E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ζήτησε από την κυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 13:28

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας του ελληνικού κοινοβουλίου, με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει τη συνύπαρξη δύο κρατών και ενός ενιαίου, δημοκρατικού και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

Η απόφαση αναφέρεται στη σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και εγκρίθηκε από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών, και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αντάλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτήν την ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλάει σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιερέας λιποθύμησε την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων

Ελλάδα 10.04.2026
Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ

Πώς θα κυκλοφορήσουν μετρό και τραμ Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Ελλάδα 10.04.2026
Τι ώρα είναι οι τελευταίοι συρμοί

Θεσσαλονίκη: 600.000 πέρλες και 100.000 άνθη σε Επιτάφιο «κέντημα»

Ελλάδα 10.04.2026
Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Συνελήφθη εγγονή πασίγνωστου πολιτικού για κατοχή ναρκωτικών

Ελλάδα 10.04.2026
Μαζί της συνελήφθη και ακόμη ένα άτομο

Viral η Καναδή βουλευτής που κατήγγειλε τη «σφαγή της MMIWG2SLGBTQQIA+»: Τι σημαίνει ο όρος που χρησιμοποίησε

Κόσμος 10.04.2026
«Είναι τόσο σοβαρή και δεν έχει καμία αυτογνωσία για το πόσο γελοία ακούγεται» έγραψαν για την Λία Γκάζαν

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος φοιτητής, βρίσκεται εκτός κινδύνου

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό ατύχημα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Ελλάδα 10.04.2026
Αυξημένη είναι η κίνηση σε Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Tech + Science 10.04.2026
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει

Οικονομία 10.04.2026
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο