E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Τι δεν λένε τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τραγάκης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:13

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και έχει περάσει ήδη μία ημέρα δίχως επίσημες ανακοινώσεις και ενώ οι 400.000 άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες περίμεναν ασφαλώς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό και ευαισθησία η ετυμηγορία τους, η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αφορά τα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα – γεγονός που σημαίνει ότι, μέχρι να καταφέρει να ανακοινώσει η Συγγρού τα αποτελέσματα στο 100%, υπάρχει ακόμα δρόμος...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα 189 εκλογικά τμήματα τα οποία υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το παζλ της γαλάζιας κάλπης, είναι στην Αττική.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα 189 εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων είναι στην Αττική, αυτό σημαίνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να κλείσει, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τις δέκα μονάδες.

Και αυτό, καθώς αν ανατρέξουμε στη στατιστική, προκύπτει ότι υπολείπονται περισσότερες από 100.000 ψήφοι, όλες από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία εμφανίζεται να προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ακολουθεί.

Ακόμα και αυτή η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, χωλαίνει, καθώς καμία ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν γίνεται αναφέροντας μόνο ποσοστά. Πάντα αναφέρεται ο απόλυτος αριθμός ψηφισάντων και των έγκυρων ψηφοδελτίων, αλλά και το πόσες ψήφους έλαβε έκαστος.

Με βάση, λοιπόν, τις μισές ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ, τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι:

  1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%
  2. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%
  3. Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%
  4. ¶δωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Μεϊμαράκης επικράτησε μεν ξεκάθαρα, ωστόσο το ποσοστό του δεν ανήλθε πάνω από το 40%, όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις της Κυριακής, αλλά και οι σχετικές διαρροές από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ερώτημα είναι εάν η διαφορά των 11,24 μονάδων μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 10 Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, ο δεύτερος της χθεσινής ψηφοφορίας απέσπασε τη δήλωση στήριξης του κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ενδεχομένως θα συμπορευθούν, εάν ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τελικά τον προεδρικό θώκο της γαλάζιας παράταξης.

Κλειδί, ενδεχομένως, θα αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος της χθεσινής διαδικασίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,15% – χαμηλότερο, δηλαδή, και από τις χθεσινές εκτιμήσεις.

Τέλος, ο ¶δωνις Γεωργιάδης μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση, ωστόσο κατάφερε να υπερβεί το 10% και, με εκπεφρασμένη την πρόθεσή του να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στη Συγγρού, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Tech + Science 10.04.2026
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει

Οικονομία 10.04.2026
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κόσμος 10.04.2026
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει

Καιρός 10.04.2026
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν

«Έπρεπε να μας πληρώνετε καλύτερα»: Έξαλλος υπάλληλος στην Καλιφόρνια έβαλε φωτιά σε αποθήκη

Κόσμος 10.04.2026
Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεκινάει την πυρκαγιά - Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο έκτασης πάνω από 11.000 τετραγωνικά πόδια

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Ελλάδα 10.04.2026
Ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online

Ελλάδα Χτες
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Το τελεσίγραφο της Βασίλισσας Ελισάβετ στον Χάρι και η τελευταία επιθυμία πριν ξεψυχήσει

Κόσμος Χτες
Ο Χάρι ήθελε να συζητήσει με τη Βασίλισσα μια «ενδιάμεση» λύση

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ραζβάν Λουτσέσκου: Δίπλα στο φέρετρο του πατέρα του για πάνω από 24 ώρες

Αθλητικά Νέα Χτες
Δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή και σφίγγει το χέρι σε όλους όσους έχουν περάσει από εκεί και υπολογίζεται ότι είναι περισσότεροι από 10.000