E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κατέρρευσαν 33 κτίρια: Κάτω από ερείπια θάφτηκαν 91 άτομα στην Κίνα

Κάτω από τόνους λάσπης

Δημοσίευση 21/12/2015 | 10:31

Κατέρρευσαν 33 κτίρια: Κάτω από ερείπια θάφτηκαν 91 άτομα στην Κίνα

Ενενήντα ένα άτομα αγνοούνται, είπαν τα κρατικά μέσα ειδήσεων σήμερα, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα χθες, η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια, θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό ατύχημα στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν, οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας τον θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυόρωφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκι Χενγκτάγιου, στη βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ, την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν, έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στη συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων, στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά, για να βρουν τυχόν επιζώντες. Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδι. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, οι 59 είναι άντρες και οι 32 γυναίκες. Νωρίτερα, ο αριθμός των αγνοουμένων που είχε δοθεί υπολογίζονταν στους 59.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα 17.09.2025
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος 17.09.2025
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος 17.09.2025
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα 17.09.2025
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: Ανακαλείται η βίζα σε όσους «πανηγύρισαν» για την δολοφονία Τσάρλι Κερκ

Κόσμος 17.09.2025
Ο Μάρκο Ρούμπιο ανακοίνωσε πως θα ανακληθούν βίζες αν χαίρονται με τη δολοφονία του Κερκ.

Αιγάλεω – ΑΕΚ 0‑1: Νικηφόρο ξεκίνημα στη League Phase του Κυπέλλου με «λυτρωτή» Πιερό

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, το γκολ του Πιερό στο 23’ χάρισε στην ΑΕΚ το τρίποντο, με τον Ζοάο Μάριο να ντεμπουτάρει και την Ένωση να κρατά ξανά ανέπαφη την εστία.

Στο νοσοκομείο 15χρονος που ξυλοκοπήθηκε από 16χρονο συμμαθητή του στα Ιωάννινα

Ελλάδα 17.09.2025
Ο πατέρας του συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος - Απολογείται την Παρασκευή ο 16χρονος