E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δύο συλλήψεις στις Βρυξέλλες: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά!

«Κόκκινος συναγερμός» στην Ευρώπη

Δημοσίευση 29/12/2015 | 10:18

Δύο συλλήψεις στις Βρυξέλλες: Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά!

Δύο ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από τις αρχές των Βρυξελλών, ανακοίνωσε το η Εισαγγελία του Βελγίου.

Τα δύο άτομα σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά των Βρυξελλών κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την αλλαγή του χρόνου.

Στη διάρκεια κατ΄οίκον ερευνών στις Βρυξέλλες και σε μια γειτονική επαρχία καθώς και στη Λιέγη, την Κυριακή και τη Δευτέρα, συνολικά έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για ανακρίσεις αλλά τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία βρήκε στρατιωτικά ρούχα και υλικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους αλλά καθόλου όπλα ή εκρηκτικά. Όπως ανακοίνωσε η βελγική Εισαγγελία, οι δύο συλληφθέντες δεν είχαν καμία σχέση με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο "RTBF", o ένας από τους δύο συλληφθέντες διηύθυνε έναν τρομοκρατικό πυρήνα.

Εν τω μεταξύ, ο «κόκκινος συναγερμός» που έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, όχι μόνο δεν έχει λήξει, αλλά καθημερινά εντείνεται, καθώς νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μετά το πολυήμερο «lock down» στις Βρυξέλλες στις αρχές του μήνα, ήταν η Βιέννη την περίοδο των Χριστουγέννων που βρέθηκε στο επίκεντρο, ενώ μόλις χθες, μετά από 18 ημέρες, χαλάρωσε κατά μία βαθμίδα τα μέτρα ασφαλείας η Γενεύη.

Σε κατάστασης υψίστης επιφυλακής παραμένουν εξάλλου οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι συστήνουν στους πολίτες να μείνουν κλειδαμπαρωμένο στα σπίτια τους για την ασφάλειά τους!

Στη Γαλλία, την χώρα της Γηραιάς Ηπείρου που έζησε πρόσφατα την ωμή βία των τζιχαντιστών, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, ενώ στην Αυστρία, την χώρα που ενημερώθηκε από μία φιλική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ότι επίκεινται χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους σε ευρωπαϊκές πόλεις πριν την έλευση του 2016, οι αρχές πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, ζητώντας την κατανόηση των πολιτών.

Στη Βρετανία, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Κηθ Βαζ καλεί τους συμπολίτες του να ξεχυθούν στους δρόμους της χώρας, αγνοώντας επιδεικτικά τις απειλές των τζιχαντιστών. Ο Βαζ έσπευσε να επισημάνει ότι το Ισλαμικό κράτος δεν θα πρέπει να τρομοκρατεί τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να γιορτάσουν όπως έχουν προγραμματίσει. Από την πλευρά της, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας μελετά τον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσει σε χτύπημα των τρομοκρατών σε άλλες πόλεις πέραν του Λονδίνου.

Στη Γερμανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε ότι η χώρα της Μέρκελ παραμένει στο στόχαστρο της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών και για τον λόγο αυτό, οι αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ κατέθεσε εκ νέου αγωγή δυσφήμισης ύψους 10 δισ. δολ. κατά της WSJ για την υπόθεση Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Προηγούμενη εκδοχή της προσφυγής είχε απορριφθεί από δικαστήριο λόγω νομικών κενών και ελλείψεων

Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Βελτιώθηκε η υγεία του

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Τι λένε οι τελευταίες εκτιμήσεις

Αδωνις Γεωργιάδης: Μόνο σε κώμα δεν θα πάω στο δικαστήριο για τη μήνυση Ανδρουλάκη

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το όνομα ΕΛΑΣ περνάει από τον Αρειο Πάγο» σημείωσε για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ανατροπή με τον Κώστα Παπαδόπουλο: Είχε προσφέρει δουλειά στον 14χρονο διαρρήκτη που τον κατηγορεί

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Οι απειλές από τον καταυλισμό, η άρνηση του γνωστού ζαχαροπλάστη και το παρασκήνιο που «καίει»!

Συναγερμός στο «Αττικόν»: Δεκάδες κρούσματα νοροϊού

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Η σοβαρή καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων - Ζητούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο και παρέμβαση εισαγγελέα

Κινηματογραφική καταδίωξη στο Μετρό του Ελληνικού ‑ Αστυνομικοί κυνηγούν άνδρα ανάμεσα σε επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια, αντίσταση και άσκηση βίας κατά υπαλλήλων.

Θλίψη στην παγκόσμια ενόργανη γυμναστική: Πέθανε στα 41 του ο Γκαέλ Ντα Σίλβα

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής

Το πετρέλαιο Brent «βλέπει» πάλι τα 100 δολάρια μετά την κλιμάκωση της έντασης στο Ιράν

Κόσμος 28.05.2026
Σε νέα άνοδο οδεύουν οι τιμές του πετρελαίου

Κερατσίνι: Διανομέας παρέσυρε 15χρονη

Ελλάδα 28.05.2026
Στο νοσοκομείο η ανήλικη και ο οδηγός της μηχανής

Χειροπέδες σε 2 Ολλανδούς για κλοπή απολιθωμάτων από το δάσος της Λέσβου

E-Daily 2.TopNews 28.05.2026
Οι ελεγκτές συνέλαβαν τους δύο τουρίστες για λαθρεμπορία ειδών πολιτιστικής κληρονομιάς