E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ΝΔ στις κάλπες ψηφίζει για νέο πρόεδρο και την επόμενη ημέρα

Όλα καλά με την διαδικασία προς ώρας

Δημοσίευση 20/12/2015 | 12:23

H ΝΔ στις κάλπες ψηφίζει για νέο πρόεδρο και την επόμενη ημέρα

Επειτα από μία μακρά και ταραχώδη προεκλογική περίοδο και μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και τουλάχιστον από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται μετά από τις 9 μ.μ. ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 23:00 το βράδυ.

Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι, πέρα από τη μαζική συμμετοχή στη διαδικασία, η διατήρηση της ενότητας, σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο τόσο για το κόμμα όσο και γενικότερα για την χώρα.

Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας μπαίνουν στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ με τα προγνωστικά να είναι ανοιχτά, καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από το πόσοι θα προσέλθουν στις 1.200 κάλπες.

Μεγάλη συμμετοχή

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την εκλογική διαδικασία, 55.000 πολίτες είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι τις 10.30 το πρωί, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τη ΝΔ για την προσέλευση του κόσμου. Τα προβλήματα προέκυψαν στη διαδικασία δεν είχαν να κάνουν με το δίκτυο, αλλά με εκλογικούς αντιπροσώπους κτλ., τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Γεωργιάδης: Θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Ευτυχής για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη ΝΔ και την προσπάθειά μας να φτιάξουμε μία νέα κεντροδεξιά παράταξη που θα πάρει σύντομα στα χέρια της τις τύχες της χώρας και θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων», σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ισχυροί, για μία παράταξη όπως την ονειρευόμαστε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη

Ως ημέρα γιορτής για τη ΝΔ χαρακτήρισε τη σημερινή ο Κυριάκος Μητσοράκης, σχολιάζοντας την μαζική προσέλευση.

«Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη. Καλώ όσους δεν έχουν έρθει να ψηφίσουν, να κάνουν τον κόπο. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά για τον τόπο συνολικά. Η χώρα χρειάζεται μία ενωμένη, δυνατή, κεντροδεξιά παράταξη και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα την έχει», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι το 2016 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Τζιτζικώστας: Γυρίζουμε σελίδα

Για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αφότου ψήφισε στη Θεσσαλονίκη. «Οι φίλοι της παράταξης πήραν την τύχη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους. Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και κρατάμε τα καλά», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Προχωράμε για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό, που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που σύντομα θα μπορέσει να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επιπόλαιη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Με τη σύζυγό του ψήφισε ο Καραμανλής 

Μαζί με την σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, προσήλθε ο Κώστας Καραμανλής για να ψηφίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με τον κόσμο, αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Πλακιωτάκης: Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης

Νωρίς το πρωί ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. «Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μια μεγάλης, δυνατής, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

Ο δεύτερος γύρος

Εάν κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν «πιάσει» το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Πριν ψηφίσει κάποιος συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τις ΗΠΑ: Ιγκουάνα παρέλυσαν από το κρύο και έπεσαν από τα δέντρα

Κόσμος 02.02.2026
Τα ιγκουάνα δεν πεθαίνουν από το κρύο αλλά αδυνατούν να κινηθούν ξανά προτού ανέβει αισθητά η θερμοκρασία

Κατολίσθηση στην Ιόνια Οδό: Κλειστό το τμήμα από Αρτα μέχρι Αμφιλοχία

Ελλάδα 02.02.2026
Η κατολίσθηση σημειώθηκε στο 127ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού στο ύψος της Συκούλας, στα όρια των νομών Αρτας και Αιτωλοακαρνανίας

Αντίστροφη μέτρηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Οι αλλαγές για υπουργούς, ΑΕΙ, Δημόσιο

Ελλάδα 02.02.2026
Η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ξεκινά σύντομα από την παρούσα Βουλή για να ολοκληρωθεί από την επόμενη, όπως προβλέπει το Σύνταγμα

Εξαφάνιση Λόρα: Missing Alert και στη Γερμανία για τη 16χρονη ‑ Τι εξετάζουν οι Aρχές

Ελλάδα 02.02.2026
Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα ίχνη της 16χρονης Λόρα - Αγνοείται από τις 8 Ιανουαρίου

Θρασύτατη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο Λονδίνο: Έσπασαν τη βιτρίνα, την άδειασαν και έφυγαν σε 1 λεπτό

Κόσμος 02.02.2026
Στόχος δύο ληστών έγινε το πρωί του Σαββάτου το κοσμηματοπωλείο Gregory & Co

ΕΝΦΙΑ: Μείωση 50% το 2026 και πλήρης κατάργηση σε μικρούς οικισμούς από το 2027

Οικονομία 02.02.2026
Πλήρη απαλλαγή από το 2027 σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, για να μείνουν οι κάτοικοι στην περιφέρεια.

Απορριμματοφόρο στην Ξάνθη βούλιαξε από καθίζηση στον δρόμο έσπασε αγωγό και τα νερά έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.02.2026
Λόγω του ατυχήματος ο δρόμος έκλεισε για λόγους ασφαλείας ενώ το απορριμματοφόρο απομακρύνθηκε με τη βοήθεια οχήματος του Στρατού

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός 02.02.2026
Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

Θρήνος στην Κρήτη για τον 33χρονο Γιάννη που χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό

Ελλάδα 02.02.2026
Ο Γιάννης επέστρεψε στη Βοστώνη το 2015 και εργαζόταν ως επαγγελματίας ψαράς

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι