E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Σφοδρή αντίδραση από τη Βασιλική Κατριβάνου

Δημοσίευση 22/12/2015 | 19:37

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης. Η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού προκάλεσε αντιδράσεις στους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα, με τη Βασιλική Κατριβάνου να σηκώνεται όρθια, να τον διακόπτει, να φωνάζει και να του ζητάει τον λόγο.

Για την ακρίβεια, ο Γιάννης Λαγός μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ξέσπασε σε ομοφοβικό παραλήρημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όπως λέτε στο άρθρο 6, στην ελεύθερη συμβίωση χωρίς γάμο, την οποία και θεσμοθετείτε, τι θα πει αυτό νομικά και πώς θα βγάλετε άκρη μετά αν εμφανιστεί κάποιος από το ζεύγος ο οποίος θα διεκδικήσει και θα ζητήσει, μη έχοντας κάνει σύμφωνο συμβίωσης, κάποια δικαιώματα που δήθεν του αναλογούν ή πραγματικά του αναλογούν πάνω σε αυτό το οποίο θεσμοθετείτε. Πώς θα αποδειχθεί αυτό και πώς θα μας πείτε αν αυτός ο άνθρωπος δικαιούται ή δεν δικαιούται αυτά που θα ζητήσει; Και γιατί αποδίδετε ελεύθερη συμβίωση μεταξύ δύο ατόμων και δεν αποδίδετε και παραπάνω; Mεταξύ πέντε, μεταξύ επτά. Ωραίο δεν είναι και αυτό;», είπε ο Γ. Λαγός, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας, αναφέροντας: «Στο άρθρο 13, παράγραφος 2, λέτε μέσα ότι οι προϋποθέσεις σύναψης και λύσης του συμφώνου συμβίωσης διέπονται από το δίκαιο του τόπου όπου καταρτίστηκαν. Τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι αν μας έρθει κάποιος ο οποίος θα έχει παντρευτεί ένα επτάχρονο κοριτσάκι, αυτό θα γίνει δεκτό στην Ελλάδα; Θα το δεχτείτε; Για απαντήστε μας! Γιατί αυτό λέτε. Αν έρθει ένας φίλος από τη Γερμανία, την Ολλανδία, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι γίνεται εκεί πέρα; Με τους κτηνοβάτες. Θα το δεχτούμε και αυτό;».

Η τελευταία αυτή φράση του προκάλεσε την οργή της κ. Κατριβάνου, αλλά και άλλων βουλευτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ ‑ Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Βροχές, καταιγίδες και μεγάλη συχνότητα κεραυνών τις επόμενες ώρες

ΗΠΑ: Πανικός για την Τεχνητή Νοημοσύνη ‑ Ζητούν «διακόπτη έκτακτης ανάγκης»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η διακομματική πρόταση νόμου «AI Kill Switch Act» κατατέθηκε έπειτα από το σοβαρό περιστατικό στο οποίο αυτόνομος AI agent διέφυγε από ελεγχόμενο περιβάλλον δοκιμών και εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση

Στις φλόγες η Αγία Πετρούπολη ‑ Βίντεο από τις ουκρανικές επιθέσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ουκρανικά drones έπληξαν εκ νέου κόμβους logistics της Wildberries - μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Πετρούπολη

Καρυστιανού: «Το ενοίκιο του γραφείου μας το πληρώνω εγώ» – Τι είπε για Τεμπή, απειλές και δημοσκοπήσεις

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη χρηματοδότηση του κόμματος, το ξυλόλιο, την εισαγγελική πρόταση για Τριαντόπουλο-Αγοραστό και την απειλή που λέει ότι δέχθηκε μέσω δικαστή.

Συνέντευξη Μητσοτάκη: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο» – Τι είπε για ΔΕΘ, στέγη και Σαμαρά

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ο πρωθυπουργός αποκλείει εκλογές το φθινόπωρο και εξαγγέλλει φοροελαφρύνσεις για μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Σεπτέμβριο.

Δημογλίδου για τον θάνατο της 41χρονης στη Σύρο: Κυνηγήθηκε από το ζευγάρι και τραυματίστηκε εκ νέου

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Αναζητούμε βιντεοληπτικό υλικό και πρόσθετες μαρτυρίες»

Νομοσχέδιο για τα ύδατα: Τι αλλάζει για τα τιμολόγια, τους εργαζόμενους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Το ΥΠΕΝ απαντά σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για τη μεταρρύθμιση που επεκτείνει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές και αλλάζει το τοπίο στη διαχείριση υδάτων.

Νεκρή 41χρονη στη Σύρο: Στο μικροσκόπιο και πιθανές οικονομικές διαφορές

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές για τον θάνατο της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με τις έρευνες να στρέφονται τόσο στις συνθήκες της αιματηρής συμπλοκής όσο και στο ενδεχόμενο οικονομικών διαφορών με το ζευγάρι που έχει συλληφθεί

Βάσεις 2026: Εκτόξευση στα πολυτεχνεία, άνοδος στις ιατρικές – Ποιες σχολές «βυθίζονται»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Από τις 70.593 αιτήσεις υποψηφίων αναδύεται ο νέος χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εντυπωσιακές ανατροπές σε αρκετά τμήματα.

Η σχολή που ξεπέρασε τα 20.000 μόρια και άφησε πίσω ακόμη και την Ιατρική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Ποιες είναι οι σχολές με τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής το 2026

Τραμπ: Νέοι δασμοί σε πάνω από 80 χώρες

Κόσμος 24.07.2026
Ο ενιαίος δασμός 10% που έληγε τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ) αντικαθίσταται από νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Τραμπ