E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Lemmy, θρύλος των Motörhead

Διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από μόλις 2 μέρες

Δημοσίευση 29/12/2015 | 09:52

Πέθανε ο Lemmy, θρύλος των Motörhead

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ο θρυλικός τραγουδιστής των Motörhead, Ίαν Φρέιζερ «Lemmy» Κίλμιστερ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου πριν από μόλις δύο μέρες.

Σύμφωνα με το TMZ, ο Lemmy πέθανε στο σπίτι του στο Λος ¶ντζελες στις 16:00 τοπική ώρα, ενώ έπαιζε το αγαπημένο του videogame.

Ο 70χρονος Lemmy ήταν αντιμέτωπος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να περιορίσει το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας, την παραμονή Χριστουγέννων του 1945. Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε στους The Sundowners. Στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στο Στόκπορτ μαζί με την κοπέλα του, Κάθι, με την οποία έκανε ένα γιο. Εκεί, έγινε μέλος των Rainmakers, των The Motown Sect και το 1965, εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers με τους οποίους κυκλοφόρησε τα σινγκλ «Zing! Went the Strings of My Heart», «It's Alright» και «Dandy» μέσα σε ένα χρόνο μέσω της δισκογραφικής εταιρείας CBS.

Το 1967, μετακόμισε στο Λονδίνο και συγκατοίκησε με τον Νόελ Ρέντινγκ, μπασίστα του σχήματος του Τζίμι Χέντριξ. Ο Lemmy ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεταφορέας του προαναφερθέντος συγκροτήματος, ενώ το 1969 κυκλοφόρησε το δίσκο Escalator με τους Sam Gopal. Στη συνέχεια, έγινε μέλος των Opal Butterfly οι οποίοι διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα.

Το 1972, έγινε μέλος του space rock συγκροτήματος Hawkwind, μαζί με το ντράμερ Σάιμον Κινγκ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στη φιλανθρωπική εκδήλωση Greasy Truckers και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Greasy Truckers Party, με το σινγκλ του τραγουδιού Silver Machine να ανεβαίνει στο # 3 των βρετανικών τσαρτ, όντας η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Ο Lemmy συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Λάρι Γουόλις των Pink Fairies, σχηματίζοντας τους Motörhead, με την ονομασία του συγκροτήματος να προέρχεται από το τελευταίο κομμάτι που έγραψε όταν ήταν μέλος των Hawkwind. Αρχικός σκοπός του ήταν να ονομάσει το συγκρότημα Bastards, αλλά άλλαξε γνώμη μετά από προτροπή του μάνατζερ του. Με το ντράμερ Λούκας Φοξ να συμπληρώνει τη σύνθεση τους, οι Motörhead ξεκίνησαν πρόβες αλλά σύντομα τη θέση του κιθαρίστα και του ντράμερ κάλυψαν οι Έντι Fast Κλαρκ και Φιλ Philthy Animal Τέιλορ, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη σύνθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και καθιέρωσε το συγκρότημα ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του New Wave of British Heavy Metal. Το 1981, ανέβηκαν στην κορυφή των charts της πατρίδας τους με το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ No Sleep 'till Hammersmith, ενώ μεγάλη ήταν η επιτυχία των Overkill, Βomber, Ace of Spades και Iron Fist.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο

«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί

Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα

Βίντεο αποκαλύπτει την άτακτη πορεία φλεγόμενου αυτοκινήτου που κατέληξε σε κολόνα της ΔΕΗ στη Βούλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το αυτοκίνητο, που φαίνεται να ανάφτηκε από βραχυκύκλωμα, έπεσε πάνω στην κολόνα προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».