Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Harvard
Θα σπουδάσει μαθηματικά με πλήρη υποτροφία 69.000$
Δημοσίευση 16/12/2015 | 20:20

Ο μαθητής της Γ' Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη, o Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης, έγινε δεκτός απο το HARVARD με πλήρη υποτροφία 69.000$ ετησίως για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να σπουδάσει μαθηματικά.
Ο Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης παρακολούθησε το Πρόγραμμα «StudiesAbroad», το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς InternationalBaccalaureate (IB).
Ο μαθητής είχε διακριθεί στη και στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων το 2013 με έπαινο, αλλά και στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ,«Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015.
Παράλληλα διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.
Ποια ήταν η αδερφή του Μότσαρτ που η ιστορία άφησε στη σκιά
Την αποκαλούσαν «άσχημη» – Αρνήθηκε την πλαστική και μεταμορφώθηκε με μακιγιάζ
Τρομερή ανατροπή στο θάνατο του Kurt Cobain: Πώς πέθανε τελικά ο ροκ σταρ;
Ο σκιώδης στόλος του Ιράν: Πως τα δεξαμενόπλοια ‑ φαντάσματα απειλούν τους ωκεανούς
Η αφάνα θα παραμείνει: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι 5 συνεχόμενες νίκες που δεν έχουν έρθει εδώ και σχεδόν 500 μέρες
«Τα σχολεία δεν είναι ταβέρνες»: Το έθιμο της Tσικνοπέμπτης που έφερε αντιδράσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 12.02.2026






