E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε τους πόρους για την ομαλή λειτουργία του

Δημοσίευση 29/12/2015 | 11:20

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".   Το Πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου, ενώ γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Έχει συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων- το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στους εννέα δημάρχους που απαρτίζουν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τη διάθεση 700.000 ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής. Δεσμεύτηκε δε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας», όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.       Εξετάστηκε, επίσης, το έτερο μεγάλο πρόβλημα, αυτό του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου.

Ο σχετικός φορέας που έχει συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.  

Λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής (αντιπλημμυρικά έργα, αναχρηματοδότηση δανείων κ.λπ.) θα συζητηθούν μετά τις γιορτές σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείριση του Πάρκου να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.    

«Η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη Δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου «για τις λύσεις που δόθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς τα smartphones άλλαξαν τις ταινίες

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η ""δεύτερη οθόνη"" σκοτώνει τη μαγεία

Ο παλιός ηθοποιός που πυροβόλησε 3 φορές την ερωμένη του

Stories 17.01.2026
Οι δύο αληθινές ιστορίες που δεν είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη και αποκαλύπτουν το ανθρώπινο πρόσωπο του Γιάννη Γκιωνάκη

Αναστασία Ντραγκομίροβα: H αθλήτρια του επτάθλου με τα ρεκόρ, τα tattoos και το τρελό make up μιλά ανοιχτά για όλα

Rec Mode 17.01.2026
Η Αναστασία Ντραγκομίροβα μας μιλά για την οικογένειά της, τις δυσκολίες της καθημερινότητας και των προπονήσεων

Η χώρα που πληρώνει… σαν όνειρο: Ζητάει επειγόντως εργαζόμενους με μισθό έως 8.000€ και σου δίνει σπίτι!

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η χώρα-θαύμα που αναζητά Ευρωπαίους εργαζόμενους με παροχές που μοιάζουν εξωπραγματικές

Βίκινγκ: Yπήρχαν γυναίκες πολεμίστριες;

Ιστορικά 17.01.2026
Πώς ήταν δομημένη η κοινωνία τους

Η πρώτη φωτορεπόρτερ σκαρφάλωνε παντού για μια εικόνα, με μακριές φούστες και καπέλο

Πρόσωπα 17.01.2026
Το 1905 η Jessie Tarbox Beals άνοιξε το δικό της στούντιο στη Νέα Υόρκη στην Έκτη Λεωφόρο

Γιατί το @ το λέμε «παπάκι»;

Νέα Εποχή 17.01.2026
Η μόνη εξήγηση που υπάρχει στο διαδίκτυο

Όταν ο Τίτο έγραψε στον Στάλιν να σταματήσει να στέλνει δολοφόνους

Ιστορικά 17.01.2026
«Σταμάτα να στέλνεις ανθρώπους να με σκοτώσουν...»

Η μούσα του σουρεαλισμού που κατέκτησε τη Vogue και πέθανε στα 35

Πρόσωπα Χτες
Η απίστευτη ζωή της Milena Pavlović-Barilli