E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Οι κόκκινες κάρτες που έβγαλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο

Δημοσίευση 18/12/2015 | 00:23

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Ένα τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα από τον κ. Βίζερ στον Γ. Χουλιαράκη, ήταν αρκετό για να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι δανειστές απαίτησαν να μην καταθέσει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς περιελάμβανε ρυθμίσεις υπέρ διάφορων κατηγοριών εργαζομένων. Οι δανειστές διαφώνησαν γιατί δεν είχε αποτυπωθεί το κόστος των μέτρων στον προϋπολογισμό και επίσης δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση με τους θεσμούς.

Παράλληλα, οι δανειστές θεώρησαν ότι 10 με 15 μέτρα στο παράλληλο πρόγραμμα είναι αντίθετα με ρυθμίσεις του μνημονίου που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν ήταν και κοστολογημένα.

Έτσι, ο κ. Βίζερ τηλεφώνησε στον Γ. Χουλιαράκη και τον προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυρθεί, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και μπορεί να μην γίνει το σημερινό Euroworking Group, που θα ξεκλείδωνε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κανάλι, πηγές των δανειστών, που δεν κατονομάζονται, ανέφεραν ως ενδεικτικό μέτρο μια ρύθμιση για τους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα με ρύθμιση του 2011, το ωράριο είχε ανέβει στις 40 ώρες από 30 ώρες την βδομάδα. Ωστόσο, διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε την επαναφορά του ωραρίου στις 30 ώρες, δίχως να υπάρχει μείωση των μισθών. Αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια κι έτσι οι δανειστές ζήτησαν να αποσυρθεί όλο το κείμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απεργία ταξί: Πώς καλούμε οδηγό για έκτακτο περιστατικό εν μέσω κινητοποιήσεων

Ελλάδα 19.03.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ εξηγεί τη διαδικασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit»

Κόσμος 19.03.2026
«Είναι αναπόφευκτη, κάποια στιγμή, η επανένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα

Κόσμος 19.03.2026
Τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο