E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Μαντάμ Claude, η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής

Μια ζωή διαφορετική

Δημοσίευση 22/12/2015 | 13:30

Πέθανε η Μαντάμ Claude, η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής

Το πραγματικό της όνομα ήταν Fernande Grudet και κυριάρχησε στο πιο διάσημο κύκλωμα ποpvείας της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πέθανε στη Νίκαια της γαλλικής ριβιέρας, σε ηλικία 92 ετών, η «Madame Claude».

Έγινε τόσο διάσημη, που το όνομά της μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο και σημαίνει τον υπεύθυνο ενός κυκλώματος ποpvείας. Πέθανε απομονωμένη και μόνη, έγκλειστη σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια, και ζούσε με μια μικρή σύνταξη.

Η Madame Claude έλεγε για τον εαυτό της ότι έκανε «το βίτσιο να είναι όμορφο». Το κύκλωμά της, από το οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες –μανεκέν, ηθοποιοί ή τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους– είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Σε είκοσι κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη, η οποία έπρεπε να συνδυάζει ομορφιά, εξυπνάδα και... κρεβάτι, σύμφωνα με τον ορισμό της ίδιας της μαντάμ.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point, το οποίο έχει αφιέρωμα για τον θάνατό της, αναφέρει ότι από τα σαλόνια της Madame Claude πέρασαν ο John Kennedy, ο σάχης του Ιράν, ο Τζιοβάνι Ανιέλι. Ποτέ η Madame Claude δεν αποκάλυψε κανένα γαλλικό όνομα από τους πελάτες της. 

Εξορία το 1977

Λέγεται ότι η Madame Claude συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες και αποκάλυπτε μυστικά που οι πελάτες είχαν μοιραστεί στο μαξιλάρι. Χάρη σε αυτό, η ίδια δεν είχε ποτέ ιστορίες με την αστυνομία, ως το 1974, όταν πρόεδρος της Γαλλίας εξελέγη ο Ζισκάρ ντ' Εστέν. Η Madame Claude κυνηγήθηκε τότε από τις φορολογικές υπηρεσίες και αναγκάστηκε να εξοριστεί στις ΗΠΑ. Εκεί δημιούργησε αμέσως ένα νέο κύκλωμα με call girls. Αλλά συνελήφθη το 1992 για φορολογικά παραπτώματα και μπήκε φυλακή στο Fleury-Mérogis, στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο. Τότε ήταν που έδωσε μεγάλες συνεντεύξεις σε γαλλικά περιοδικά και έγραψε τα απομνημονεύματά της.


Από τότε η Madame Claude έπεσε σε λήθη. Ξαναβγήκε στην επιφάνεια το 2010, όταν μια τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού France 2 της αφιέρωσε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα, με τίτλο «Μια Ημέρα, Μια Μοίρα». Στο αφιέρωμα αποκαλύφθηκε ότι η Madame Claude επινόησε γεγονότα, επινόησε ότι είχε οικογένεια και τρία αδέλφια (που δεν είχε), καθώς και έναν πατέρα μηχανικό (ήταν εργάτης). Η Madame Claude έλεγε μάλιστα στα απομνημονεύματά της ότι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μεταφερθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
«Ήταν απίστευτα κυνικός ο τρόπος που έβλεπε τη σχέση ανδρών και γυναικών. Για εκείνη οι άνδρες εκπροσωπούσαν μόνο το πορτοφόλι. Πίσω από τα λεγόμενά της υπήρχαν κρυφές πληγές», είχε δηλώσει στο αφιέρωμα η ηθοποιός Françoise Fabian, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Madame Claude στην ταινία του «Just Jaeckin».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δε θα πιστεύεις ποια αρχαία γέφυρα στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ακόμα – Κι όμως, είναι η πιο παλιά της Ευρώπης!

Ιστορικά 14.06.2025
Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα 3.300 ετών που όχι μόνο στέκεται όρθιο, αλλά διασχίζεται ακόμη και σήμερα

Ακραίο σιδέρωμα: Ένα παράξενο σπορ που είναι πολύ επικίνδυνο και ας μην του φαίνεται

Αθλητισμός 14.06.2025
Όταν η οικιακή αγγαρεία μετατρέπεται σε extreme sport

Το πρώτο «μετρό» του κόσμου είναι σε ένα νησί του Αιγαίου

Ιστορικά 14.06.2025
Πώς οι αρχαίοι Έλληνες έσκαψαν με το χέρι μια σήραγγα 2,5 χλμ. από δύο μεριές και συναντήθηκαν στη μέση – χωρίς GPS

«Αυτό είναι από τ’ Αγραφα»: Η σκοτεινή αλήθεια πίσω από μια φράση που όλοι λέμε λάθος!

Νέα Εποχή 14.06.2025
Πώς βγήκε στ’ αλήθεια η φράση «Αυτό είναι από τ’ άγραφα»;

Ποια Μουσεία ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων για τους μη Ευρωπαίους;

Stories 14.06.2025
Θες να δεις τη Μόνα Λίζα; Αν δεν είσαι Ευρωπαίος, θα το πληρώσεις χρυσάφι

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Stories 14.06.2025
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...

Υπάρχει μια βιβλιοθήκη που «δανείζεσαι» ανθρώπους, αντί για βιβλία

Νέα Εποχή 14.06.2025
Τι είναι η «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη»;

Ο «Εκδικητής της Αλάσκας» που κυνηγούσε παιδόφιλους με σφυρί

Πρόσωπα 14.06.2025
Είχε κακοποιηθεί σε παιδική ηλικία από τον θετό του πατέρα

Το άδοξο τέλος της... αυτοκρατορίας του πιο διάσημου TikToker του κόσμου που απελάθηκε

Stories Χτες
Ο Khaby Lame, ο πιο δημοφιλής TikToker στον κόσμο, αναγκάστηκε να φύγει από τις ΗΠΑ

Κρέμασμα από τον λαιμό: Η επικίνδυνη τάση για καλύτερο ύπνο

Stories Χτες
Μέχρι που θα φτάνατε για να κοιμάστε πιο εύκολα;

Όλα όσα θέλατε να ξέρετε για το νέο φορμάτ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που ξεκινά στις 14 Ιουνίου;

Αθλητισμός Χτες
Για πρώτη φορά με μορφή όπως αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου