E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή φυλακισης 37 ετών αντιμετωπίζει 27χρονος, επειδή προσέβαλε τον... βασιλικό σκύλο!

Αφού δεν σέβεται το κατοικίδιο του βασιλιά, δεν σέβεται ούτε τον ίδιο

Δημοσίευση 18/12/2015 | 00:19

Ποινή φυλακισης 37 ετών αντιμετωπίζει 27χρονος, επειδή προσέβαλε τον... βασιλικό σκύλο!

Το εν λόγω περιστατικό δεν συνέβη στην Βρετανία και δεν έχει να κάνει με τη βασίλισσα Ελισάβετ – άλλωστε εκείνη έχει προβλήματα με τους κύκνους. Η ιστορία αφορά έναν 27χρονο άνδρα από την Ταϊλάνδη, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 37 ετών, με την κατηγορία της ασέβειας προς τον... βασιλικό σκύλο! Ο λόγος; Αφού δεν σεβάστηκε τον σκύλο, δεν σέβεται ούτε τον βασιλιά.

Ο Thanakorn Siripaiboon, όπως ονομάζεται ο νεαρός εργάτης, κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο για τον σαρκαστικό σχολιασμό που έκανε στο διαδίκτυο σχετικά με την ημίαιμη σκυλίτσα Tongdaeng που υιοθέτησε ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej, αφού την έσωσε από τους δρόμους, και την οποία, όπως φαίνεται, λατρεύει.

Μάλιστα, έγραψε για χάρη της ολόκληρο βιβλίο, στο οποίο την επαινεί για την υπακοή και την πίστη της, και το εξέδωσε το 2012, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Khun Tongdaeng: Η Έμπνευση», που σημαίνει «Ο σεβασμός της Tongdaeng», όπως ονομάζεται η σκυλίτσα, είναι δεύτερη στο box office της χώρας.

Η Tongdaeng έχει μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τον λαό του. Επιπλέον, η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από την αυστηρότερη νομοθεσία παγκοσμίως, επομένως όποιος προσβάλει τον 88χρονο Adulyadej, ο οποίος παρουσιάζεται ως ημίθεος, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο, θα αντιμετωπίσει 15ετή φυλάκιση για κάθε κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρωταγωνίστρια του Baywatch που κατέληξε στη φυλακή

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Η ζωή της Alexandra Paul δεν πήρε απλά άλλη τροπή - πήρε κατεύθυνση

Εκείνη ηθοποιός, εκείνος σούπερσταρ: Ένας ροκ έρωτας που έληξε άδοξα

Celebrity Stories 05.07.2026
Η Susan Sarandon εχει μιλήσει για την πολύ παλιά ερωτική σχέση της με τον David Bowie

Ο Σταύρος Φλώρος στέλνει μήνυμα δύναμης με νέες εικόνες από το κέντρο αποκατάστασης του Μαϊάμι

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Σταύρος Φλώρος έχει διαρκώς στο πλευρό του, μέλη της οικογένειάς του

Πήρε πίνακα από τα σκουπίδια για την κορνίζα του – Δεν φανταζόταν τι κρατούσε στα χέρια του

Παράξενα Χτες
Ένας άνδρας από τη Μούρθια βρήκε παραπεταμένο στη Σεβίλλη έναν πίνακα του Joaquín Sorolla αξίας 150.000 ευρώ, νομίζοντας ότι πρόκειται για σκουπίδι.

Παπαρίζου: «Έχε χάρη που κρατούσα τον πατέρα μου, θα είχε φάει πολύ ξύλο»

E-Daily 3.Left Χτες
Η Έλενα Παπαρίζου αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία από τον καιρό που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Eurovision, αναφορικά με τις σεξιστικές δηλώσεις ενός δημοσιογράφου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου ανέβασε φωτογραφία του από τα παλιά: Για πάντα νέος, έγραψε

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός δημοσίευσε ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπό του από το παρελθόν

Ιωάννα Τούνη: Μετά θάνατον βλέπω να αναγνωρίζεται η αξία μου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι άνθρωποι έχουν όμορφα πράγματα να πουν για εσένα, αλλά πρέπει πρώτα να πεθάνεις, έγραψε η influencer

Οι viral γιαγιάδες της Κρήτης επιστρέφουν – δείτε τι τις έκανε να κηρύξουν… πόλεμο στο χωριό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι αγαπημένες Κρητικές γιαγιάδες μπαίνουν σε νέες περιπέτειες όταν ένα «Village Sushi Spot» απειλεί να ανατρέψει τα πάντα στο ιστορικό καφενείο τους.

Δέσποινα Καμπούρη: Τι έγραψε στο Instagram λίγο μετά το τελευταίο «Πρωινό» με τον Λιάγκα

E-Daily 3.Left Χτες
Η δημοσιογράφος αποχαιρέτησε τη φετινή σεζόν με συγκινητική ανάρτηση, μιλώντας για αποχωρισμούς και αφήνοντας ανοιχτό το μέλλον.

Οικονομάκου ‑ Τσερέλα: Δείτε το πανέμορφο σπίτι τους στην Κηφισιά

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα μένουν σε μια κατοικία στην Κηφισιά που συνδυάζει minimal αισθητική, φυσικά υλικά και οικογενειακή ζεστασιά.

Το τραγικό τέλος του πιο αγαπημένου παιδιού του Χόλιγουντ: Σκοτώθηκε στα 31 του για 50 δολάρια και έναν χαμένο σκύλο

E-Daily 3.Left Χτες
Ήταν το πιο αγαπημένο παιδί της τηλεόρασης – Το τέλος του όμως ήταν συγκλονιστικό