E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

Γιατί ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:23

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

«Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη την έκανα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος ¶δωνις Γεωργιάδης.

«Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5% που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό. Εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα το ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση αν θα πάρω καρέκλα, αν δεν θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά» και στον Χρήστο Μάτη.

«Πιστεύω ότι, μεταξύ των δύο, ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, εξηγώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έχει τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο», ενώ «είναι ένας πολιτικός που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στο εξωτερικό, τον ξέρουν γενικώς και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα. Και αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα «είχε ένα πολύ έντονο στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού, καθώς άνθρωποι που δεν περίμεναν αντάλλαγμα έτρεχαν για μένα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου», χωρίς, όπως πρόσθεσε, αυτό να σημαίνει ότι «όσοι με ψήφισαν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη».

«Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει, πολύ ευχαρίστως. Αν μου το ζητήσει όμως, όχι να φανεί ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του χώρου της Κεντροδεξιάς γενικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «τα ποσοστά του 40-45% του παρελθόντος είχαν μέσα και ένα έντονο στοιχείο συναλλαγής, δηλαδή οι πολίτες ψήφιζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, για να κάνουν διορισμούς, να κάνουν ρουσφέτια», ενώ «τώρα τα κόμματα εξουσίας πια δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγή, γιατί το κράτος πια δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν, άρα τώρα πρέπει να ακολουθείς ένα κόμμα γιατί το πιστεύεις, τώρα μπαίνουμε στην εποχή της μάχης των ιδεών, πρέπει το κόμμα να σε συγκινήσει, να πιστέψεις ότι θα κάνει τη χώρα σου καλύτερη, πρέπει να πιστέψεις ότι θα σου λύσει τα προβλήματα για να το ψηφίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Πληθωρισμός 2026: Στο 3,8% βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος τον δείκτη στην Ελλάδα – Η ενέργεια ανεβάζει ξανά το κόστος ζωής

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η νέα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει εντονότερες πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική οικονομία

Θεαματικές εικόνες στον Λευκό Οίκο για τα γενέθλια Τραμπ ‑ Οι αγώνες UFC σε οκτάγωνο κλουβί

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Οι εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ συνδυάστηκαν με τα 80ά γενέθλια Τραμπ

Βίντεο ντοκουμέντο: Αγριος καυγάς με μπουνιές σε μαγαζί στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον έξι άτομα να ανταλάσσουν με μανία χυπήματα μεταξύ τους

Ψάχνουν ακόμη ένα κομμάτι του παζλ στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο – Το στοιχείο που προκαλεί εύλογες απορίες

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 65χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Στάρμερ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως το τέλος του έτους, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή την επόμενη άνοιξη - Η κίνηση θα φέρει «πραγματική αλλαγή για τα παιδιά μας», είπε ο Στάρμερ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Παράταση για τις νέες προδιαγραφές, τι αλλάζει για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τα 16 είδη που πρέπει να περιέχει - Oι οδηγοί αποκτούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις του κανονισμού

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

Κόσμος 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

Ελλάδα 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

Ελλάδα 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

Ελλάδα 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας