E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Τι δεν λένε τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τραγάκης

Δημοσίευση 22/12/2015 | 00:13

Εκλογές ΝΔ: Πάνω από 100.000 οι ψήφοι που δεν έχουν ανακοινωθεί

Με σημαντική καθυστέρηση μίας ημέρας από το κλείσιμο των 1.200 καλπών που στήθηκαν ανά την ελληνική επικράτεια, η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την ψηφοφορία της 20ής Δεκεμβρίου, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, αν και έχει περάσει ήδη μία ημέρα δίχως επίσημες ανακοινώσεις και ενώ οι 400.000 άνθρωποι που πήγαν στις κάλπες περίμεναν ασφαλώς να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό και ευαισθησία η ετυμηγορία τους, η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αφορά τα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα – γεγονός που σημαίνει ότι, μέχρι να καταφέρει να ανακοινώσει η Συγγρού τα αποτελέσματα στο 100%, υπάρχει ακόμα δρόμος...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα 189 εκλογικά τμήματα τα οποία υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το παζλ της γαλάζιας κάλπης, είναι στην Αττική.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που τα 189 εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων είναι στην Αττική, αυτό σημαίνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Μητσοτάκη μπορεί να κλείσει, πέφτοντας ακόμα και κάτω από τις δέκα μονάδες.

Και αυτό, καθώς αν ανατρέξουμε στη στατιστική, προκύπτει ότι υπολείπονται περισσότερες από 100.000 ψήφοι, όλες από την Περιφέρεια Αττικής, στην οποία εμφανίζεται να προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ακολουθεί.

Ακόμα και αυτή η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ωστόσο, χωλαίνει, καθώς καμία ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν γίνεται αναφέροντας μόνο ποσοστά. Πάντα αναφέρεται ο απόλυτος αριθμός ψηφισάντων και των έγκυρων ψηφοδελτίων, αλλά και το πόσες ψήφους έλαβε έκαστος.

Με βάση, λοιπόν, τις μισές ανακοινώσεις από την ΚΕΦΕ, τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων είναι:

  1. Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%
  2. Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%
  3. Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%
  4. ¶δωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ο κ. Μεϊμαράκης επικράτησε μεν ξεκάθαρα, ωστόσο το ποσοστό του δεν ανήλθε πάνω από το 40%, όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις της Κυριακής, αλλά και οι σχετικές διαρροές από τα επιτελεία των υποψηφίων.

Ερώτημα είναι εάν η διαφορά των 11,24 μονάδων μπορεί να καλυφθεί από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο της Κυριακής 10 Ιανουαρίου. Ήδη, πάντως, ο δεύτερος της χθεσινής ψηφοφορίας απέσπασε τη δήλωση στήριξης του κ. ¶δωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο ενδεχομένως θα συμπορευθούν, εάν ο κ. Μητσοτάκης κερδίσει τελικά τον προεδρικό θώκο της γαλάζιας παράταξης.

Κλειδί, ενδεχομένως, θα αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος της χθεσινής διαδικασίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 21,15% – χαμηλότερο, δηλαδή, και από τις χθεσινές εκτιμήσεις.

Τέλος, ο ¶δωνις Γεωργιάδης μπορεί να τερμάτισε στην 4η θέση, ωστόσο κατάφερε να υπερβεί το 10% και, με εκπεφρασμένη την πρόθεσή του να στηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί ενδεχομένως να ανατρέψει τις ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στη Συγγρού, μετά το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

70χρονος δισεκατομμυριούχος πήγε στο Νταβός με την 27χρονη κόρη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας

Κόσμος 11.02.2026
Η ερωτική σχέση που συζητάει η Γερμανία - Ο Έρικ Σμιντ είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google με περιουσία που ξεπερνάει τα 54 δισ. δολάρια - Η Γκλόρια-Σόφι Μπουρκάντ είναι κόρη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ

«Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια για εμάς και τους γείτονες μας», δηλώνει ο Ερντογάν λίγη ώρα πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Πολιτική 11.02.2026
Η «έκπληξη» Ερντογάν πριν το Ανώτατο Συμβούλιο και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν στο Λευκό Παλάτι

Σε σοκ ο Καναδάς για το αιματοκύλισμα σε σχολείο: Φορούσε φόρεμα ο δράστης, λένε οι αναφορές

Κόσμος 11.02.2026
Οι Αρχές επισημαίνουν πως γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν την έχουν δώσει ακόμα

Πέθανε ξαφνικά πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο: Βρέθηκε νεκρός στο γυμναστήριό του στην Κρήτη

Αθλητικά Νέα 11.02.2026
Ο πρώην πρωταθλητής στο ακόντιο και γυμναστής εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την αδελφή του

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη