E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καταρρέει το ρούβλι λόγω της βουτιάς του πετρελαίου

Το 2015 θα αποτελέσει το τρίτο συνεχόμενο έτος πτώσης για το ρωσικό νόμισμα

Δημοσίευση 28/12/2015 | 14:55

Καταρρέει το ρούβλι λόγω της βουτιάς του πετρελαίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2015 διαμορφώνεται το ρωσικό ρούβλι, καθώς το πετρέλαιο ξεκίνησε εκ νέου την πτωτική του πορεία. Οι επενδυτές ποντάρουν στο ότι η παραδοσιακή αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους θα χτυπήσει το ρωσικό νόμισμα με την περαιτέρω διοχέτευση ρευστότητας σε επιχειρήσεις και τράπεζες.

Το ρωσικό νόμισμα υποχώρησε 2,2% και στο 72,2450 έναντι του δολαρίου, στην τρίτη ημέρα απωλειών, ύστερα και από την πτώση του brent προς τα 37 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση είναι η μεγαλύτερη που σημειώνεται μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και φέρνει τις συνολικές απώλειες του νομίσματος φέτος, κοντά στο 19%.

Το 2015 θα αποτελέσει το τρίτο συνεχόμενο έτος πτώσης για το ρωσικό νόμισμα, καθώς το πετρέλαιο έχει κατρακυλήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών, και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διατηρούν τις κυρώσεις για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

Επιπρόσθετη πίεση έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, που παραδοσιακά αυξάνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού τις τελευταίες ημέρες του έτους, και προσφέρει στις εταιρείες ρευστό σε ρούβλια που μπορούν να μετατρέψουν σε δολάρια και ευρώ, όπως σημειώνει στο Bloomberg o αναλυτής της Nordea Bank, Denis Davydov.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.