E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Οι 150.000 χριστιανοί του Ιράν γιορτάζουν και ψωνίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα

Δημοσίευση 25/12/2015 | 00:31

Η Τεχεράνη «αλλάζει πρόσωπο» και γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Το Ιράν από μια μουσουλμανική συντηρητική χώρα αρχίζει δειλά, αλλά σταθερά, να αλλάζει πρόσωπο. Μετά την ιστορική συμφωνία - ορόσημο τον περασμένο Ιούλιο με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, Βρετανία και Γερμανία) για περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης ακολούθησε η άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων, που είχαν βυθίσει την χώρα στην απομόνωση επί δέκα χρόνια.

Ήδη, τα δύο τελευταία χρόνια ο τουρισμός ξένων επισκεπτών στο Ιράν αυξήθηκε κατά 12% και η ζωή στην συντηρητική χώρα δείχνει να γνωρίζει πιο χαλαρούς ρυθμούς, ειδικότερα, ανάμεσα στους νέους ανθρώπους.

Ο Γάλλος φωτογράφος Bernard Russo επισκέφθηκε την χώρα και αποτύπωσε με τον φακό του τις αλλαγές στους ρυθμούς της ζωής και τις προετοιμασίες που κάνουν οι κάτοικοι στην Τεχεράνη για τα Χριστούγεννα.

Όσο και αν ακούγεται παράδοξο να εορτάζονται τα Χριστούγεννα στην μουσουλμανική χώρα της Μέσης Ανατολής, οι 150.000 χριστιανοί με καταγωγή από την Αρμενία, που ζουν στο Ιράν, όχι μόνο γιορτάζουν αυτές τις ημέρες, αλλά «παρασύρουν» και τους μουσουλμάνους να κάνουν το ίδιο!

Ο Russo έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες από το ταξίδι του στην Τεχεράνη τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον τίτλο: «The Hidden Face of Iran», (Το κρυμμένο πρόσωπο του Ιράν). Στις φωτογραφίες εικονίζονται κάτοικοι της πόλης να αγοράζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια σε εμπορικά κέντρα στην Τεχεράνη, ενώ, παράλληλα, φαίνεται και ο τρόπος ζωής των νέων ανθρώπων στην χώρα, που έχει εμφανώς ξεφύγει από την συντηρητική και γεμάτη απαγορεύσεις ζωή των προηγούμενων γενεών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο οι αλλαγές στο Ιράν σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες, την αρχιτεκτονική των κτηρίων και το καταπληκτικό φαγητό, θα συντελέσουν, ώστε η χώρα να εξελιχθεί σε top τουριστικό προορισμό για το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
O πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφία

Αποκαλύψεις για το τροχαίο στη Ρόδο: Ο 45χρονος είχε το παιδί του στο αυτοκίνητο ‑ «Παραβίασε κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τι αναφέρει η έκθεση για το τρομακτικό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μητέρα και κόρη στη Ρόδο

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες

Νιγηρία: Αδιανόητο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο για το στεγαστικό

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα 794.000 κλειστά σπίτια στην Ελλάδα και τα παραδείγματα άλλων χωρών

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή