E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υποχρεωτικά για όλους

Δημοσίευση 16/12/2015 | 08:59

Νέες ταυτότητες με κόστος 10 ευρώ προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ζήτημα χρόνου είναι να αλλάξουν οι ταυτότητες και ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαρακτούν. Την είδηση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος υπολογίζει το κόστος σε περίπου 10 ευρώ για τον κάθε πολίτη.

Μέσα στους επόμενους μήνες, όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή, στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη, που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο και να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. «Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα δέκα ευρώ θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία, προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες».

Η επιτροπή θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες.

Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα, στα διαβατήρια, που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης, που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος 27.06.2026
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται