E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε η Μαντάμ Claude, η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής

Μια ζωή διαφορετική

Δημοσίευση 22/12/2015 | 13:30

Πέθανε η Μαντάμ Claude, η πιο διάσημη ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής

Το πραγματικό της όνομα ήταν Fernande Grudet και κυριάρχησε στο πιο διάσημο κύκλωμα ποpvείας της Ευρώπης στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Πέθανε στη Νίκαια της γαλλικής ριβιέρας, σε ηλικία 92 ετών, η «Madame Claude».

Έγινε τόσο διάσημη, που το όνομά της μπήκε στο καθημερινό λεξιλόγιο και σημαίνει τον υπεύθυνο ενός κυκλώματος ποpvείας. Πέθανε απομονωμένη και μόνη, έγκλειστη σε ένα μικρό διαμέρισμα στη Νίκαια, και ζούσε με μια μικρή σύνταξη.

Η Madame Claude έλεγε για τον εαυτό της ότι έκανε «το βίτσιο να είναι όμορφο». Το κύκλωμά της, από το οποίο πέρασαν πάνω από 500 νεαρές γυναίκες –μανεκέν, ηθοποιοί ή τραγουδίστριες βρίσκονταν ανάμεσά τους– είχε ως πελάτες διάσημους πολιτικούς της εποχής, τραπεζίτες, εκδότες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Σε είκοσι κοπέλες που εμφανίζονταν για να πιάσουν δουλειά, εκείνη κρατούσε μόνο τη μία, την καλύτερη, η οποία έπρεπε να συνδυάζει ομορφιά, εξυπνάδα και... κρεβάτι, σύμφωνα με τον ορισμό της ίδιας της μαντάμ.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point, το οποίο έχει αφιέρωμα για τον θάνατό της, αναφέρει ότι από τα σαλόνια της Madame Claude πέρασαν ο John Kennedy, ο σάχης του Ιράν, ο Τζιοβάνι Ανιέλι. Ποτέ η Madame Claude δεν αποκάλυψε κανένα γαλλικό όνομα από τους πελάτες της. 

Εξορία το 1977

Λέγεται ότι η Madame Claude συνεργάστηκε με τις μυστικές υπηρεσίες και αποκάλυπτε μυστικά που οι πελάτες είχαν μοιραστεί στο μαξιλάρι. Χάρη σε αυτό, η ίδια δεν είχε ποτέ ιστορίες με την αστυνομία, ως το 1974, όταν πρόεδρος της Γαλλίας εξελέγη ο Ζισκάρ ντ' Εστέν. Η Madame Claude κυνηγήθηκε τότε από τις φορολογικές υπηρεσίες και αναγκάστηκε να εξοριστεί στις ΗΠΑ. Εκεί δημιούργησε αμέσως ένα νέο κύκλωμα με call girls. Αλλά συνελήφθη το 1992 για φορολογικά παραπτώματα και μπήκε φυλακή στο Fleury-Mérogis, στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και βαρύ πρόστιμο. Τότε ήταν που έδωσε μεγάλες συνεντεύξεις σε γαλλικά περιοδικά και έγραψε τα απομνημονεύματά της.


Από τότε η Madame Claude έπεσε σε λήθη. Ξαναβγήκε στην επιφάνεια το 2010, όταν μια τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού France 2 της αφιέρωσε ένα συναρπαστικό αφιέρωμα, με τίτλο «Μια Ημέρα, Μια Μοίρα». Στο αφιέρωμα αποκαλύφθηκε ότι η Madame Claude επινόησε γεγονότα, επινόησε ότι είχε οικογένεια και τρία αδέλφια (που δεν είχε), καθώς και έναν πατέρα μηχανικό (ήταν εργάτης). Η Madame Claude έλεγε μάλιστα στα απομνημονεύματά της ότι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μεταφερθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης
«Ήταν απίστευτα κυνικός ο τρόπος που έβλεπε τη σχέση ανδρών και γυναικών. Για εκείνη οι άνδρες εκπροσωπούσαν μόνο το πορτοφόλι. Πίσω από τα λεγόμενά της υπήρχαν κρυφές πληγές», είχε δηλώσει στο αφιέρωμα η ηθοποιός Françoise Fabian, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της Madame Claude στην ταινία του «Just Jaeckin».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Burneshas: Οι «ορκισμένες παρθένες» που επιλέγουν να ζουν ως άνδρες

Ιστορικά 23.10.2024
Γυναίκες της Β. Αλβανίας που ζουν ως άνδρες από μια ηλικία και μετά

Μπορεί ένα είδος μουσικής να επηρεάσει αρνητικά τη νεολαία;

Focus On 23.10.2024
Ο Κώστας Σαββόπουλος, ΥΔ και συγγραφέας, μιλάει για τη βία και το σεξισμό στη ραπ

10 αξέχαστα ρητά του Ζαν ‑ Πωλ Σαρτρ

Stories Χτες
Σαν σήμερα το 1964, ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Γιατί δεν πρέπει να μαζεύουμε τα φύλλα από κάτω

Νέα Εποχή Χτες
Πως επηρεάζεται η άγρια ζωή

Η αληθινή οικογένεια ­«Ανταμς»

Πρόσωπα Χτες
Κυνηγά φαντάσματα και ταξιδεύει με νεκροφόρα

Όταν τα τακούνια στα παπούτσια ήταν αντρική υπόθεση

Stories Προχτές
Οι άνδρες φορούσαν ψηλά τακούνια τον 10ο αιώνα στην Περσία.

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Προχτές
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι

Νέα Εποχή Προχτές
Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Ο άνδρας που άφησε τη δουλειά του για να παίξει video games και πέθανε

Stories Προχτές
Έπαιζε 50 ώρες σχεδόν συνεχόμενα