E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κι όμως συμβαίνει: Οι πωλήσεις του iPhone αναμένεται να πέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του

Βουτιά στις μετοχές της Apple

Δημοσίευση 17/12/2015 | 19:06

Κι όμως συμβαίνει: Οι πωλήσεις του iPhone αναμένεται να πέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του

Η Τετάρτη που μας πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη μέρα στην ιστορία της Apple, η οποία είδε τις μετοχές της να κάνουν βουτιά κατά 4.4% μέσα στον περασμένο μήνα, και κατά 18% από τα αστρονομικά ποσοστά που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Ένα γεγονός που, εκτός των άλλων, αύξησε τις πιθανότητες για αυτό που η τεχνολογική εταιρεία υποψιαζόταν εδώ και καιρό: πως δηλαδή μπορεί να πουλήσουν λιγότερες συσκευές iPhone μέσα στην επόμενη χρονιά από όσες είχαν υπολογίσει.

Σε επιστολή της προς τους πελάτες της, η Τράπεζα της Αμερικής μείωσε σημαντικά τις εκτιμήσεις της για τη δημοσιονομική απορρόφηση iPhone μέσα στο 2016 κατά 10εκ. με 220εκ., επιδεικνύοντας μια αποδυνάμωση ανάμεσα στους προμηθευτές της Apple. Από της πλευρά της η Morgan Stanley, μια από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σχολίασε πως η Apple θα δει για πρώτη φορά πτώση στις πωλήσεις των iPhone, μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του διάσημου smartphone θα μειωθούν κατά 5.7% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Η Morgan Stanley είπε επίσης πως περιμένει τις πωλήσεις των iPhone να πέσουν κατά 6% μέσα στο 2016, καθώς οι υψηλότερες τιμές σε αγορές εκτός της Αμερικής, με εξαίρεση την Κίνα, και η ωρίμανση της διείσδυσης στα smartphones σε αναπτυγμένες αγορές συμβάλλουν σημαντικά στις αναβαθμίσεις των υπόλοιπων συσκευών και στην νέα αύξηση των χρηστών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η Apple διατρέχει κάποιον άκρως σοβαρό κίνδυνο. Η Morgan Stanley σπεύδει να υπενθυμίσει πως η διάσημη τεχνολογική εταιρεία θα καταφέρει να δει αύξηση των συνολικών κερδών της μέσα στη νέα χρονιά από τις πωλήσεις των Apple Watch και των Apple Τvs, οπότε οι «εχθροί» της Apple θα πρέπει να περιμένουν (πολύ) ακόμα μέχρι να τη δουν να πτωχεύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ – Μητσοτάκης: Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στοχοποιήθηκαν και διασύρθηκαν χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του έθεσε στο επίκεντρο παρεμβάσεις σε υποδομές, υγεία, ασφάλιση και οικονομία

Η μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση της Ρωσίας από την αρχή του πολέμου: Πάνω από 40 πύραυλοι και 120 drones κατά της Ουκρανίας

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Σφοδρό σφυροκόπημα με στόχο κυρίως την ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένας νεκρός και 16 τραυματίες - Το Κίεβο ζητά «συντριπτική πίεση» στη Μόσχα

Τι συμβαίνει με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ‑ τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.07.2026
Πάνω από 125.000 θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από το 2019, με τον κλάδο να αντιμετωπίζει την πιο βαθιά αναδιάρθρωση των τελευταίων δεκαετιών.

Τραγωδία στα Χανιά: Ασθενοφόρο ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στη λεωφόρο Μουρνιών

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο ασθενής που μεταφερόταν κατέληξε από ανακοπή, ενώ οι δύο διασώστες νοσηλεύονται με τραυματισμούς - η οδηγός του ΙΧ είναι νοσηλεύτρια που επέστρεφε από νυχτερινή βάρδια.

Θεσσαλονίκη: 66χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον εαυτό του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο άνδρας ομολόγησε ότι βίασε την 60χρονη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της και συνελήφθη επί τόπου.

Ιράν εναντίον ΗΠΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην αμερικανική βάση στην Ιορδανία

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η CENTCOM επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο Αμερικανών στρατιωτικών από ιρανική πυραυλική επίθεση, ενώ οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν.

Καύσωνας 4 ημερών: Ποιες περιοχές θα «καούν» με 43 βαθμούς και πότε έρχεται η ανάσα δροσιάς

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η κορύφωση της ζέστης αναμένεται Δευτέρα και Τρίτη, με τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα να «χτυπούν» κόκκινο, ενώ από την Πέμπτη το θερμόμετρο θα πέσει κατά 8–10 βαθμούς.

Ευρωπαϊκό Κ18: Η 17χρονη που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή και δάκρυσε στον Εθνικό Ύμνο

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Η Ελένη Ιακωβάκη κατέκτησε το χρυσό στα 400μ. εμποδίων με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 52.38 και συγκίνησε στην απονομή.

Μαμντάνι εναντίον Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου, η θέση του είναι στη Χάγη ‑ πρέπει να συλληφθεί»

E-Daily 2.TopNews 19.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δηλώνει ότι εξετάζει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στον ΟΗΕ.