E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατέρρευσαν 33 κτίρια: Κάτω από ερείπια θάφτηκαν 91 άτομα στην Κίνα

Κάτω από τόνους λάσπης

Δημοσίευση 21/12/2015 | 10:31

Κατέρρευσαν 33 κτίρια: Κάτω από ερείπια θάφτηκαν 91 άτομα στην Κίνα

Ενενήντα ένα άτομα αγνοούνται, είπαν τα κρατικά μέσα ειδήσεων σήμερα, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα χθες, η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια, θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό ατύχημα στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν, οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας τον θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυόρωφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκι Χενγκτάγιου, στη βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ, την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν, έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στη συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων, στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά, για να βρουν τυχόν επιζώντες. Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδι. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, οι 59 είναι άντρες και οι 32 γυναίκες. Νωρίτερα, ο αριθμός των αγνοουμένων που είχε δοθεί υπολογίζονταν στους 59.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

Κόσμος 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).