E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Σφοδρή αντίδραση από τη Βασιλική Κατριβάνου

Δημοσίευση 22/12/2015 | 19:37

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης. Η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού προκάλεσε αντιδράσεις στους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα, με τη Βασιλική Κατριβάνου να σηκώνεται όρθια, να τον διακόπτει, να φωνάζει και να του ζητάει τον λόγο.

Για την ακρίβεια, ο Γιάννης Λαγός μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ξέσπασε σε ομοφοβικό παραλήρημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όπως λέτε στο άρθρο 6, στην ελεύθερη συμβίωση χωρίς γάμο, την οποία και θεσμοθετείτε, τι θα πει αυτό νομικά και πώς θα βγάλετε άκρη μετά αν εμφανιστεί κάποιος από το ζεύγος ο οποίος θα διεκδικήσει και θα ζητήσει, μη έχοντας κάνει σύμφωνο συμβίωσης, κάποια δικαιώματα που δήθεν του αναλογούν ή πραγματικά του αναλογούν πάνω σε αυτό το οποίο θεσμοθετείτε. Πώς θα αποδειχθεί αυτό και πώς θα μας πείτε αν αυτός ο άνθρωπος δικαιούται ή δεν δικαιούται αυτά που θα ζητήσει; Και γιατί αποδίδετε ελεύθερη συμβίωση μεταξύ δύο ατόμων και δεν αποδίδετε και παραπάνω; Mεταξύ πέντε, μεταξύ επτά. Ωραίο δεν είναι και αυτό;», είπε ο Γ. Λαγός, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας, αναφέροντας: «Στο άρθρο 13, παράγραφος 2, λέτε μέσα ότι οι προϋποθέσεις σύναψης και λύσης του συμφώνου συμβίωσης διέπονται από το δίκαιο του τόπου όπου καταρτίστηκαν. Τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι αν μας έρθει κάποιος ο οποίος θα έχει παντρευτεί ένα επτάχρονο κοριτσάκι, αυτό θα γίνει δεκτό στην Ελλάδα; Θα το δεχτείτε; Για απαντήστε μας! Γιατί αυτό λέτε. Αν έρθει ένας φίλος από τη Γερμανία, την Ολλανδία, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι γίνεται εκεί πέρα; Με τους κτηνοβάτες. Θα το δεχτούμε και αυτό;».

Η τελευταία αυτή φράση του προκάλεσε την οργή της κ. Κατριβάνου, αλλά και άλλων βουλευτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

Κόσμος 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»