E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Σφοδρή αντίδραση από τη Βασιλική Κατριβάνου

Δημοσίευση 22/12/2015 | 19:37

Ρατσιστικό παραλήρημα Λαγού: Παρομοίασε τους ομοφυλόφιλους με κτηνοβάτες

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης. Η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού προκάλεσε αντιδράσεις στους βουλευτές που βρίσκονταν στα έδρανα, με τη Βασιλική Κατριβάνου να σηκώνεται όρθια, να τον διακόπτει, να φωνάζει και να του ζητάει τον λόγο.

Για την ακρίβεια, ο Γιάννης Λαγός μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ξέσπασε σε ομοφοβικό παραλήρημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Όπως λέτε στο άρθρο 6, στην ελεύθερη συμβίωση χωρίς γάμο, την οποία και θεσμοθετείτε, τι θα πει αυτό νομικά και πώς θα βγάλετε άκρη μετά αν εμφανιστεί κάποιος από το ζεύγος ο οποίος θα διεκδικήσει και θα ζητήσει, μη έχοντας κάνει σύμφωνο συμβίωσης, κάποια δικαιώματα που δήθεν του αναλογούν ή πραγματικά του αναλογούν πάνω σε αυτό το οποίο θεσμοθετείτε. Πώς θα αποδειχθεί αυτό και πώς θα μας πείτε αν αυτός ο άνθρωπος δικαιούται ή δεν δικαιούται αυτά που θα ζητήσει; Και γιατί αποδίδετε ελεύθερη συμβίωση μεταξύ δύο ατόμων και δεν αποδίδετε και παραπάνω; Mεταξύ πέντε, μεταξύ επτά. Ωραίο δεν είναι και αυτό;», είπε ο Γ. Λαγός, απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της ευπρέπειας, αναφέροντας: «Στο άρθρο 13, παράγραφος 2, λέτε μέσα ότι οι προϋποθέσεις σύναψης και λύσης του συμφώνου συμβίωσης διέπονται από το δίκαιο του τόπου όπου καταρτίστηκαν. Τι θέλετε να πείτε με αυτό; Ότι αν μας έρθει κάποιος ο οποίος θα έχει παντρευτεί ένα επτάχρονο κοριτσάκι, αυτό θα γίνει δεκτό στην Ελλάδα; Θα το δεχτείτε; Για απαντήστε μας! Γιατί αυτό λέτε. Αν έρθει ένας φίλος από τη Γερμανία, την Ολλανδία, από κάποια άλλη χώρα, από το Πακιστάν, που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους, τι γίνεται εκεί πέρα; Με τους κτηνοβάτες. Θα το δεχτούμε και αυτό;».

Η τελευταία αυτή φράση του προκάλεσε την οργή της κ. Κατριβάνου, αλλά και άλλων βουλευτών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεία: «Αν δεν επενέβαινε εισαγγελέας, το μωρό δεν θα ζούσε ‑ Οι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί»

Ελλάδα Χτες
Αποκαλύψεις για την κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους

Ευθύμης Λέκκας ‑ Σεισμός: «Στο Αγιο Όρος έχουμε έναν επιστημονικό γρίφο»

Ελλάδα Χτες
O καθηγητής περιέγραψε μια εξελισσόμενη κατάσταση

Έκλεψε εκκλησία και έκρυψε τα κλοπιμαία σε παρτέρι ‑ Πού τον τσάκωσαν

Ελλάδα Χτες
Είχε αφαιρέσει χρήματα και τιμαλφή

ΗΠΑ: Πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Μπάιντεν... πυροβολεί το πόδι του

Κόσμος Χτες
Η πρώην πρώτη κυρία βρισκόταν στο αεροδρόμιο αλλά δεν ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ τα ...βρήκε σκούρα με τα ελληνικά ονόματα ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
Μπέρδεψε λίγο τα ονόματα όταν κλήθηκε να μιλήσει για τους Ελληνοαμερικανούς αξιωματούχους στην κυβέρνησή του, αλλά και για μέλη του Κογκρέσου.

Έφοδος του Ελληνικού FBI σε οίκους ανοχής στην Αθήνα ‑ Συνελήφθησαν 12 άτομα

Ελλάδα Χτες
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, ενώ οι αρχές προχωρούν ξανά στη σφράγιση των χώρων

Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του ‑ Τραυματίστηκε η γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα ‑ Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση

Ελλάδα Χτες
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Βόρεια Πίνδο – Νεκρά ζώα και παγίδες θανάτου παντού

Ελλάδα Χτες
Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιβαλλοντικό έγκλημα

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air

Κόσμος Χτες
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»