E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε τους πόρους για την ομαλή λειτουργία του

Δημοσίευση 29/12/2015 | 11:20

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".   Το Πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου, ενώ γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Έχει συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων- το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στους εννέα δημάρχους που απαρτίζουν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τη διάθεση 700.000 ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής. Δεσμεύτηκε δε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας», όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.       Εξετάστηκε, επίσης, το έτερο μεγάλο πρόβλημα, αυτό του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου.

Ο σχετικός φορέας που έχει συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.  

Λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής (αντιπλημμυρικά έργα, αναχρηματοδότηση δανείων κ.λπ.) θα συζητηθούν μετά τις γιορτές σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείριση του Πάρκου να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.    

«Η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη Δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου «για τις λύσεις που δόθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιάδας: Το μυθικό βάραθρο της Σπάρτης υπάρχει στ’ αλήθεια και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Το σημείο που πέρασε στην ιστορία ως τόπος τιμωρίας και θρύλων συνεχίζει να προκαλεί δέος στη Λακωνία

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Ήθελαν να τον βραβεύσουν και ανακάλυψαν ότι έλειπε από τη δουλειά 6 χρόνια

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ο «αφοσιωμένος» μηχανικός εκμεταλλεύτηκε μια γραφειοκρατική σύγχυση στο έπακρο

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

E-Daily 3.Left Χτες
Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Γιατί πρέπει στ’ αλήθεια να ανησυχούμε για τη Gen Z;

E-Daily 3.Left Χτες
Τι αναφέρει άρθρο της VOX