E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάνει άλμα με αλεξίπτωτο μαζί με ακόμη επτά άτομα

Έβαλε τα γυαλιά στα κομάντα!

Δημοσίευση 29/12/2015 | 19:32

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κάνει άλμα με αλεξίπτωτο μαζί με ακόμη επτά άτομα

Είναι ίσως κάτι το οποίο δεν βλέπουμε συχνά ή για να είμαστε ακριβείς δεν βλέπουμε ποτέ. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πραγματοποίησε άλμα με αλεξίπτωτο βάζοντας έτσι τα «γυαλιά» στους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Όλα έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος εορταστικών επισκέψεων. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε αρχικά ευχές με το προσωπικό του 2ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού, στην Πάχη Μεγάρων, καθώς και με προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων στη Νέα Πέραμο.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση, συμμετείχε σε θαλάσσιο άλμα αλεξιπτωτιστού από Ε/Π Chinook CH-47D, μαζί με προσωπικό (επτά άτομα) της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957 και εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976. Αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β' Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Το 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και τον Σεπτέμβριο του 2015 προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής ¶μυνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία Χτες
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο