E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Οι κόκκινες κάρτες που έβγαλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο

Δημοσίευση 18/12/2015 | 00:23

Tο τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες που πάγωσε το παράλληλο πρόγραμμα

Ένα τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα από τον κ. Βίζερ στον Γ. Χουλιαράκη, ήταν αρκετό για να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε το MEGA, οι δανειστές απαίτησαν να μην καταθέσει η κυβέρνηση το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς περιελάμβανε ρυθμίσεις υπέρ διάφορων κατηγοριών εργαζομένων. Οι δανειστές διαφώνησαν γιατί δεν είχε αποτυπωθεί το κόστος των μέτρων στον προϋπολογισμό και επίσης δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση με τους θεσμούς.

Παράλληλα, οι δανειστές θεώρησαν ότι 10 με 15 μέτρα στο παράλληλο πρόγραμμα είναι αντίθετα με ρυθμίσεις του μνημονίου που έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν ήταν και κοστολογημένα.

Έτσι, ο κ. Βίζερ τηλεφώνησε στον Γ. Χουλιαράκη και τον προειδοποίησε ότι αν δεν αποσυρθεί, θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια και μπορεί να μην γίνει το σημερινό Euroworking Group, που θα ξεκλείδωνε τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κανάλι, πηγές των δανειστών, που δεν κατονομάζονται, ανέφεραν ως ενδεικτικό μέτρο μια ρύθμιση για τους εργαζομένους των βρεφονηπιακών σταθμών. Σύμφωνα με ρύθμιση του 2011, το ωράριο είχε ανέβει στις 40 ώρες από 30 ώρες την βδομάδα. Ωστόσο, διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε την επαναφορά του ωραρίου στις 30 ώρες, δίχως να υπάρχει μείωση των μισθών. Αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια κι έτσι οι δανειστές ζήτησαν να αποσυρθεί όλο το κείμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία με νεκρή 82χρονη στη Ρόδο ‑ Πήγε για ψώνια στη λαϊκή και σκοτώθηκε

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η 82χρονη μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου υπέκυψε στα τραύματά της παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Κατερίνη: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας μέσα στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Τους ενόχλησε η παρατήρηση και απάντησαν με ξύλο: Τρεις νεαροί συνελήφθησαν στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Περαστικοί που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία - Συνελήφθησαν τρεις νεαροί 20, 22 και 23 ετών

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Κολυδάς κατά ΕΜΥ: «Να το κλείσουμε το μαγαζί!»

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο Κολυδάς ασκεί κριτική στην ΕΜΥ. Ζητήστε πολιτική δράση τώρα για ενίσχυση της υπηρεσίας. Μάθετε περισσότερα!

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ