρητής αίματος προς όφελος των άλλων», αναφερόμενος εμμέσως στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι στις περιφερειακές εκλογές στην Γαλλία το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο κατέγραψε υψηλά ποσοστά στον πρώτο γύρο «όχι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής, της οικονομικής κρίσης, κάτι που διαφαινόταν ήδη από τα γκάλοπ στο τέλος Οκτωβρίου».

«Αν η Ευρώπη καταρρεύσει πάντως, αυτό δεν θα συμβεί λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της απώλειας της ταυτότητας και των αξιών της. Για τον λόγο αυτό επιμένουμε ότι το 2016 θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις αξίες, αλλά όχι μόνον στις αξίες οικονομικού είδους» τόνισε τέλος ο κεντροαριστερός Ιταλός Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο