E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H ΝΔ στις κάλπες ψηφίζει για νέο πρόεδρο και την επόμενη ημέρα

Όλα καλά με την διαδικασία προς ώρας

Δημοσίευση 20/12/2015 | 12:23

H ΝΔ στις κάλπες ψηφίζει για νέο πρόεδρο και την επόμενη ημέρα

Επειτα από μία μακρά και ταραχώδη προεκλογική περίοδο και μετά το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και τουλάχιστον από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται μετά από τις 9 μ.μ. ενώ το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στις 23:00 το βράδυ.

Το στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι, πέρα από τη μαζική συμμετοχή στη διαδικασία, η διατήρηση της ενότητας, σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο τόσο για το κόμμα όσο και γενικότερα για την χώρα.

Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας μπαίνουν στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ με τα προγνωστικά να είναι ανοιχτά, καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από το πόσοι θα προσέλθουν στις 1.200 κάλπες.

Μεγάλη συμμετοχή

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την εκλογική διαδικασία, 55.000 πολίτες είχαν προσέλθει στις κάλπες μέχρι τις 10.30 το πρωί, αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός από τη ΝΔ για την προσέλευση του κόσμου. Τα προβλήματα προέκυψαν στη διαδικασία δεν είχαν να κάνουν με το δίκτυο, αλλά με εκλογικούς αντιπροσώπους κτλ., τα οποία αντιμετωπίστηκαν.

Γεωργιάδης: Θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Ευτυχής για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η προσέλευση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

«Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη ΝΔ και την προσπάθειά μας να φτιάξουμε μία νέα κεντροδεξιά παράταξη που θα πάρει σύντομα στα χέρια της τις τύχες της χώρας και θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων», σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ισχυροί, για μία παράταξη όπως την ονειρευόμαστε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη

Ως ημέρα γιορτής για τη ΝΔ χαρακτήρισε τη σημερινή ο Κυριάκος Μητσοράκης, σχολιάζοντας την μαζική προσέλευση.

«Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη. Καλώ όσους δεν έχουν έρθει να ψηφίσουν, να κάνουν τον κόπο. Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την παράταξη, αλλά για τον τόπο συνολικά. Η χώρα χρειάζεται μία ενωμένη, δυνατή, κεντροδεξιά παράταξη και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα την έχει», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι το 2016 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Τζιτζικώστας: Γυρίζουμε σελίδα

Για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αφότου ψήφισε στη Θεσσαλονίκη. «Οι φίλοι της παράταξης πήραν την τύχη της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους. Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και κρατάμε τα καλά», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

«Προχωράμε για ένα κόμμα ανοιχτό, σύγχρονο, δημοκρατικό, που θα συνομιλεί με την κοινωνία. Μία σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη που σύντομα θα μπορέσει να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επιπόλαιη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Με τη σύζυγό του ψήφισε ο Καραμανλής 

Μαζί με την σύζυγό του, Νατάσα Παζαΐτη, προσήλθε ο Κώστας Καραμανλής για να ψηφίσει. Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνομίλησε με τον κόσμο, αλλά δεν έκανε δηλώσεις.

Πλακιωτάκης: Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης

Νωρίς το πρωί ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. «Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μια μεγάλης, δυνατής, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας».

Ο δεύτερος γύρος

Εάν κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν «πιάσει» το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δηλώσει ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Πριν ψηφίσει κάποιος συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν-επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο)

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής, ενώ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left Χτες
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος Χτες
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left Χτες
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα