E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

Γιατί ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:23

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

«Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη την έκανα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος ¶δωνις Γεωργιάδης.

«Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5% που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό. Εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα το ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση αν θα πάρω καρέκλα, αν δεν θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά» και στον Χρήστο Μάτη.

«Πιστεύω ότι, μεταξύ των δύο, ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, εξηγώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έχει τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο», ενώ «είναι ένας πολιτικός που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στο εξωτερικό, τον ξέρουν γενικώς και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα. Και αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα «είχε ένα πολύ έντονο στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού, καθώς άνθρωποι που δεν περίμεναν αντάλλαγμα έτρεχαν για μένα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου», χωρίς, όπως πρόσθεσε, αυτό να σημαίνει ότι «όσοι με ψήφισαν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη».

«Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει, πολύ ευχαρίστως. Αν μου το ζητήσει όμως, όχι να φανεί ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του χώρου της Κεντροδεξιάς γενικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «τα ποσοστά του 40-45% του παρελθόντος είχαν μέσα και ένα έντονο στοιχείο συναλλαγής, δηλαδή οι πολίτες ψήφιζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, για να κάνουν διορισμούς, να κάνουν ρουσφέτια», ενώ «τώρα τα κόμματα εξουσίας πια δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγή, γιατί το κράτος πια δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν, άρα τώρα πρέπει να ακολουθείς ένα κόμμα γιατί το πιστεύεις, τώρα μπαίνουμε στην εποχή της μάχης των ιδεών, πρέπει το κόμμα να σε συγκινήσει, να πιστέψεις ότι θα κάνει τη χώρα σου καλύτερη, πρέπει να πιστέψεις ότι θα σου λύσει τα προβλήματα για να το ψηφίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Νεκρό βρέφος 20 ημερών – Τραγωδία το πρωί της Δευτέρας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οδυνηρό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα, με θύμα ένα νεογέννητο μωρό μόλις 20 ημερών

Τροχαίο με θύμα 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ: Ελέγχεται ως ύποπτος ο πατέρας της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της 15χρονης

Σαλμονέλα στη Λαμία: Πάνω από 30 κρούσματα στο νοσοκομείο – Οι 12 νοσηλεύονται βαριά και η πηγή μόλυνσης παραμένει άγνωστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι 12 ασθενείς δεν συνδέονται μεταξύ τους ούτε έφαγαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι – Έντονη ανησυχία για τον προμηθευτή του μολυσμένου προϊόντος

Σε ποιες περιφέρειες υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς για την Τρίτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με όλα στο 1 ευρώ άνοιξε στην Ελλάδα και έγινε viral χωρίς καμία διαφήμιση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στη Λάρισα άνοιξε ένα μοναδικό κατάστημα που ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση: το «Food Market του ενός ευρώ», ένα διώροφο κατάστημα στο κέντρο της πόλης όπου σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν την ίδια τιμή. Χωρίς διαφημιστική καμπάνια, έγινε viral μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα: Καταστράφηκε ολοσχερώς ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Tην ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά δεν βρισκόταν κανείς εντός του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί

Ryanair: Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε έξω από σπασμένο παράθυρο του αεροπλάνου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λεπτό προς λεπτό το αδιανόητο θρίλερ εν πτήσει – Όσα λέει η σύζυγος του σέρβου επιβάτη

Έντονη αντίδραση της Αγκυρας στον διορισμό Φίτο ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, έσπευσε να απορρίψει τον διορισμό αυτόν και την εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό, ενώ επανέφερε την ακραία θέση περί λύσης των «δύο κρατών»

ΗΠΑ: Έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το χτύπημα με καμικάζι – drones σε ιρανικό υποβρύχιο

Κόσμος Χτες
Ο αμερικανικός στρατός δημοσιεύει βίντεο από την πρώτη επίθεση με καμικάζι - drones εναντίον ιρανικού υποβρυχίου

ΗΠΑ: Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια πυροβολισμών με πράκτορες της ICE στο Μέιν

Κόσμος Χτες
Οι αρχές έκλεισαν έναν δρόμο και αξιωματούχοι του FBI συνδράμουν στην επιχείρηση των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Ελλάδα Χτες
Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσει και τελικά να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά στον Λαγκαδά

ΗΠΑ: Βίσονας πήρε στο κυνήγι ηλικιωμένο και τον εκτόξευσε στον αέρα – Τρομακτικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ηλικιωμένος μαζί με τον εγγονό προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες φωτογραφίες του άγριου ζώου στο εθνικό πάρκο Γέλοουστοουν και το εξόργισαν