E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες

Αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Δημοσίευση 16/12/2015 | 09:21

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες

Με την πλάτη στον τοίχο, και για το προσφυγικό, βρίσκεται η κυβέρνηση. Παραμονή της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός ταξιδεύει σε Χίο και Λέρο, με σκοπό να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στα hotspots.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προσγειωθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ελικόπτερο Super Puma νωρίς το μεσημέρι. Όσο για τη χρονική στιγμή της επίσκεψής του, μόνο τυχαία δεν είναι. Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Βλέπει και δημάρχους

Το μήνυμα, άλλωστε, που επιδιώκει να στείλει η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση κορυφής, είναι πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη μέσα από τις υπεράνθρωπες πράξεις των νησιωτών μας, κι αυτό χωρίς καμιά βοήθεια από την ΕΕ. Ουσιαστικά, η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αποσκοπεί στο να τονίσει στους Ευρωπαίους ότι πρέπει, επιτέλους, να τείνουν χείρα βοηθείας στη χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τις υποσχέσεις της.

ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, χωρίς... κόκκινη γραμμή δεν υφίσταται. Αυτήν τη φορά, κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι οι υπερεξουσίες της Frontex.

Τον πρωθυπουργό θα υποδεχτούν σε Χίο και Λέρο οι δήμαρχοι των δυο νησιών. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και θα ελέγξει από κοντά τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης. Είναι γνωστό ότι hotspot λειτουργούν και στα πέντε ελληνικά νησιά (Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο), παρά το γεγονός ότι σε Κω και Σάμο δεν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Δεύτερος σταθμός οι Βρυξέλλες

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κυρίαρχο θέμα θα είναι το προσφυγικό από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Η Τουρκία θα λάβει μέρος και στη μίνι σύνοδο, μαζί με τους αρχηγούς οκτώ κρατών: της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Αύριο το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόκειται για συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη τους μετά τα ατυχή τιτιβίσματα που σβήστηκαν από το λογαριασμό του πρωθυπουργικού Twitter.

Το μενού της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει συζήτηση για τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ έχει κανονιστεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντ. Κάμερον. Μένει, λοιπόν, να φανεί αν το προσφυγικό θα λειτουργήσει ως επιταχυντής θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας ή θα εξελιχθεί σε νάρκη. Η απάντηση δύσκολη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατιμήσεις κατά 12% σε φρούτα και λαχανικά στα σούπερ μάρκετ κρατούν «ζωντανό» τον πληθωρισμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε χαμηλό επταμήνου καταγράφεται ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αξιοσημείωτες είναι οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά

Ναύπακτος: Μητέρα έσωσε την τελευταία στιγμή το παιδί της από αυτοκίνητο που καρφώθηκε σε κατάστημα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο από τη στιγμή του συμβάντος πραγματικά σοκάρει

Θερμαϊκός: Νέα έξαρση φυτοπλαγκτόν καλύπτει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έχει καλυφθεί μεγάλο τμήμα του παραλιακού μετώπου

Η Δήλος βυθίζεται ένα εκατοστό τον χρόνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μελέτης

Καλαμάτα: Με GPS, κοριούς και ψεύτικα προφίλ παρακολουθούσε τη Βασιλική ο 41χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ζητούσε καθημερινά και επίμονα από τον σύζυγό της έναν ειρηνικό χωρισμό

Πανζουρλισμός για Σπανούλη: Έπεσε το σάιτ της ΚΑΕ Αρης όταν ανακοινώθηκε ο «Kill Bill»!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εποχή Βασίλη Σπανούλη στον Αρη ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο

Καλλιάνος ‑ Κακοκαιρία express και μετά 36άρια ‑ Ποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μπόρες και καταιγίδες από την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται από το Σάββατο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα