E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Τα λαμπάκια καίνε περισσότερο ρεύμα από μια όσο μικρή χώρα σε έναν χρόνο!

Γεμάτη η χώρα από χριστουγεννιάτικο φωτισμό

Δημοσίευση 24/12/2015 | 00:49

ΗΠΑ: Τα λαμπάκια καίνε περισσότερο ρεύμα από μια όσο μικρή χώρα σε έναν χρόνο!

Η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται στις ΗΠΑ από τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεπερνά κατά πολύ την ετήσια κατανάλωση ενέργειας φτωχών χωρών, όπως της Αιθιοπίας ή του Σαλβαδόρ, σύμφωνα με ερευνητές ενός αμερικανικού ινστιτούτου.

Τα λαμπάκια που κοσμούν κυρίως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά και ολόκληρα σπίτια σε ορισμένες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, καταναλώνουν 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες. Σε ετήσια βάση, η κατανάλωση ενέργειας στο Σαλβαδόρ φτάνει τα 5,35 δισεκατομμύρια, στην Αιθιοπία τα 5,3 δισεκ. και στην Τανζανία τα 4,81 δισεκ.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι δύο ερευνητές του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης, ο Todd Moss και η Priscilla Agyapong, διασταύρωσαν στοιχεία μιας μελέτης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ του 2008 με δεδομένα που άντλησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως ανέφεραν, αυτές οι 6,63 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες δεν αντιπροσωπεύουν παρά μόνο το 0,2% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας στις ΗΠΑ μέσα σε έναν χρόνο. Παρ' όλα αυτά, η ενέργεια αυτή θα αρκούσε για να λειτουργήσουν 14 εκατομμύρια ψυγεία.

Οι έρευνες υπενθυμίζουν επίσης ότι η ενέργεια που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ αποτελεί, κατά μέσο όρο, το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης της χώρας. «Με άλλα λόγια, το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται εκτός των νοικοκυριών, στις εμπορικές και βιομηχανικές ζώνες», σημειώνουν, εκτιμώντας ότι η οικιακή κατανάλωση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ένας από τους παράγοντες στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας στρατηγικής για την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σιρίν Εμπαντί: Η γυναίκα που νίκησε τον φόβο και πλήρωσε το τίμημα της ελευθερίας

Πρόσωπα 03.03.2026
Από την πρώτη γυναίκα δικαστή του Ιράν σε εξόριστη σύμβολο ανθρωπίνων δικαιωμάτων – το Νόμπελ Ειρήνης που την προστάτευσε και ταυτόχρονα την εξέθεσε

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Νέα Εποχή 03.03.2026
Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες

Πού θα είσαι περισσότερο ασφαλής στην Ελλάδα σε περίπτωση εισβολής – σύμφωνα με το ChatGPT

Νέα Εποχή Χτες
Από τα βουνά της Πίνδου μέχρι τα νησιά-φρούρια: τι λέει η γεωγραφία, τι δείχνει η ιστορία και πού… παίζει ρόλο η ψυχραιμία

Νέος ποινικός κώδικας στο Αφγανιστάν επιτρέπει τη «σωφρονιστική» βία εντός της οικογένειας

Νέα Εποχή Χτες
Νόμιμη η ενδοοικογενειακή βία; Ο νέος κώδικας των Ταλιμπάν προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Γιατί οι Αμερικάνοι κάνουν μαζική έξοδο και φεύγουν για πάντα από τις ΗΠΑ

Stories Χτες
Η «αμερικανική γκετοποίηση» της Ευρώπης

Η φοιτήτρια που πούλησε «αέρα» στην ισχυρότερη τράπεζα του κόσμου και έκλεψε 175 εκατομμύρια

Πρόσωπα Χτες
Το όνομά της έγινε συνώνυμο της «φούσκας» που έσκασε