E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ζήτησε από την κυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 13:28

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας του ελληνικού κοινοβουλίου, με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει τη συνύπαρξη δύο κρατών και ενός ενιαίου, δημοκρατικού και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

Η απόφαση αναφέρεται στη σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και εγκρίθηκε από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών, και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αντάλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτήν την ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλάει σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα Χτες
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα Χτες
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν