E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες

Αύριο η Σύνοδος Κορυφής

Δημοσίευση 16/12/2015 | 09:21

Σε Χίο & Λέρο ο Τσίπρας, με το μυαλό στις Βρυξέλλες

Με την πλάτη στον τοίχο, και για το προσφυγικό, βρίσκεται η κυβέρνηση. Παραμονή της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός ταξιδεύει σε Χίο και Λέρο, με σκοπό να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στα hotspots.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προσγειωθεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με ελικόπτερο Super Puma νωρίς το μεσημέρι. Όσο για τη χρονική στιγμή της επίσκεψής του, μόνο τυχαία δεν είναι. Βασικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να ενισχυθεί η ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα εν όψει της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Βλέπει και δημάρχους

Το μήνυμα, άλλωστε, που επιδιώκει να στείλει η ελληνική πλευρά στη συνεδρίαση κορυφής, είναι πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη μέσα από τις υπεράνθρωπες πράξεις των νησιωτών μας, κι αυτό χωρίς καμιά βοήθεια από την ΕΕ. Ουσιαστικά, η κίνηση του Αλ. Τσίπρα αποσκοπεί στο να τονίσει στους Ευρωπαίους ότι πρέπει, επιτέλους, να τείνουν χείρα βοηθείας στη χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί όλες τις υποσχέσεις της.

ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, χωρίς... κόκκινη γραμμή δεν υφίσταται. Αυτήν τη φορά, κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι οι υπερεξουσίες της Frontex.

Τον πρωθυπουργό θα υποδεχτούν σε Χίο και Λέρο οι δήμαρχοι των δυο νησιών. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και θα ελέγξει από κοντά τη λειτουργία των Κέντρων Ταυτοποίησης. Είναι γνωστό ότι hotspot λειτουργούν και στα πέντε ελληνικά νησιά (Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο), παρά το γεγονός ότι σε Κω και Σάμο δεν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Δεύτερος σταθμός οι Βρυξέλλες

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κυρίαρχο θέμα θα είναι το προσφυγικό από την πρώτη ημέρα της Συνόδου, με τη συμμετοχή και της Τουρκίας. Η Τουρκία θα λάβει μέρος και στη μίνι σύνοδο, μαζί με τους αρχηγούς οκτώ κρατών: της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Ελλάδας, του Λουξεμβούργου, καθώς και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Αύριο το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τετ α τετ με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόκειται για συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού είναι η πρώτη τους μετά τα ατυχή τιτιβίσματα που σβήστηκαν από το λογαριασμό του πρωθυπουργικού Twitter.

Το μενού της δεύτερης ημέρας περιλαμβάνει συζήτηση για τον απολογισμό της χρονιάς, ενώ έχει κανονιστεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντ. Κάμερον. Μένει, λοιπόν, να φανεί αν το προσφυγικό θα λειτουργήσει ως επιταχυντής θετικών εξελίξεων για τη χώρα μας ή θα εξελιχθεί σε νάρκη. Η απάντηση δύσκολη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους