E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Στο Ισραήλ

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:23

Το Facebook έλυσε μυστήριο που ταλαιπωρούσε τους επιστήμονες έξι μήνες!

Το λαμπερό χρυσό αντικείμενο που βρήκε εργάτης θαμμένο σε παλιό κτήριο, σε νεκροταφείο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, ταλαιπωρούσε επί έξι μήνες τα πιο λαμπρά μυαλά του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της χώρας, που δεν μπορούσαν να αποφανθούν περί τίνος πρόκειται.

Ο Amir Ganor, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που βλέπει κάτι ανάλογο και υποστήριξε ότι το νεκροταφείο του Τελ Αβίβ είναι ένας χώρος με σημαντικά και πολύτιμα αντικείμενα από τη ρωμαϊκή και την βυζαντινή εποχή, καθώς και από την περίοδο των Σταυροφοριών.

Ο εργάτης συντήρησης που ανακάλυψε το μυστηριώδες αντικείμενο κατά τη διάρκεια εργασιών στο νεκροταφείο φοβήθηκε ότι μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό και κάλεσε μονάδα πυροτεχνουργών. Μετά από ελεγχόμενη έκρηξη, το μυστηριώδες χρυσό αντικείμενο παραδόθηκε στην αστυνομία. Το αντικείμενο μοιάζει με πλάστη για ζύμη ή με κορίνα με δύο λαβές και με δακτυλίους στο μέσο, είναι από ατόφιο χρυσάφι 24 καρατίων και η αξία του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά από έξι μήνες άκαρπων ερευνών των επιστημόνων, το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του Ισραήλ απευθύνθηκε για βοήθεια στους χρήστες του... Facebook, με μια φωτογραφία του μυστηριώδους αντικειμένου. Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν εκατοντάδες. Ένας χρήστης ανέφερε ότι πρόκειται για όργανο γονιμοποίησης βοοειδών, άλλος είπε ότι είναι ρολόι και κάποιος υποστήριξε ότι πρόκειται για όργανο μασάζ.

Την πραγματική ταυτότητα του παράξενου αντικειμένου ανακάλυψε ο Ιταλός χρήστης Micah Barak. Δεν πρόκειται για αρχαίο εύρημα, αλλά για μια ράβδο ενέργειας που πουλά online γερμανική εταιρεία και απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με την ενεργειακή θεραπεία. Το αντικείμενο πωλείται με την ονομασία «Isis beamer» από το όνομα της Αιγύπτιας θεάς Ίσις, η οποία ήταν θεά της Ιατρικής, της Μαγείας και της Φύσης.

Τώρα μένει να βρεθεί ποιος τοποθέτησε το αντικείμενο στο νεκροταφείο, για να δώσει θετική ενέργεια σε κάποιον νεκρό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το εγκαταλελειμμένο πάρκο του «Μάγου του Οζ» που έγινε viral ξανά – Τι κρύβεται μέσα

Stories 25.03.2026
Από όνειρο σε ερείπιο: Το πάρκο του Οζ που κατέρρευσε μέσα σε 10 χρόνια

Πώς η Ελληνική Επανάσταση έγινε το πρώτο «Viral» παγκόσμιο γεγονός

Stories 25.03.2026
Μια επισκόπηση με... σημερινούς όρους

Τα gadgets χειροτερεύουν και ακριβαίνουν – και να τι φταίει για αυτό

Νέα Εποχή 25.03.2026
Γιατί το νέο κινητό σου κοστίζει περισσότερο και κάνει λιγότερα

Ο μηχανικός από την Ελλάδα που έγινε viral ξεναγός στη Νέα Υόρκη


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Rec Mode 25.03.2026
O Αγγελής Νάννος μας περιγράφει την πορεία του από τη Δράμα ως την άκρη του κόσμου

Το 40% της ζωής σου: Η σοκαριστική αλήθεια για τον χρόνο που τρώμε μπροστά σε οθόνες

Νέα Εποχή 25.03.2026
Πόσο πραγματικά ζεις μέσα από μια οθόνη

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories 25.03.2026
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα: Ο απατεώνας που «έκλεβε» ζωές και ξεγέλασε τον κόσμο

Stories Χτες
Η απίστευτη ιστορία του Ferdinand Waldo Demara που έγινε γιατρός, μοναχός και καθηγητής χωρίς να είναι τίποτα από αυτά

Η βομβιστική επίθεση στο ιστορικό σινεμά «Έλλη» ‑ 18 τραυματίες που αποκάλυψαν το σκοτεινό πρόσωπο της ακροδεξιάς βίας

Retro Χτες
Η νύχτα που ο κινηματογράφος βυθίστηκε στο αίμα: Το τρομοκρατικό χτύπημα στην «Έλλη» που σόκαρε τη Μεταπολίτευση

Έγραψε ιστορία: Η πρώτη δικηγόρος με σύνδρομο Down που «έσπασε» τα εμπόδια και άλλαξε τα δεδομένα

Πρόσωπα Χτες
Η διαδρομή της Ana Victoria Espino de Santiago αποδεικνύει πως η θέληση και η υποστήριξη μπορούν να μετατρέψουν το αδύνατο σε πραγματικότητα

Η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς

Ιστορικά Χτες
Η στιγμή που όρισε την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης και άλλαξε για πάντα την ιστορία της χώρας