E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB

Και ο Μεντβέντεφ τον αντιγράφει!

Δημοσίευση 15/12/2015 | 18:25

Το «βάδισμα του πιστολέρο»: Ο Πούτιν περπατά με συγκεκριμένο τρόπο που έχει διδαχθεί από την KGB

Είναι το βάδισμα της... εξουσίας. Και αυτό γιατί το «βάδισμα του πιστολέρο», το οποίο έχει υιοθετήσει και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο τρόπος με τον οποίο περπατούν μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται, όπως συμπέραναν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ραντμπάουντ της Ολλανδίας για το στιλ βαδίσματος το οποίο διδάσκεται από την KGB.

Ο Πούτιν και κάποιοι άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του περπατούν με την εξής τρόπο: Κρατούν το δεξί χέρι κοντά στο σώμα και το κουνούν μπρος πίσω ελαφρά, ενώ προχωρούν, ανοίγουν δρόμο με το δεξί. Αυτό ακριβώς το στιλ βαδίσματος είναι αυτό που διδάσκεται από τη σοβιετική υπηρεσία ασφαλείας.

Οι επιστήμονες που μελέτησαν το βάδισμα του Πούτιν, πριν καταλάβουν ότι πρόκειται απλά για ένα συγκεκριμένο τύπο βαδίσματος που διδάσκεται από συγκεκριμένες ακαδημίες, φοβήθηκαν ότι ο τρόπος που περπατά ο Ρώσος Πρόεδρος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχει αρχόμενο Πάρκινσον.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν περπατά με αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο εδώ και χρόνια, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του να σηκώνει βάρη, να παίζει τζούντο και να κολυμπά τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αποκλείεται να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα ή άλλα ορθοπεδικού χαρακτήρα.

Τελικά, βεβαιώθηκαν ότι τίποτα κακό δεν συμβαίνει με την υγεία του Ρώσου Προέδρου όταν ανακάλυψαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGΒ που είχε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να περπατούν τα μέλη της για να έχουν ταχεία πρόσβαση στο όπλο τους.

«Καθώς περπατάτε, είναι απολύτως απαραίτητο να κρατάτε το όπλο σας ευθεία από το στήθος ή στο δεξί σας χέρι», γράφει. «Η κίνηση προς τα μπρος πρέπει να γίνεται από τη μια πλευρά, συνήθως την αριστερή η οποία πρέπει να είναι στραμμένη προς την κατεύθυνση της κίνησης», προσθέτει.

Ακολούθησε μια ανάλυση βίντεο με υψηλόβαθμους Ρώσους ηγέτες που είτε είχαν υπάρξει στο παρελθόν υπάλληλοι της KGB ή ήταν μέλη των ενόπλων δυνάμεων, από την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο να περπατά κάποιος με αυτόν τον τρόπο...

Εκτός από τον Πούτιν, με τον ίδιο τρόπο περπατούν ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δύο πρώην υπουργοί Αμυνας, ο Ανατόλι Σερντούκοφ και ο Σεργκέι Ιβανόφ, αλλά και ένας ανώτατος στρατιωτικός ο Ανατόλι Σιντόροφ.

Η έρευνα έχει πάει και ένα βήμα παρακάτω προχωρώντας και σε άλλες διαπιστώσεις του τύπου ότι ο Μεντβέντεφ, δεδομένου ότι δεν έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση ή δεν έχει την ανάλογη ευφυΐα, μπορεί να έχει υιοθετήσει το «βάδισμα του πιστολέρο» απλά γιατί ήθελε να μιμηθεί το αφεντικό του. Χωρίς να γνωρίζει το νόημα όλου αυτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά τα vintage Pyrex πιάτα μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Ψάξτε τα ντουλάπια της γιαγιάς!

Explainer: Καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες ‑ Τι συμβαίνει πραγματικά και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 1.Hero 08.06.2026
Αν έχετε την αίσθηση ότι φέτος οι καρχαρίες εμφανίζονται παντού, δεν είστε οι μόνοι

Γιατί οι εκπαιδευτικοί στο Μεξικό γκρεμίζουν αγάλματα ποδοσφαιριστών λίγο πριν το Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Εικόνες με γκρεμισμένα αγάλματα ποδοσφαιριστών κάνουν τον γύρο του κόσμου

To 92% των δημόσιων αλλαξιέρων για μωρά βρέθηκαν θετικές για χρήση κοκαΐνης!

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Πώς βρέθηκαν τα ναρκωτικά στις αλλαξιέρες;

Περίεργα επαγγέλματα που όμως πληρώνονται πολύ καλά

E-Daily 3.Left 08.06.2026
Όχι, δεν είναι ο χειριστής αυτόματης τέντας!

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Ποιος έφτιαξε τα πρώτα πόστερ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Jules Chéret και η ιστορία της καλλιτεχνικής αφίσας

10 φωτογραφίες που μας δείχνουν πως ήταν η ζωή τον 20ο αιώνα

E-Daily 3.Left Χτες
Απλές στιγμές με πολλή σημασία

Ο ποδοσφαιριστής που έπαιζε παντού στο γήπεδο με την ίδια ευκολία

E-Daily 3.Left Χτες
Όποιος είχε την τύχη να το δει, μάλλον το γνωρίζει