E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε τους πόρους για την ομαλή λειτουργία του

Δημοσίευση 29/12/2015 | 11:20

Ένεση 700.000 ευρώ για να λυθούν τα προβλήματα στο Πάρκο Τρίτση

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξασφάλισε λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης πόρων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".   Το Πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Ιλίου, ενώ γειτνιάζει με τον δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Έχει συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων- το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στους εννέα δημάρχους που απαρτίζουν τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) τη διάθεση 700.000 ευρώ για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου πρασίνου και αναψυχής. Δεσμεύτηκε δε για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Πάρκου από το Πράσινο Ταμείο, «ώστε να μην ζητιανεύει ο κάθε δήμαρχος για ένα ζήτημα που αποτελεί ευθύνη της Πολιτείας», όπως τόνισε ο υπουργός μετά τη συνάντηση.       Εξετάστηκε, επίσης, το έτερο μεγάλο πρόβλημα, αυτό του πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου.

Ο σχετικός φορέας που έχει συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο του.  

Λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα, καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής (αντιπλημμυρικά έργα, αναχρηματοδότηση δανείων κ.λπ.) θα συζητηθούν μετά τις γιορτές σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών και με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.    

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο τη διαχείριση του Πάρκου να αναλάβει φορέας που θα συσταθεί υπό το υπουργείο Εσωτερικών ή ο ΑΣΔΑ, τον οποίο απαρτίζουν οι δήμοι Περιστερίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Φυλής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω.    

«Η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη Δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της», σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ενώ ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου και πρόεδρος του ΑΣΔΑ, ευχαρίστησε την ηγεσία του υπουργείου «για τις λύσεις που δόθηκαν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιοι προορισμοί πνίγονται από τουρίστες ‑ και ποιες ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Δύο ελληνικές πόλεις κατατάσσονται στους δέκα πιο υπερφορτωμένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τι συνέβη στην Καλιφόρνια: Η αύξηση μισθού που γύρισε μπούμερανγκ

E-Daily 1.Hero 13.07.2026
Ο στόχος των 30 δολαρίων την ώρα

Ποια ελληνική πόλη έχει τον πιο μολυσμένο αέρα ‑ δείτε την κατάταξη

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση παγκοσμίως σε ρύπανση, με μέση συγκέντρωση PM2.5 σχεδόν τριπλάσια από το όριο ασφαλείας του ΠΟΥ.

Όταν 20 άνθρωποι συνεργάστηκαν για 96 λεπτά και έσωσαν μια ζωή

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Η ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στον χρόνο

Ποιο «κράτος» κρυβόταν για 700 χρόνια ανάμεσα σε Ισπανία και Πορτογαλία ‑ και πώς εξαφανίστηκε

E-Daily 3.Left Χτες
Το Couto Mixto, ένα μικρό αυτόνομο πολιτικό μόρφωμα στα ισπανο-πορτογαλικά σύνορα, έζησε επτά αιώνες με καθεστώς ανεξαρτησίας πριν διαγραφεί οριστικά από τον χάρτη το 1864

Ποιοι celebrities οχυρώνονται απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη ‑ και τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

E-Daily 3.Left Χτες
Διάσημοι όπως η Taylor Swift αξιοποιούν εμπορικά σήματα και νομικά εργαλεία για να προστατευτούν από τις AI-εκδοχές του εαυτού τους, αλλά οι ίδιες προστασίες δεν φαίνεται να ισχύουν για τον μέσο χρήστη.

Το Google Maps καταγράφει κάθε σου διαδρομή – Δες πώς θα το σταματήσεις

E-Daily 3.Left Χτες
Το κινητό σου ίσως καταγράφει πού πηγαίνεις, πόση ώρα μένεις και ποια διαδρομή ακολουθείς. Δες πώς μπορείς να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου

Ποια ελληνική λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν ίδια σε 13 χώρες;

E-Daily 3.Left Χτες
Μια έκφραση οικεία σε κάθε ελληνικό σπίτι αποδεικνύεται να είναι κοινή σε δεκάδες γλώσσες - με ρίζες που φτάνουν στην αρχαιότητα

Explainer: Για ποιον λόγο η Google θέλει να γεμίσει την Αμερική... με κουνούπια;

E-Daily 3.Left Χτες
Στόχος η αντιμετώπιση επικίνδυνων ασθενειών

Φινλανδία: Γιατί oι κάτοικοι της πιο ευτυχισμένης χώρας... δε χαμογελούν τόσο συχνά;

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστικό των Φινλανδών που ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ