E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε τους πόρους για την ομαλή λειτουργία του

Δημοσίευση 29/12/2015 | 11:20

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".   Το Πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου, ενώ γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Έχει συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων- το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στους εννέα δημάρχους που απαρτίζουν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τη διάθεση 700.000 ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής. Δεσμεύτηκε δε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας», όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.       Εξετάστηκε, επίσης, το έτερο μεγάλο πρόβλημα, αυτό του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου.

Ο σχετικός φορέας που έχει συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.  

Λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής (αντιπλημμυρικά έργα, αναχρηματοδότηση δανείων κ.λπ.) θα συζητηθούν μετά τις γιορτές σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείριση του Πάρκου να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.    

«Η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη Δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου «για τις λύσεις που δόθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί όλοι μιλάνε για το Soft Life; Το trend που φέρνει ηρεμία στην καθημερινότητα

Νέα Εποχή 08.12.2025
7 βήματα για να μπεις κι εσύ στη νέα, ήρεμη εποχή της ζωής σου

Σε ποια χώρα τα Χριστούγεννα χαρίζουν μόνο βιβλία;

Stories 08.12.2025
Από τη δεκαετία του ’40, κάθε Νοέμβρη και Δεκέμβρη κυκλοφορούν μαζικά νέες εκδόσεις, και το πιο συνηθισμένο δώρο για τα Χριστούγεννα είναι ένα βιβλίο

Η πιο ήρεμη χώρα στον κόσμο για το 2025

Stories 08.12.2025
Ειρηνική και ασφαλής για όλους

Η χώρα που έκανε τους φυλακισμένους να διαβάζουν περισσότερο και ...μείωσαν τις ποινές τους

Νέα Εποχή Χτες
Μια πρωτοβουλία που ενισχύει την παιδεία, την ενσυναίσθηση και την πραγματική επανένταξη

Αυτή είναι η μοναδική χώρα που συνταγογραφεί... τα ταξίδια

Νέα Εποχή Χτες
Η πρώτη χώρα που εντάσσει επισήμως τη «θεραπεία μέσω ταξιδιών» στο σύστημα υγείας της

Υπήρξε μούσα σχεδιαστών, πάλεψε με τους εθισμούς της: Πώς είναι σήμερα η Debbie Harry

Πρόσωπα Χτες
Η δεκαετία του `80 ήταν για τη Debbie Harry επική

Κόντρες, διαμάχες και σκάνδαλα της Victoria`s Secret που άφησαν ιστορία

Stories Χτες
Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και εντάσεις με συνεργάτες - Οι εντάσεις ανάμεσα στα μοντέλα

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

Stories Χτες
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Το πιο μυστικό νησί του κόσμου

Stories Χτες
Ακόμα και το όνομά του το λέει