E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστάτωση με «ύποπτο αντικείμενο» σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι!

Το αεροσκάφος πετούσε από τον Μαυρίκιο

Δημοσίευση 20/12/2015 | 12:48

Αναστάτωση με «ύποπτο αντικείμενο» σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι!

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η Γαλλία συγκλονίζεται σήμερα από την είδηση ότι μια βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε αεροσκάφος της Air France που είχε προορισμό το Παρίσι!

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν το πλήρωμα του Boeing 777 της Air France που πετούσε από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, ενημερώθηκε από έναν επιβάτη για μια «ύποπτη» συσκευή σε μια από τις τουαλέτες του αεροπλάνου.

Αμέσως το πλήρωμα έσπευσε να δει τι συμβαίνει και ενημέρωσε τους πιλότους οι οποίοι ζήτησαν άδεια προκειμένου να προσγειωθούν στην Κένυα. Το αίτημά τους εγκρίθηκε και το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα, έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα.

Η συσκευή που βρέθηκε στο αεροσκάφος 

Παρά την αναστάτωσή τους, οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο και αμέσως ειδικά συνεργεία μπήκαν στο Boeing και άρχισαν να εξετάζουν το «ύποπτο» πακέτο.

Λίγες ώρες αργότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της συσκευής και οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν μέσω facebook ότι πρόκειται για βόμβα! Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα, οι αρχές διέγραψαν την ανάρτησή τους και σε νέο σχόλιο που «ανέβασαν» στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ύποπτο μηχανισμό». Για «μηχανισμό» μίλησε, άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας.

Πάντως, οι αρχές στην Κένυα αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές της Γαλλίας και του Μαυρίκιου καθώς και ότι ανέκριναν πολλούς από τους επιβάτες προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο. Ωστόσο, είπαν ότι τώρα έχουν περιοριστεί σε «έξι υπόπτους».

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Associated Press, αστυνομική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της είπε ότι ανάμεσα στα άτομα τα οποία θεωρούνται «ύποπτα» βρίσκεται και ο επιβάτης ο οποίος πρώτος εντόπισε τη συσκευή στην τουαλέτα.

Την ίδια ώρα, ένας άλλος επιβάτης της πτήσης μίλησε σε δημοσιογράφους και είπε πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν το αεροσκάφος άρχισε αργά να κατεβαίνει. Οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για το αντικείμενο, αλλά οι πιλότοι τους είπαν ότι θα προχωρούσαν σε αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος.


Ένας από τους επιβάτες μιλά σε δημοσιογράφους



Σύμφωνα με τo «kenyaleaks», αυτή είναι η βόμβα που βρέθηκε στο Boeing


Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία