E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κι όμως συμβαίνει: Οι πωλήσεις του iPhone αναμένεται να πέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του

Βουτιά στις μετοχές της Apple

Δημοσίευση 17/12/2015 | 19:06

Κι όμως συμβαίνει: Οι πωλήσεις του iPhone αναμένεται να πέσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του

Η Τετάρτη που μας πέρασε δεν ήταν και η καλύτερη μέρα στην ιστορία της Apple, η οποία είδε τις μετοχές της να κάνουν βουτιά κατά 4.4% μέσα στον περασμένο μήνα, και κατά 18% από τα αστρονομικά ποσοστά που είχε σημειώσει τον Απρίλιο. Ένα γεγονός που, εκτός των άλλων, αύξησε τις πιθανότητες για αυτό που η τεχνολογική εταιρεία υποψιαζόταν εδώ και καιρό: πως δηλαδή μπορεί να πουλήσουν λιγότερες συσκευές iPhone μέσα στην επόμενη χρονιά από όσες είχαν υπολογίσει.

Σε επιστολή της προς τους πελάτες της, η Τράπεζα της Αμερικής μείωσε σημαντικά τις εκτιμήσεις της για τη δημοσιονομική απορρόφηση iPhone μέσα στο 2016 κατά 10εκ. με 220εκ., επιδεικνύοντας μια αποδυνάμωση ανάμεσα στους προμηθευτές της Apple. Από της πλευρά της η Morgan Stanley, μια από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σχολίασε πως η Apple θα δει για πρώτη φορά πτώση στις πωλήσεις των iPhone, μέσα στο 2016. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του διάσημου smartphone θα μειωθούν κατά 5.7% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Η Morgan Stanley είπε επίσης πως περιμένει τις πωλήσεις των iPhone να πέσουν κατά 6% μέσα στο 2016, καθώς οι υψηλότερες τιμές σε αγορές εκτός της Αμερικής, με εξαίρεση την Κίνα, και η ωρίμανση της διείσδυσης στα smartphones σε αναπτυγμένες αγορές συμβάλλουν σημαντικά στις αναβαθμίσεις των υπόλοιπων συσκευών και στην νέα αύξηση των χρηστών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η Apple διατρέχει κάποιον άκρως σοβαρό κίνδυνο. Η Morgan Stanley σπεύδει να υπενθυμίσει πως η διάσημη τεχνολογική εταιρεία θα καταφέρει να δει αύξηση των συνολικών κερδών της μέσα στη νέα χρονιά από τις πωλήσεις των Apple Watch και των Apple Τvs, οπότε οι «εχθροί» της Apple θα πρέπει να περιμένουν (πολύ) ακόμα μέχρι να τη δουν να πτωχεύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2