E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκες στα χακί

Το σχέδιο του Πάνου Καμμένου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσίευση 27/12/2015 | 13:43

Γυναίκες στα χακί

Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Τα σχέδιά του για τη στράτευση των γυναικών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προετοιμασία και επιλογή των σπουδαστών για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλυσε επί μακρόν ο υπουργός ¶μυνας κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού κατά την επιστροφή μας από την Ινδία στο Δήμο Βερύκιο και το Έθνος.

«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες! Θυμάστε πώς ξεσήκωναν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ηρθε η ώρα λοιπόν μετά από 30 χρόνια να κάνουμε και το επόμενο βήμα! Να θεσπίσουμε την προαιρετική στράτευση των γυναικών».

«Θα πείσω και τις φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ»

«Μα πώς θα το περάσετε αυτό το μέτρο; Θα ξεσηκωθούν οι φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ», ρωτά ο Δήμος Βερύκιος. Ο Π. Καμμένος χαμογελάει και μου αποκαλύπτει: «Ήδη μου τηλεφώνησε η επικεφαλής του τμήματος φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ και αφού μου εξέφρασε τη διαφωνία της, μου ζήτησε να της πω με ποια δικιά μου να επικοινωνήσει από το αντίστοιχο τμήμα φεμινιστριών των ΑΝΕΛ και της απαντάω ''με μένα"... (γέλια). "Ελα" -της είπα- "να τα συζητήσουμε μαζί και θα δεις ότι στο τέλος θα σε πείσω"».

- Ήρθε; «Όχι ακόμη»...

- Και πώς θα την πείσεις;

«Η στράτευση των γυναικών είναι συνυφασμένη με τους αγώνες και τις παραδόσεις της Αριστεράς και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και των απελευθερωτικών αγώνων...».

- ¶λλες εκείνες οι εποχές, διαφορετικές οι τωρινές.

«Στις ψυχωμένες γυναίκες που είναι γεννημένες για "μπροστά" και όχι για τα "μετόπισθεν" πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να είναι εκπαιδευμένες και στα όπλα και έτοιμες για όλα ανά πάσα στιγμή».

- Δηλαδή το «φεμινιστικό άρμα» του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσεις να το προσπεράσεις από τ' αριστερά με δεξιό φλας;

«Όχι, θα τους δείξω πώς έχουν τα πράγματα σήμερα και ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος στελέχωσης των μονάδων. Θα τους δείξω επιστολές νέων κοριτσιών που επιθυμούν διακαώς να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη. Θα τις πάρω μαζί μου στα ακριτικά νησιά να αντιληφθούν ποια είναι η επιθυμία των κοριτσιών».

Ο Πάνος Καμμένος είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική):

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το "βάπτισμα του πυρός" από τις Ενοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες».

Ευκαιρία για καριέρα με τα Στρατιωτικά Λύκεια

- Συμφωνεί ο Τόσκας;

«Αυτή είναι η άποψη των Επιτελείων και το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο στρατηγός Τόσκας! Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο ¶μυνας η επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής και η μαχητικότητα του προσωπικού ήταν μία από τις βασικές του έγνοιες. Τώρα νομίζω ότι είναι "χρυσή ευκαιρία" από κοινού να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό ένα καινοτόμο σχέδιο νόμου για τη στράτευση των γυναικών πριν από την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας».

- Και πώς θα αναγνωρίζετε αν κάποιος είναι «ψυχωμένος» για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις;

«Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό - Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

- Ωστόσο για να προωθήσεις τα «χακί λύκεια» θα πρέπει να συνεννοηθείς με το υπουργείο Παιδείας και να... φιλήσεις το χέρι του Φίλη»

«Όλα θα γίνουν» λέει ο υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτος για τον θάνατο της 19χρονης – Εξελίξεις στην υπόθεση

Ελλάδα 14.04.2026
Οι αρχές προχώρησαν σε νέα σύλληψη στο Αργοστόλι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 19χρονη

Γνωστός πρωταθλητής της άρσης βαρών ένας από τους συλληφθέντες για το θάνατο της 19χρονης Μυρτούς στο Αργοστόλι

Ελλάδα 14.04.2026
Το βίντεο δείχνει δύο άντρες να μεταφέρουν την 19χρονη κοπέλα

Κοσμικός «χορός θανάτου»: Δύο γιγάντιες μαύρες τρύπες θα συγκρουστούν σε λιγότερο από 100 χρόνια

Tech + Science 14.04.2026
Αστρονόμοι εντόπισαν ισχυρές ενδείξεις για ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στο σύμπαν: δύο υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες που κινούνται σε εξαιρετικά κοντινή τροχιά, λίγο πριν από μια πιθανή κοσμική συγχώνευση

Πολωνία: Bουλευτής σηκώνει στη Βουλή σημαία του Ισραήλ με σβάστικα – «Διαπράττει γενοκτονία»

Κόσμος 14.04.2026
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή της Πολωνίας η ενέργεια βουλευτή της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να υψώσει ισραηλινή σημαία με ναζιστική σβάστικα, προκαλώντας οργή εντός και εκτός κοινοβουλίου

Μυτιλήνη: Στο «κόκκινο» οι αγρότες εξαιτίας του αφθώδους πυρετoύ ‑ Απέκλεισαν το λιμάνι

Ελλάδα 14.04.2026
Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου, αντιδρώντας στα περιοριστικά μέτρα για τον αφθώδη πυρετό και την οικονομική ασφυξία που, όπως καταγγέλλουν, απειλεί την επιβίωσή τους

Ανακαινίζω ‑ Νοικιάζω: Πότε ανοίγει το πρόγραμμα ‑ Έως 36.000 ευρώ η επιδότηση

Οικονομία 14.04.2026
Το νέο σχήμα θα καλύπτει ακίνητα έως 120 τετραγωνικά μέτρα

Fuel Pass: Τι να προσέξετε πριν κάνετε αίτηση ‑ Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το voucher

Οικονομία 14.04.2026
Ανοιχτή χωρίς περιορισμό ΑΦΜ η πλατφόρμα από την Παρασκευή

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά

Κόσμος 14.04.2026
Το χρονικό της σύλληψης στο Φατίχ και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Bloomberg: Το Ιράν καταθέτει νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 14.04.2026
Η Τεχεράνη εξετάζει το ενδεχόμενο βραχείας διακοπής της ναυσιπλοϊας μέσω του Ορμούζ για να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και οδήγησε μέχρι τη Σουηδία

Κόσμος 14.04.2026
200 χιλιόμετρα οδήγησε ο ανήλικος το κλεμμένο λεωφορείο