E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών ζήτησε από την κυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 13:28

Ομόφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη Βουλή

Ομόφωνα εγκρίθηκε από όλες της πτέρυγες της Βουλής και παρουσία του προέδρου της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και ¶μυνας του ελληνικού κοινοβουλίου, με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε τον κ. Μαχμούντ Αμπάς με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει τη συνύπαρξη δύο κρατών και ενός ενιαίου, δημοκρατικού και κυρίαρχου Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

Η απόφαση αναφέρεται στη σταθερή προσήλωση στην ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, στη βάση του ψηφίσματος της 29ης Νοεμβρίου του 2012 του ΟΗΕ, με το οποίο αναγνωρίζεται η Παλαιστίνη με καθεστώς μη μέλους, και εγκρίθηκε από πολλά κοινοβούλια της ΕΕ, καθώς και του ψηφίσματος του 2014, στο οποίο διαπιστώνεται με ανησυχία η διακοπή της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και η κλιμάκωση της έντασης, εξαιτίας της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας των Ισραηλινών, και υπογραμμίζεται η ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης Ισραηλινών και Παλαιστινίων εντός αμοιβαίως αναγνωρισμένων κρατών.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών», επισημαίνοντας ότι η διεθνής αναγνώριση κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους θα συμβάλει στην ειρήνευση στην περιοχή.

Εισερχόμενος στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης αντάλλαξε ιδιαίτερη χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αυτήν την ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος μιλάει σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, υπό την προεδρία του πρώτου αντιπροέδρου του Σώματος, Αναστασίου Κουράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Βρετανία «υπό απειλή» ‑ Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο

Κόσμος 26.03.2026
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ‑ Κάηκε ολοσχερώς

Ελλάδα 26.03.2026
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Καύσιμα: Πλαφόν στις τιμές θέτει η Πολωνία

Κόσμος 26.03.2026
Πιέζονται τα ευρωπαϊκά κράτη από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν

Η Γερμανία ψηφίζει αυστηρότατους κανόνες για να «μαζέψει» τις τιμές των καυσίμων – Πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ

Κόσμος 26.03.2026
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ

Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές χάνει τον έλεγχο και «βουτάει» σε ποταμό, τουλάχιστον 24 νεκροί

Κόσμος 26.03.2026
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, αναποδογύρισε και εντοπίστηκε βυθισμένο σε βάθος σχεδόν 9 μέτρων

Η Βρετανία φέρνει «plug‑in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν

Κόσμος 26.03.2026
Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με Amazon και Lidl - Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται η παρουσία ηλεκτρολόγου

Καλαμαριά: Η απολογία του 19χρονου φίλου του Κλεομένη ‑ «Δεν καταλάβαμε ότι τον μαχαίρωσε»

Ελλάδα 26.03.2026
Οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία του ο 19χρονος

«Καμπανάκι» από Κομισιόν: Σε κλοιό ελέγχου το Snapchat και pornhub

Κόσμος 26.03.2026
Έρευνα για την ελλιπή προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο

Κολωνάκι: Συνελήφθη 54χρονη για ληστεία μαμούθ σε σπίτι ηλικιωμένης με λεία 200.000 ευρώ

Ελλάδα 26.03.2026
Στο σπίτι της βρέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ναρκωτικά, ηλεκτρονικός εξοπλισμός παρακολούθησης και δύο οχήματα

ΟΑΣΘ: Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα λεωφορεία

Ελλάδα 26.03.2026
Πώς μπορείτε να μειώσετε το πρόστιμο του ΟΑΣΘ στο μισό

Καρχαρίες γεμάτοι με κοκαΐνη και καφεΐνη: Τι βρήκαν οι επιστήμονες σε τουριστικό «παράδεισο»

Κόσμος 26.03.2026
Μελέτη στις Μπαχάμες εντόπισε καφεΐνη, κοκαΐνη και παυσίπονα σε καρχαρίες, ανοίγοντας νέα ερωτήματα για τη ρύπανση των θαλασσών.