E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού;

Πιθανόν ο Θεάνθρωπος να έμοιαζε έτσι

Δημοσίευση 15/12/2015 | 09:39

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Ιησού;

Ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων κατάφερε να αναπλάσει το πρόσωπο του Ιησού χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Daily Mail.

Το πορτρέτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως σε ιερά βιβλία ή σε τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή του Ιησού.

Ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ Richard Neave, με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εγκληματιών, φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου που ζούσε στην περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, την ίδια εποχή με τον Ιησού. Έχει πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια, πυκνό μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, ενώ και το δέρμα του είναι αρκετά σκούρο.

Αν και ο Δρ Neave υπογράμμισε ότι το πορτρέτο που δημιούργησε δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή την ίδια εποχή με εκείνον, πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από τις μέχρι σήμερα απεικονίσεις του Θεανθρώπου.

Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που βασίζεται στην εγκληματολογική ανθρωπολογία, αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτρέτο που θα ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό πρόσωπο του Ιησού, αναφέρει ο ιστότοπος Popular Mechanics.

Η τεχνική του Δρ Neave και της ομάδας του περιλάμβανε τη χρήση πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων, αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών που άνηκαν στη σημιτική φυλή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από μια αποθήκη στον κήπο στις μεγαλύτερες γκαλερί: Η απίστευτη διαδρομή της Makenzy Beard

Πρόσωπα 18.01.2025
23.000 λίρες για έναν πίνακα – Η έφηβη καλλιτέχνης που σπάει τα όρια της τέχνης

Το «λεωφορείο των χίπις» που πήγαινε από το Λονδίνο μέχρι το Σίδνεϊ

Stories 18.01.2025
Μια επική διαδρομή λεωφορείου που διέσχιζε 20.000 μίλια και 12 χώρες

Τι θα γινόταν αν δεν είχαμε ίντερνετ για 24 ώρες;

Νέα Εποχή 18.01.2025
Από την αποδιοργάνωση στο χάος

Το ίντερνετ ανέδειξε τις χειρότερες ελληνικές πόλεις για να ζεις: Ποιες συγκέντρωσαν τα περισσότερα αρνητικά σχόλια;

Νέα Εποχή 18.01.2025
Υποκειμενικές απόψεις για τις ελληνικές πόλεις που κατακρίνουν οι χρήστες του διαδικτύου

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά 18.01.2025
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 18.01.2025
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Τα θρυλικά εξώφυλλα του Playboy

Retro 18.01.2025
Αφησαν εποχή...

«Τραγωδία της Νιάλας»: Μια χιονοθύελλα που ένωσε τους Έλληνες

Stories Χτες
Σε έναν σκληρό πόλεμο, όπου τα μίση χώριζαν οικογένειες και χωριά, μια χιονοθύελλα στα Αγραφα απέδειξε ότι, μπροστά στη δύναμη της φύσης, όλοι είμαστε ίσοι