E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

Γιατί ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει

Δημοσίευση 22/12/2015 | 18:23

Γεωργιάδης: Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει

«Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη την έκανα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο βουλευτής της ΝΔ και μέχρι πρότινος διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος ¶δωνις Γεωργιάδης.

«Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12-12,5% που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορούσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό. Εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα το ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση αν θα πάρω καρέκλα, αν δεν θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος», είπε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινά» και στον Χρήστο Μάτη.

«Πιστεύω ότι, μεταξύ των δύο, ο κατάλληλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε, εξηγώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «έχει τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός αύριο», ενώ «είναι ένας πολιτικός που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στο εξωτερικό, τον ξέρουν γενικώς και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα. Και αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορέσει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η δική του υποψηφιότητα «είχε ένα πολύ έντονο στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού, καθώς άνθρωποι που δεν περίμεναν αντάλλαγμα έτρεχαν για μένα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου», χωρίς, όπως πρόσθεσε, αυτό να σημαίνει ότι «όσοι με ψήφισαν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη».

«Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει, πολύ ευχαρίστως. Αν μου το ζητήσει όμως, όχι να φανεί ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του χώρου της Κεντροδεξιάς γενικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ διατύπωσε την εκτίμηση ότι «τα ποσοστά του 40-45% του παρελθόντος είχαν μέσα και ένα έντονο στοιχείο συναλλαγής, δηλαδή οι πολίτες ψήφιζαν τα δύο μεγάλα κόμματα, για να κάνουν διορισμούς, να κάνουν ρουσφέτια», ενώ «τώρα τα κόμματα εξουσίας πια δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγή, γιατί το κράτος πια δεν μπορεί να δώσει σε κανέναν, άρα τώρα πρέπει να ακολουθείς ένα κόμμα γιατί το πιστεύεις, τώρα μπαίνουμε στην εποχή της μάχης των ιδεών, πρέπει το κόμμα να σε συγκινήσει, να πιστέψεις ότι θα κάνει τη χώρα σου καλύτερη, πρέπει να πιστέψεις ότι θα σου λύσει τα προβλήματα για να το ψηφίσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science 24.04.2026
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!