E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Susan Sarandon επισκέπτεται καταυλισμούς προσφύγων της Λέσβου

Συναντήθηκε και με τον Γιάννη Μουζάλα

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:56

Η Susan Sarandon επισκέπτεται καταυλισμούς προσφύγων της Λέσβου

Συνεχίζει να βρίσκεται στη Λέσβο και να επισκέπτεται ακτές όπου αποβιβάζονται μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά και καταυλισμούς προσφύγων στον Καρά Τεπέ και στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ και ακτιβίστρια Susan Sarandon. Σήμερα ήταν η σειρά των χιλιάδων ανθρώπων που έφτασαν στο νησί και περιμένουν την καταγραφή τους στο hot spot της Μόριας.

Εκεί η κ. Sarandon συναντήθηκε και με τον αναπληρωτής Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που συνοδευόμενος από την αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ, Προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και προστασίας εξωτερικών συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εξέτασαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία καταγραφής.

Στην ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Μουζάλα με την κ. Sarandon, η οποία δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες που αντικρίζει και από τις ανθρώπινες ιστορίες που ακούει, ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, την ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που διαχειρίζεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός των αισθημάτων αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο ελληνικός λαός, και προπάντων οι κάτοικοι των νησιών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πρακτική των Τούρκων μεταφορέων που στέλνουν ανθρώπους στον θάνατο.

Η κ. Sarandon είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Ας σημειωθεί, ότι σε αποκλειστική δήλωσή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μετά την άφιξή της στη Λέσβο, η κ. Susan Sarandon είχε δηλώσει:

«Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω τον κόσμο να αντιληφθεί τις ιστορίες των ανθρώπων εδώ, ότι πρόκειται για οικογένειες που θέλουν για τα παιδιά τους ό,τι θέλουμε κι εμείς για τα δικά μας παιδιά.. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κανείς για μπει σε μια τέτοια βάρκα... Αυτή εδώ μπροστά μας μοιάζει αρκετά ασφαλής, αλλά έχω δει άλλες που καταρρέουν και οι άνθρωποι πετούν στη θάλασσα τα υπάρχοντά τους και κινδυνεύουν να πνιγούν. Δυο μέρες πριν είχαμε νεκρούς. Ως μάνα τριών παιδιών, καταλαβαίνω απόλυτα τι σημαίνει να είσαι μάνα παιδιών που κυνηγημένη από τον πόλεμο και την ανέχεια φτάνεις στην ακτή και υποχρεώνεσαι να κάνεις αυτό το αδιανόητο μεγάλο ταξίδι απλά και μόνο για να επιβιώσεις. Προσπαθώ να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν αυτή η διέξοδος να φαίνεται η καλύτερη δυνατή».

Και συνέχισε: «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει τι συμβαίνει... Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα έχει καταλάβει το βάθος της κρίσης. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δει τι συμβαίνει σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη. Πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να το καταλάβει. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πάψουν να είναι «κάποιοι άλλοι» και να γίνουν οι πρόσφυγες που χρειάζεται να σταθούμε δίπλα τους και να τους υποστηρίξουμε. Φυσικά, ορισμένες χώρες έχουν κάνει σπουδαία πράγματα, αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε ότι έχουμε αντιμετωπίσει την κρίση όπως πρέπει, μένουν ακόμη πάρα πολλά να γίνουν. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα και οι χώρες που δεν συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή της σωτηρίας όλων αυτών των ανθρώπων, θα το κάνουν».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μην το αγνοήσεις! Μπορείς να κερδίσεις 6 επιπλέον άδειες στο δημόσιο ‑ Ποιοι τις δικαιούνται

Οικονομία 18.01.2026
Η νέα άδεια δεν αφορά ασθένεια, αλλά έρχεται να καλύψει ανάγκες της οικογένειας

Ερφάν Σολτανί: Απόδειξη ζωής ‑ Συναντήθηκε με την οικογένειά του σύμφωνα με ΜΚΟ

Κόσμος 18.01.2026
Υπήρξε ανησυχία και φόβος ότι το ιρανικό καθεστώς είχε προχωρήσει κρυφά στην εκτέλεσή του

Παράνοια στην Αγγλία: Απολύουν νοσοκόμα γιατί αποκάλεσε... «κύριο» τρανς παιδόφιλο!

Κόσμος 18.01.2026
Η Woke παράνοια κυριαρχεί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Ελλάδα 18.01.2026
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Κόσμος 18.01.2026
Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής – Έπεσε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

Ελλάδα 18.01.2026
Ο νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας και κατέλεηξε σε γκρεμό μεγάλου ύψους

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Καιρός 18.01.2026
Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Ελλάδα 18.01.2026
H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Auto + Moto 18.01.2026
Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Κόσμος 18.01.2026
Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Κόσμος 18.01.2026
Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es