E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Γιατρός... ξέχασε το κεφάλι του εμβρύου στη μήτρα γυναίκας

Η 32χρονη έκανε έκτρωση λόγω προβλημάτων υγείας

Δημοσίευση 23/12/2015 | 10:52

Ρόδος: Γιατρός... ξέχασε το κεφάλι του εμβρύου στη μήτρα γυναίκας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει, μετά απο αναβολές, ένας γιατρός νοσοκομείου ακριτικού νησιού.

Ο γιατρός κατηγορείται από 32χρονη, η οποία προχώρησε σε έκτρωση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το έμβρυο που κυοφορούσε, ότι τεμάχισε το έμβρυο κατά την επέμβαση που πραγματοποίησε και αμέλησε να αφαιρέσει το... κεφάλι του από την κοιλιακή της χώρα.

Ο καταγγελλόμενος ιατρός αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται. Χαρακτηρίζει συγκεκριμένα τις καταγγελίες ανυπόστατες, ενώ ισχυρίζεται ότι η γυναίκα ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις πιθανές επιπλοκές της άμβλωσης, αλλά η ίδια επέμεινε να προχωρήσει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, από τις εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από κάποιο σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άμβλωσης από τον καταγγελλόμενο ιατρό με χειρουργική επέμβαση, παρότι άλλος συνάδελφός του ζήτησε η διαδικασία να γίνει με τη λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής, επειδή η γυναίκα βρισκόταν ήδη στον 4ο μήνα της κύησης.

Η γυναίκα υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε δύο εγχειρήσεις από τον ιατρό, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δεν την ενημέρωσε ότι κατά την τεμάχιση του εμβρύου είχε ξεχαστεί το κεφάλι στη μήτρα της, παρότι είχε σχετικές ενδείξεις.

Κατά την τρίτη εγχείρηση, που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής, αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα, κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από ενδεχόμενη σηψαιμία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, που επιλήφθηκε της υπόθεσης, έκρινε ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής που στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του κατηγορούμενου ιατρού για τις πράξεις της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της γυναίκας και της παράβασης καθήκοντος, που φέρεται ότι τελέστηκε στην Κάλυμνο κατά το χρονικό διάστημα από 30-6-2009 έως 6-7-2009.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!