E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

¶ντεξαν 21 ολόκληρους μήνες

Δημοσίευση 18/12/2015 | 08:33

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο λύθηκε πια, με έναν πολύ εντυπωσιακό, όσο και απλό τρόπο. Η οικογένεια του Φρίντριχ Μειχόφερ εμφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την κλήρωση του τοπικού Λόττο το 2013, στην οποία είχαν κερδίσει το αστρονομικό ποσό των περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ, και πήραν τελικά την επιταγή στα χέρια τους.

Για όλο αυτό το διάστημα, ο παράξενος αυτός Καναδός και η σύζυγός του κρύβονταν, δημιουργώντας έναν τεράστιο μύθο για το ποιoς ήταν και τι τελικά είχε απογίνει ο τυχερός του πρώτου λαχνού. Οι φήμες οργίαζαν, όπως και οι αστικοί μύθοι που εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα τα δύο αυτά χρόνια. Μέχρι που επιτέλους, το σίριαλ πήρε ένα τέλος, όταν ο 67χρονος Καναδός από το Βανκούβερ, μαζί με τη σύζυγό του πήγαν στο γραφείο της εταιρείας, και εισέπραξαν το ποσό.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην κατάμεστη αίθουσα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα, ο Φρίντριχ είπε ότι ο λόγος που δεν εισέπραξαν τα χρήματα ήταν απλά γιατί τους ήρθε ξαφνικά και φοβούνταν για το πώς θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα τέτοιο ποσό. «Είμαστε απλοί άνθρωποι και έτσι θέλαμε να παραμείνουμε και όχι να γίνουμε οι διάσημοι της περιοχής μας», είπε στους έκπληκτους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος και η οικογένειά του προσέλαβαν έναν σύμβουλο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου ποσού που κέρδισαν, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την απόφασή τους να εμφανιστούν και να εισπράξουν τα κέρδη τους.

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Καναδά για πάνω από 21 μήνες έφθασε στο τέλος της, όταν ένας δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης του λαχνού για να εισπράξει το ποσό. Το μυστικό πια δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό, καθώς το ενδιαφέρον γι' αυτήν την παράξενη ιστορία ήταν τεράστιο σε όλο τον Καναδά.

«Πρόκειται για μία πολύ παράξενη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται, πολύ περισσότερο για τους νικητές», είπε ο πρόεδρος της εταιρείας στοιχημάτων, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον για όλη αυτή την υπόθεση ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε όλη τη χώρα.

Το μόνο μειονέκτημα της όλης καθυστέρησης είναι ότι από το ποσό χάθηκαν περί τα 350.000 ευρώ από τόκους, τους οποίους θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν είχε έρθει να πάρει τα χρήματα στην ώρα του.

Ο Μειχόφερ πάντως μπήκε στην αίθουσα χαλαρός, έχοντας στα χέρια του έναν παλιό νικητήριο λαχνό, στον οποίο είχε κερδίσει περί τα 700 ευρώ δύο δεκαετίες πριν. Όντας φανατικός παίκτης ο ίδιος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παίζει κάθε εβδομάδα. Μόνο που αυτήν την φορά, αν κερδίσει και πάλι, θα εμφανιστεί αμέσως. Τώρα πια δεν θα φοβάται τα χρήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αδιανόητο περιστατικό: Αστυνομικός ζήτησε από τον Δ. Αντωνίου να αποδείξει ότι δεν έχει δεξί χέρι για να του βγάλει διαβατήριο!

Ελλάδα Χτες
Την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα περιγράφει με ανάρτησή του ο ακτιβιστής, συγγραφέας και ηθοποιός, Δημήτρης Αντωνίου

«Έχει γίνει μπέρδεμα, πέθανε από καρδιά» λέει η 50χρονη που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον άντρα της με υδράργυρο

Ελλάδα Χτες
Ανέφερε πως δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από το ανώνυμο τηλεφώνημα

Το tweet για το οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης μήνυσε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Social Χτες
Το επίμαχο tweet που οδήγησε στη μήνυση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στον γνωστό κωμικό

Ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων κλέβει στην αντλία ‑ Τι συμβαίνει με όσα σφραγίστηκαν

Ελλάδα Χτες
Εξοργιστικό το γεγονός πως όσα πρατήρια σφραγίστηκαν τον Ιούνιο λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα του ΕΜΠ

Η ματωμένη πατημασιά που «έκαψε» τη δολοφόνο της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα και η… ταυτοποίηση μέσω Facebook

Ελλάδα Χτες
Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της 84χρονης στα Καμένα Βούρλα.

Πέθανε στα 68 του πρωταγωνιστής του «Baywatch»

Κόσμος Χτες
Πέθανε στα 68 του ο Μάικλ Νιούμαν μετά από χρόνια μάχη με το πάρκινσον

Abercrombie & Fitch: Συνελήφθησαν ο πρώην CEO και ο σύντροφός του ‑ Οι αποτρόπαιες αποκαλύψεις

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με την έρευνα του BBC, υπήρχε ένα εξελιγμένο δίκτυο μεσαζόντων και στρατολογητών που ήταν υπεύθυνοι για την εύρεση ανδρών

Ποιοι οδηγοί μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο έως και 1.000 ευρώ τις επόμενες ημέρες

Οικονομία Χτες
Ραβασάκια προστίμων έως και 1.000 ευρώ σε οδηγούς οχημάτων αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες.

Λίβανος: Ασταμάτητο σφυροκόπημα από το Ισραήλ στη Βηρυτό

Κόσμος Χτες
Ο Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το σπίτι του μετά το χτύπημα από το drone της Χεζμπολάχ

Χωρίς ηλεκτροδηγό αλλά με συνοδούς το μετρό Θεσσαλονίκης ‑ Πότε θα επεμβαίνουν

Ελλάδα Χτες
Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί προς εμπορική λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου, με 13 σταθμούς στη Γραμμή 1.