E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο Lemmy, θρύλος των Motörhead

Διαγνώστηκε με καρκίνο πριν από μόλις 2 μέρες

Δημοσίευση 29/12/2015 | 09:52

Πέθανε ο Lemmy, θρύλος των Motörhead

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ο θρυλικός τραγουδιστής των Motörhead, Ίαν Φρέιζερ «Lemmy» Κίλμιστερ, ο οποίος είχε διαγνωστεί με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου πριν από μόλις δύο μέρες.

Σύμφωνα με το TMZ, ο Lemmy πέθανε στο σπίτι του στο Λος ¶ντζελες στις 16:00 τοπική ώρα, ενώ έπαιζε το αγαπημένο του videogame.

Ο 70χρονος Lemmy ήταν αντιμέτωπος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα με διάφορα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να περιορίσει το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Ο Lemmy γεννήθηκε στο Μπάρσλεμ του Στάφορντσαϊρ της Αγγλίας, την παραμονή Χριστουγέννων του 1945. Σε εφηβική ηλικία ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, αφού είδε τους Beatles ζωντανά και εντάχθηκε στους The Sundowners. Στα 17 του χρόνια, μετακόμισε στο Στόκπορτ μαζί με την κοπέλα του, Κάθι, με την οποία έκανε ένα γιο. Εκεί, έγινε μέλος των Rainmakers, των The Motown Sect και το 1965, εντάχθηκε στους The Rockin' Vickers με τους οποίους κυκλοφόρησε τα σινγκλ «Zing! Went the Strings of My Heart», «It's Alright» και «Dandy» μέσα σε ένα χρόνο μέσω της δισκογραφικής εταιρείας CBS.

Το 1967, μετακόμισε στο Λονδίνο και συγκατοίκησε με τον Νόελ Ρέντινγκ, μπασίστα του σχήματος του Τζίμι Χέντριξ. Ο Lemmy ξεκίνησε να δουλεύει σαν μεταφορέας του προαναφερθέντος συγκροτήματος, ενώ το 1969 κυκλοφόρησε το δίσκο Escalator με τους Sam Gopal. Στη συνέχεια, έγινε μέλος των Opal Butterfly οι οποίοι διαλύθηκαν ένα χρόνο αργότερα.

Το 1972, έγινε μέλος του space rock συγκροτήματος Hawkwind, μαζί με το ντράμερ Σάιμον Κινγκ. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στη φιλανθρωπική εκδήλωση Greasy Truckers και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή Greasy Truckers Party, με το σινγκλ του τραγουδιού Silver Machine να ανεβαίνει στο # 3 των βρετανικών τσαρτ, όντας η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος.

Ο Lemmy συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Λάρι Γουόλις των Pink Fairies, σχηματίζοντας τους Motörhead, με την ονομασία του συγκροτήματος να προέρχεται από το τελευταίο κομμάτι που έγραψε όταν ήταν μέλος των Hawkwind. Αρχικός σκοπός του ήταν να ονομάσει το συγκρότημα Bastards, αλλά άλλαξε γνώμη μετά από προτροπή του μάνατζερ του. Με το ντράμερ Λούκας Φοξ να συμπληρώνει τη σύνθεση τους, οι Motörhead ξεκίνησαν πρόβες αλλά σύντομα τη θέση του κιθαρίστα και του ντράμερ κάλυψαν οι Έντι Fast Κλαρκ και Φιλ Philthy Animal Τέιλορ, αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη σύνθεση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και καθιέρωσε το συγκρότημα ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του New Wave of British Heavy Metal. Το 1981, ανέβηκαν στην κορυφή των charts της πατρίδας τους με το ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ No Sleep 'till Hammersmith, ενώ μεγάλη ήταν η επιτυχία των Overkill, Βomber, Ace of Spades και Iron Fist.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ράμα: «Πρώτη φορά άκουσα για ελληνική ομογένεια στη Σβέρνιτσα» ‑ Η απάντηση προς Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και επισήμανε την ανάγκη προστασίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Νέα πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν κόβει κάθε επικοινωνία με ΗΠΑ ‑ η ιρανική τηλεόραση εκτιμά ότι η κατάπαυση του πυρός οδεύει προς λήξη

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κινδυνεύει να καταρρεύσει, εκτός αν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ανοδική εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου

«300+1» υπογραφές για το κόμμα Τσίπρα: Ποιοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Στη λίστα η πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη, ο δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη

Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου σε ηλικία 33 ετών: Βαθιά θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Πάτρα: Δεν έδωσε απαντήσεις η κάμερα στο κράνος του 52χρονου – Θρίλερ με τον θάνατο πατέρα και γιου

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Δευτερόλεπτα πριν από το μοιραίο τροχαίο στην Πάτρα σταμάτησε η καταγραφή στην κάμερα του κράνους του 52χρονου – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου πατέρα και γιου

Επεισόδια στην Αλβανία: Οσμή μαύρου χρήματος και προνόμια στρατηγικών επενδυτών βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις, που καταπατά περιουσιακά δικαιώματα πολιτών, έφερε και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας

Κινητά τηλέφωνα: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποιες διαδικασίες επηρεάζονται

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και Apple γίνεται πλέον πιο εύκολη και γρήγορη

Καλαμάτα: Ο 41χρονος σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους, ομολόγησε την άγρια δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας για βοήθεια έσπευσαν έξω από το διαμέρισμα και κάλεσαν την Αστυνομία

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ο πατέρας κατέγραψε με κάμερα που είχε στο κράνος το δυστύχημα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Πάτρα – Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο

Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους – Τη βρήκαν νεκρή με πολλαπλά τραύματα στην κρεβατοκάμαρα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο 41χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Δίπλα στο θύμα εντοπίστηκε μαχαίρι – Φωνές από το διαμέρισμα του ζευγαριού άκουσαν οι γείτονες

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

Ελλάδα Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής