E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χιονισμένη μηλόπιτα από τα χέρια της MeliSoula

Ειδικά για το E-Daily, μια γιορτινή συνταγή

Δημοσίευση 30/12/2015 | 00:28

Χιονισμένη μηλόπιτα από τα χέρια της MeliSoula

Η ζαχαροτέχνης και blogger MeliSoula, ή αλλιώς Μελίνα Χατζηπαντελή ετοίμασε ένα χιονάτο γλυκό για το E-Daily. Απολαύστε το!

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

6 μήλα

1 1/2 κ.σ. κανέλα

1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 φλ. καρύδια χοντρά

1 βανίλια

1 φακελάκι baking powder

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500gr)

1 φλ. σπορέλαιο

1/2 φλ. ζάχαρη

Ζάχαρη άχνη για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν υγροποιηθεί και καραμελώσει, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενό της σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το σπορέλαιο, το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον γδάρτη. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μπαχαρικά και το baking powder.

Προσθέτουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά απαλά με μια σπάτουλα, ίσα ίσα για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα καρύδια στο μίγμα.

TIP: Αν έχουμε βοήθεια ακόμα καλύτερα! ¶λλωστε το γλυκό για να γίνει νόστιμο χρειάζεται κι ένα ακόμα βασικό συστατικό: πολύ πολύ αγάπη :)

Βουτυρώνουμε τη φόρμα. Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μυρωδάτο μίγμα μας. Αν θέλουμε βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη, έτσι όπως είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη να παγώσει. Μετά ρίχνουμε το μίγμα.Θα δείτε ότι θα ξεφορμάρετε 100 φορές πιο εύκολα από ότι συνήθως!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (πάνω-κάτω αντιστάσεις) για 25 λεπτά. Είναι σημαντικό τα πρώτα 15 λεπτά να μην ανοίξουμε το φούρνο, ούτε από περιέργεια, γιατί το κέικ δεν θα φουσκώσει ποτέ!

Για να καταλάβουμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι η μηλόπιτα έχει ψηθεί.

Ξεφορμάρουμε, αφήνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει και την χιονίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Έτοιμη! Βγάλτε την μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζί με ζεστό καφεδάκι και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις Aπό μένα και τους σούπερ βοηθούς μου…καλή απόλαυση :)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκες και Χριστούγεννα: Τι δείχνουν οι έρευνες για την πιο φωτεινή αλλά και πιο απαιτητική εποχή του χρόνου

Family 12.12.2025
Πίσω από τα στολισμένα σπίτια και τις γιορτινές μυρωδιές κρύβεται μια αλήθεια που δεν λέγεται συχνά

Βόμβα στον παγκόσμιο τουρισμό: Αυτές είναι οι πόλεις που έσπασαν κάθε ρεκόρ!

Ταξίδια 12.12.2025
Η έκθεση της Euromonitor αποκαλύπτει ποιοι προορισμοί «έπνιξαν» φέτος τον ανταγωνισμό

7 τρόποι να απογειώσετε τη λίμπιντό σας

Σχέσεις 12.12.2025
Σε μια εποχή που το άγχος την… κατεβάζει

5 μοναδικά μέρη στην Ελλάδα για να ζήσεις όντως λευκά Χριστούγεννα με πολύ χιόνι!

Ταξίδια 12.12.2025
Φέτος, αν η καρδιά σου θέλει αληθινά λευκά Χριστούγεννα, δεν χρειάζεται να πας στις Αλπεις

Lip oils ή balms: Τι χρειάζεσαι πραγματικά για super ενυδάτωση το χειμώνα;

Style 12.12.2025
Η αλήθεια πίσω από το viral δίλημμα που όλες έχουμε απορία!

Expert tip: Το ένα βήμα που κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο ανοιχτά σε δευτερόλεπτα

Style Χτες
Το eyeliner trick που ανορθώνει αμέσως τα «πεσμένα» βλέφαρα

Το Νο1 τυρί στον κόσμο για φέτος είναι ελληνικό ‑ Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;

Food Προχτές
Σάρωσε τα διεθνή βραβεία και τρέλανε το TasteAtlas

Η Χριστιάνα Μπέτα σε ένα μαύρο signature‑chic σύνολο που παίζει με λεπτομέρειες και κομψότητα

Style Προχτές
Το μαύρο λειτουργεί σαν καμβάς, και η Χριστιάνα ξέρει ακριβώς πώς να τον μετατρέπει σε statement!

Οι Σουηδοί ξέρουν: H βρωμιά κάνει καλό στα παιδιά!

Family Προχτές
Λιγότερη καθαριότητα, περισσότερη υγεία: Η νέα παιδιατρική αλήθεια