E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Το βλέμμα στην επαναληπτική εκλογή της 10ης Ιανουαρίου

Δημοσίευση 21/12/2015 | 17:21

Ξένος Τύπος για ΝΔ: Εκπληξη η μεγάλη συμμετοχή, πιο μεταρρυθμιστής ο Μητσοτάκης

Σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων και την έκπληξη από τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή προέδρου σχολιάζει σήμερα ο ξένος Τύπος κάνοντας αναφορά στη διαφορά ηλικίας των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πολιτικού τους προγράμματος. Αν και οι δύο πολιτικοί θεωρούνται μετριοπαθή στελέχη της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο μεταρρυθμιστής, επισημαίνουν τα διεθνή δημοσιεύματα. Τέλος, υπογραμμίζουν πως ήταν μία πραγματική έκπληξη η μεγάλη συμμετοχή στον χθεσινό πρώτο γύρο.

asdΣτο δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή του προέδρου της ΝΔ καθώς από τους τέσσερις υποψηφίους, κανείς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία , σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit". «Στον χθεσινό πρώτο γύρο, πρώτος ήρθε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε διατελέσει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο 62χρονος Μειμαράκης και ο 47χρονος Μητσοτάκης θα είναι αντίπαλοι στις 10 Ιανουαρίου. Και οι δύο πολιτικοί είναι μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ με τον 47χρονο Μητσοτάκη να θεωρείται πιο μεταρρυθμιστής».

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ απέτυχε να εκλέξει πρόεδρο από τον πρώτο γύρο, κατά συνέπεια το κόμμα οδηγείται σε νέες εκλογές, γράφει η αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" και προσθέτει: "Ο μεταβατικός αρχηγός του κόμματος Ευάγγελος Μειμαράκης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, όχι όμως την απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε δεύτερος. Στις 10 Ιανουαρίου, αυτός που θα εκλεγεί, θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος της αντιπολίτευσης και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κρίσιμη καμπή της Ελλάδας αναφορικά με την κρίση χρέους.

Για την ελβετική εφημερίδα "Blick", η μεγάλη προσέλευση στον χθεσινό πρώτο γύρο των εκλογών ήταν μία πραγματική έκπληξη. "Περισσότεροι από 400 χιλιάδες Έλληνες προσήλθαν στη κάλπη για να ψηφίσουν. Μπορούσαν να ψηφίσουν και μη μέλη του κόμματος καταβάλλοντας ένα μικρό ποσό", γράφει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει: "Η κρίσιμη ψηφοφορία κατά την οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο πρώτοι, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που απέσπασε ποσοστό πάνω από 40% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέσπασε ποσοστό 30%, είναι προγραμματισμένη για τις 10 Ιανουαρίου".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι και πώς υπολογίζεται το ποσό

Οικονομία Χτες
Η πληρωμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη - Δεν δικαιούνται το Δώρο Πάσχα όσοι λαμβάνουν ειδικά βοηθήματα

Έκπτωτος πρίγκιπας Αντριου: Αντιμέτωπος με ισόβια – Σε επίδειξη μόδας ο Κάρολος μετά την σύλληψη του αδερφού του

Κόσμος Χτες
Ο πρίγκιπας Αντριου συνελήφθη για κατάχρηση δημόσιου αξιώματος, με το ενδεχόμενο ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Επίδομα 200 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ ‑ Ποιοι το δικαιούνται

Οικονομία Χτες
Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι μπορούν να το διεκδικήσουν

Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σεπ Πιόντεκ

Αθλητικά Νέα Χτες
Πένθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σεπ Πιόντεκ, ο οποίος άφησε ανεξίτηλό το αποτύπωμα του στην εθνική Δανίας

Ψάχνεις ήλιο και remote δουλειά; Αυτή η χώρα σου δίνει βίζα για ζωή σε παραλίες‑καρτ ποστάλ

Κόσμος Χτες
Το νέο όνειρο για freelancers: Βίζα, παραλίες και χαμηλό κόστος ζωής

Κοινωνικός Τουρισμός: Vouchers για διακοπές έναν μήνα νωρίτερα – Τι να προσέξετε

Οικονομία Χτες
Γιατί η έναρξη μεταφέρεται την 1η Μαΐου;

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος Χτες
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα Χτες
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα Χτες
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα Χτες
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα