E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Μετά το σχέδιο «στρατικοποίησης» από τους ΑΝΕΛ

Δημοσίευση 28/12/2015 | 17:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Καμμένο για το σχέδιο στράτευσης των γυναικών

Αρρυθμίες διαφαίνονται στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά το σχέδιο Καμμένου που είδε το φως της δημοσιότητας για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια.

Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, αποστασιοποιείται εμφανώς, καθώς δια στόματος του υπουργού Παιδείας, τονίζει πως δεν πρόκειται για θέση της κυβέρνησης.

Ν. Φίλης: Καμία σκέψη για στρατιωτικά λύκεια

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στη κυβέρνηση για το θέμα αυτό ούτε κάποια συζήτηση» απάντησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, για τα στρατιωτικά λύκεια.

Φάμελλος: Οι απόψεις Καμμένου δεν υπάρχουν στην κυβερνητική ατζέντα

Σαφείς αποστάσεις πήρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε πως πρόκειται για «απόψεις που δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν «καίγεται» η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε χαρακτηριστικά: «Αν ήμασταν απολύτως σύμφωνοι σε όλα, θα ήμασταν και στο ίδιο κόμμα». Εξήγησε πως κατατέθηκε νομοσχέδιο, που είναι τώρα στη Βουλή και περιλαμβάνει σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, τονίζοντας, ωστόσο, πως «δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις» (σ.σ.: για τα στρατιωτικά λύκεια).

Αδειασμα και από ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα όμως προχωρά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αρμόδια στελέχη να κάνουν λόγο για «κινήσεις επικοινωνιακού αντιπερισπασμού» εκ μέρους των ΑΝΕΛ, μετά και την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης.

Αδειασμα και από τον Ζαχαριάδη (διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ)

Με δηλώσεις του όμως στα ΠαραπολιτικάFM και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης άδειασε τον υπουργό Αμυνας. «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα» ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα τόνισε ότι «είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου».
Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Αφού άδειασε τον κ.Καμμεο στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή του υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.

Τι σχεδιάζει ο Καμμένος

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το «Εθνος», ο υπουργός Αμυνας ετοιμάζεται να προωθήσει σχέδιο για στράτευση γυναικών, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Επίσης, προβλέπει τη δημιουργία Στρατιωτικών Λυκείων.

Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες. Θυμάστε πώς ξεσήκωσαν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ήρθε η ώρα λοιπόν, μετά από 30 χρόνια, να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Να θεσπίσουμε προαιρετική στράτευση των γυναικών».

Παράλληλα, ο υπουργός είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας. «Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως απλοί κληρωτοί, όπως οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ενοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές κι όχι γραφειοκράτες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Πάνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.